Blog Archive

June 14, 2017

Set Vitamin Yang Disyorkan Untuk Orang Yang Paling Malas Nak Ambil Tahu Pasalnya

Sebut pasal vitamin, ramai yang masih 50/50 sama ada nak ambik atau tidak. Nak beli atau tidak. nak makan atau tidak.

Sebenarnya, supplemen adalah satu kemestian untuk kita pada zaman skarang ni. Baru-baru ni atiey ada terbaca tentang industri pemakanan yang mula mengubah genetik tanaman supaya lebih cepat hasilnya diperolehi. Kalau dulu padi ditanam 2 kali setahun tapi sekarang ni dah 3 kali setahun. Cuba bayangkan bagaimana keadaan kesuburan dan nutrisi tanah tu. Semakin berkuranglah kan.

Kualiti dah tak sama macam zaman atok dan nenek kita dulu dah.


Jadi, untuk itu Atiey cadangkan pengambilan Set Keperluan Harian yang mengandungi;

-Vitamin C
-Minyak ikan Omega-3
-Multivitamin
-Vitamin B
-Protein





Aturan dan jadual pemakanan akan Atiey berikan selepas pembelian. Jangan risau.

Siapa yang perlukan Set Keperluan harian Shaklee ni?

-pekerja yang sibuk
-ibu yang penat
-suami yang selalu overtime
-pelajar yang inginkan tenaga untuk kecergasan dan kecerdasan


Pendek kata, semua pun boleh. Berminat?


Facebook: Attiey Mohamad
Fb Page: Mommy Ceria
WhatsApp: 0139218084

Shaklee ialah produk kesihatan semulajadi yang tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Kami bukan doktor mahupun pakar perubatan. Saranan kami adalah untuk mereka yang ingin menjaga kesihatan. Sekiranya anda sakit, sila berjumpa DOKTOR YANG BERTAULIAH.

 Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!

Tips Kepada Peniaga Untuk Mengejar Malam Al -Qadr di Bulan Ramadhan

Alhamdulillah, kita dah masuk fasa terakhir bulan Ramadhan di mana semua muslimin muslimat teruja untuk mencari-cari malam seribu rahmat ni.

Ada banyak pendapat mengatakan ia jatuh pada malam ganjil di bulan Ramadhan tapi janganlah pilih hari pulak untuk buat ibadah..Kalau boleh sepuluh hari terakhir ni kita pulun habis-habisan sebab kita tak tahu ada lagi tak peluang kita lepas ni.




Khusus kepada peniaga, macam mana nak bahagikan masa supaya waktu malam tu sempat beribadah?

#1
Waktu siang kita gunakan secara paling optimum untuk selesaikan semua hal-hal bisnes macam bungkus order pelanggan, asingkan stok dan update FB Pages (bagi online).

#2
Hindari benda-benda yang boleh buat fokus kita lari atau down. Contohnya semak apa yang orang tak puas hati belakang kita atau duk stalk haters. Buang jauh-jauh.

#3
Utamakan yang paling perlu. kalau ada kawan ajak pergi tengok wayang, minta tunggu lepas raya. Kalau nak tengok juga, search kat internet dulu, tengok lebih kurang. Lepas raya baru balas dendam..

#4
Positifkan diri dan pastikan kita sentiasa melazimi zikir dan selawat. Perbanyakkan membaca al-Quran dan solat di awal waktu. Kalau perasan, bila kita solat awal waktu, kita akan rasa masa sangat lambat berlalu dan hari tu lebih panjang.

#5
Angkut semua ahli keluarga berbuka di masjid atau surau. Tak perlu kalut nak pergi pasar Ramadhan dan waktu memasak boleh ganti dengan membaca doa.

#6
Minum banyak air masak selepas berbuka untuk mengekalkan cecair dalam badan. Kurang  minum air akan menyebabkan kita mudah mengantuk. Kurangkan minuman manis ye.


Jangan biarkan Ramadhan berlalu begitu sahaja tanpa kita mendapat apa-apa yang Allah telah hadiahkan. Peluang sama untuk semua hambanya. Tinggal kita nak atau tak je.

Ingat, orang yang  berjaya boleh hapuskan alasan. Selamat beramal.

June 13, 2017

Panduan Menghindari Masalah Sakit Tulang Belakang

Berhati-hatilah ketika melakukan aktiviti yang melibatkan benda-benda berat seperti menolak , mengangkat dan menarik kerana jika tekniknya salah bakal memudaratkan tulang belakang kita.

Gambar: Google


Di sini ada beberapa cara dan kaedah untuk "menyelamatkan" tulang belakang dari cedera semasa melakukan kerja-kerja seharian.


Mengangkat barang



Bengkokkan kaki, bukan tulang belakang anda. Bawa beban rapat pada tubuh. Keraskan otot perut sewaktu mengangkat.

Dapatkan bantuan orang lain sekiranya anda sukar untuk mengangkat berseorangan.


Duduk


Rapatkan punggung dan sandarkan belakang pada penyandar tempat duduk sepenuhnya untuk mengurangkan tekanan pada cakera tulang belakang.

Pastikan ketinggian tempat duduk sesuai dan kedudukan paha selari dengan lantai.

Campurkan aktiviti dengan senaman/regangan/berjalan.


Memandu


Duduk tegak dan gerakkan tempat duduk ke hadapan supaya lutut selaras dengan pinggang.

Sokong bahagian bawah belakang menggunakan tuala yang digulung atau penyokong jika perlu.


Tidur

Tidur di atas katil yang tidak terlalu lembut dan tidak terlalu keras.

Apabila tidur mengiring, bengkokkan sedikit lutut supaya bersentuhan atau apabila tidur menelentang, letakkan bantal di bawah lutut.


Berdiri dan Berjalan


Tukarlah posisi berdiri dengan kerap jika perlu berdiri lama.

Berdiri tegak dengan kepala lurus memandang ke hadapan dan luruskan belakang badan.

Berjalan dengan cara yang betul, dagu ke dalam, kepala tegak memandang ke hadapan dan jari-jari kaki mengarah ke hadapan. Pakailah kasut yang mempunyai tumit rendah dan selesa.


Semoga bermanfaat untuk diamalkan.


Facebook: Attiey Mohamad
Fb Page: Mommy Ceria
WhatsApp: 0139218084



June 8, 2017

Ayah Alami Kanser Prostat Akhirnya Dapat Khabar Gembira

Beberapa hari lepas, Puan Faz telah berkongsi apa yang berlaku pada ayah beliau yang mengalami Kanser Prostat tahap 4 setelah mengamalkan Vivix Shaklee.



"Saya nak share bukan sebab hadiah tapi mungkin boleh membantu yang lain.
Ayah saya sendiri disahkan ada kanser prostat stage 4 lebih kurang 17bulan yang lepas. Doktor kata sel kanser dah merebak ke tulang-tulang.
Saya bagi vivix & a few supplemen shaklee lagi.
Dalam tempoh 1 tahun follow up doktor pun terperanjat ayah semakin pulih dah stage 1 katanya.
Doktor kata jarang stage 4 boleh sembuh dalam tempoh 1 tahun.
Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah. Duka seluruh ahli keluarga sejak tahu ayah ada kanser prostat stage 4 kini sudah bertukar dgn air mata kegembiraan.
Sesungguhnya kesembuhan itu dari Allah. Vivix & supplemen shaklee hanyalah ikhtiar dari kami ingin melihat ayah sembuh. "

Keajaiban ada di mana-mana. Vivix bukan ubat. Itu yang semua orang kena faham tetapi Vivix merupakan minuman kesihatan yang kaya dengan Resveratrol.



Terdapat kajian yang telah membuktikan Resveratrol ni mampu merencatkan sel kanser prostat. Ia menyekat kanser dari peringkat awal dan menghalangnya menjadi semakin teruk.

Bukan tu je, malah Resveratrol terbukti boleh membantu  mengurangkan risiko penyakit  kronik kerana Resveratrol itu sendiri bersifat antioksidan dan anti radang. Ia mampu bertindak jauh ke dalam sel tubuh manusia.

Pengambilan Resveratrol menunjukkan penurunan sebanyak 43% dalam cell proliferation (proses pertumbuhan sel kanser). Hrm...43% tu kira banyakkan.


Tak dinafikan, Resveratrol bukan ubat khusus untuk merawat kanser. Namun walaupun Resveratrol tidak boleh memusnahkan sel prostat kanser 100%, tetapi tindakannya yang mampu melambatkan atau menghentikan perkembangan sel prostat kanser akan meningkatkan kualiti hidup pesakit dan memanjangkan jangka hayat pesakit.


Harga sebotol  Vivix ; RM475 (Free Post)
Beli 2 Botol, anda dapat keahlian PERCUMA.

Hubungi :

Facebook: Attiey Mohamad
Fb Page: Mommy Ceria
WhatsApp: 0139218084

atau klik pada gambar eSell di bawah untuk terus ke troli belian.

 eSell



Shaklee ialah produk kesihatan semulajadi yang tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Kami bukan doktor mahupun pakar perubatan. Saranan kami adalah untuk mereka yang ingin menjaga kesihatan. Sekiranya anda sakit, sila berjumpa DOKTOR YANG BERTAULIAH.

 Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!

June 6, 2017

Kerana Vivix ,Sakit Belakang Dah Hilang Dan Boleh Memandu Tanpa Masalah

Semakin kita meningkat umur, kita terdedah dengan pelbagai masalah kesihatan. Masalah sakit belakang adalah salah satu di antaranya.


Sumber: Google


Biasanya masalah macam ni dialami oleh mereka yang sberada dalam posisi duduk atau berdiri dalam tempoh yang lama.


Teringat pula cerita Puan Izzati. Suaminya dulu seorang exco pelajar di luar Malaysia. Antara kerja yang dilakukan adalah mengangkat guni beras yang berkilo-kilo tu. Atiey boleh bayangkan posisi mengangkat dan membawa kampit beras tu.


Ok, bila balik ke Malaysia, suaminya berkhidmat sebagai pendakwah bebas, memandu dalam tempoh yang lama jika lokasi masjid pada sesuatu masa tu agak jauh.


Dari aktiviti-aktiviti tersebut, belakang suaminya mula sakit. Sakit teruk katanya. Sebagai isteri, kawan atiey ni nak menolong lah. Hanya sapu minyak dan anak-anak akan pijak dengan kaki comel mereka. Budak-budak memang tak berat sangat kan tapi kalau boleh jangan amalkan ye.


Diceritakan bahawa selepas tu suaminya amalkan Vivix dan habis satu botol. Asbab dari tu, belakang dah tak sakit malah boleh memandu dari Kedah ke Selangor dengan baik.

Alhamdulillah.


Vivix adalah minuman untuk  kesihatan. Ia membekalkan nutrisi kepada badan kita. Ingat, bila tubuh diberi keperluan yang secukupnya, ia mampu membantu tubuh berfungsi dengan baik.



Facebook: Attiey Mohamad 
Fb Page: Mommy Ceria 
WhatsApp: 0139218084 


Shaklee ialah produk kesihatan semulajadi yang tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Kami bukan doktor mahupun pakar perubatan. Saranan kami adalah untuk mereka yang ingin menjaga kesihatan. Sekiranya anda sakit, sila berjumpa DOKTOR YANG BERTAULIAH.

Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!

Featured Post

Supplemen Menyusu Untuk Ibu Agar Susu Meriah dan Badan Bertenaga Macam Superwoman.

Ini dia rahsia seorang Peer Caunselor Laktasi amalkan untuk memastikan beliau mampu menjayakan misi untuk menyusukan anak  dengan susu ibu s...