Blog Archive

August 31, 2016

BASIC-H Cecair 1001 Kegunaan.



Semua rumah ada Basic H kan? Kalau belum ada, cepat2 dapatkan satu. Wajib adakan Basic H di rumah. Tukar semua benda2 pencuci kepada Basic H.

Kenapa? Bukan sebab obses Shaklee, tapi obses dgn keselamatan bumi!

Pencuci biasa (sabun, pencuci pinggan, pencuci lantai) mengandungi fosfat. Fosfat ni bile terlepas ke alam persekitaran ni, apa lagi kalau terlepas ke dalam air (sungai, kolam, etc) ia boleh merosakkan ekologi dalam air tu. Ikan2 bole mati, hidup air boleh mati, air bole jadi berbau dan kotor....

Takkan kita nak tinggalkan bumi yg macam ni kepada anak2 kita kan?

Apa yg kita boleh buat, sekecil2 usaha ialah bertukar kepada pencuci tanpa bahan kimia. Kita dah ada di Shaklee, cuma tukar brand je.

Basic H diperbuat dari jagung, kelapa & sayur-sayuran. Ia tidak meninggalkan kesan negatif kepada alam sekitar, siap ada orang titik basic H dalam spray bottle & buat jadi penghalang serangga mendekati pokok2 tanaman kita tau. bukan sebab basic H ada racun (ehh mmg takde!) tapi bau dia ni tak disukai serangga. & ada satu fungsi partikel Basic H yang menjauhkan serangga...

Boleh hubungi saya untuk pesanan dan pertanyaan.

Atiey
013-9218084

Pengedar Shaklee Anda
COD Shah Alam
Pos seluruh Malaysia.

August 29, 2016

Penyelesaian Bagi Yang Tak Boleh Minum Susu

Alah Lactose? Memang susah nak minum susu macam orang lain.

Takpe, pilihlah Ostematrix sbg sumber kalsium.



Jangan pandang remeh. Tulang kita ni ada tempoh untuk serap kalsium. Sampai satu masa, makanlah kalsium banyak manapun, penyerapan kalsium dalam tulang takkan sama dah.

Prevention is better than cure. Adik-adik yang umur 20an tu pun boleh mula dah fikir tentang tulang dari sekarang.

Pengamal Ostematrix
0139218084

August 25, 2016

6 Benda Terpenting Patut Amalkan Semasa Hamil

- anda hamil?
- sukar minum susu?
- alami kejang kaki?
- bacaan Hb rendah?
-mudah selsema?

Anda Perlukan 6  Produk Macam Set Hamil Ni



-Soya ESP

Saya dah cuba dan memang tak buat ibu kembung perut. Yang bestnya buat ibu lebih bertenaga dan perut kurang terasa pedih. Bagus ni untuk bantu bina sel-sel tubuh yang sihat.

-Vita-Lea with iron formula
Sebagai multivitamin, ianya sebagai pelengkap kepada nutrisi yang mana terkurang dalam diet seharian kita. Molek sangat untuk bantu naikkan bacaan Hb sebab ada formula iron. Yang ni TERBUKTI!

-Vitamin C SR
Semasa hamil, bila diserang selsema atau demam, ambik masa untuk sembuh kan. Vitamin C bantu tingkatkan sistem imun ibu dan bantu serapan Vitalea dengan lebih berkesan.

-Ostematrix
Boleh kata perlu diambil oleh semua wanita. Bila hamil jadi wajib. Ia bukan je bekal kalsium tapi magnesium jugak. Bila sebut kalsium, cramp kaki dan lenguh tu inshaaAllah boleh say bye bye. Magnesium tu buat ibu selesa bila membuang. No more sembelit dah.

-B-Complex
Dah cuba pasti setuju kalau saya katakan ibu akan rasa terus bertenaga dengan pengambilan setiap pagi. Folic asid yang ada dalam B Complex ni bantu pertumbuhan otak bayi dalam kandungan. Ia membantu mengurangkan risiko bayi mengalami tiub neural yang tak normal.

Oh ye, boleh juga add on Omega Guard apabila kandungan mencapai trimester kedua.

-Omega Guard

Omega 3 fatty acid yang terkandung dalam onega guard ni bagus untuk bantu perkembangan otak bayi. Ia boleh juga bantu kurangkan risiko eczema, alahan dan asma.

Lagi awal Set Hamil ni diamalkan, lagi baik. Pastikan ibu jaga pemakanan juga ye. Ibu sihat, anak cergas.

Masa hamil nilah nak kena jaga semua. Jangan sebab dah hamil anak kedua, ketiga dan seterusnya kita ambil mudah je tau. Tak semua kehamilan tu sama.

Untuk buat pesanan, boleh hubungi saya di nombor 013.9218084 atau kalau nak buat pembelian dengan kad debit atau kad kredit anda secara terus, boleh klik link di bawah.

Set Kehamilan + Jute Bag Istimewa

Hubungi saya jika ada sebarang persoalan semasa proses pesanan .

Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

Pengedar Shaklee Pangsapuri Puteri Padang Jawa


Assalamualaikum.. ya, sayalah pengedar Shaklee kawasan Padang Jawa Shah Alam ni. Kalau kat Pangsapuri Puteri tu saya boleh je COD.

Sebelum beli kalau ada nak minta konsultansi, boleh . Lepas dah beli pun saya guide cara makan semua.

Simpan nombor saya ni ye.

013.9218084 (Attiey Mohamad)

Kita usaha, mana tahu Allah izinkan sembuh. InshaaAllah.

Peluang Untuk Anda Berniaga dan Tambah Pendapatan


Ihsan Mr Google

Nak mula bisnes tapi banyak sangat pilihan katanya. Tapi dalam banyak-banyak pilihan tu...apa kata grab yang dah terbukti boleh berjaya? Dah ramai yang buat dan memang nampak depan mata tinggal nak duplicate je.


Kenapa kena duplicate? Jangan salah faham..tiru apa yang dah dibuat untuk berjaya. Alang-alang tiru langkah tu, tiru terus kejayaannya.


Sama ada anda nak jadikan ia pendapatan sampingan atau sepenuh masa, kedua-duanya sesuai mengikut kemahuan. Yang penting, mahu. Mahubelajar dan mahu usaha.



Izinkan saya jadi leader anda melalui empayar #Mafinetwork. Bina bisnes anda di sini. Bersama Shaklee.Bersama kami.


Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

Apa Nak Buat Dengan Duit Gaji Anda?




Hari ni dah gaji ye..

Boleh la buat bajet malam ni. Spend untuk kesihatan.


👍Selim= Herb Lax + Omega + cinch

👍Cergas= OmegaGuard + Performance drink

👍Kulit divass= Vit C + Vit E

👍Jantung = ViVix +omega guard

👍Anak Cergas= Mealshakes + Vitalea for children + Omega Guard

👍Losyen kulit = Krim Herbal blend

👍Lenguh + sengal + susah tidur + sembelit = Ostematrix








Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

August 23, 2016

Tips Berniaga Online


Encik Google Punya


Apa saya buat untuk pastikan saya jadi WAHM yang berjaya? Antaranya ialah


-cari bisnes yang tak perlukan modal yang tinggi tapi mampu beri pulangan yang lumayan. Janji kita usaha.

-pilih bisnes yang produknya boleh dipercayai dan dah terbukti oleh pelbagai kajian bahawa ianya selamat.

-sentiasa share tentang apa yang saya jual. Sharing ni penting supaya orang alert dengan apa yang kita jual.

-tak boleh malas. Kena rajin bina network, rajin comment status supaya orang kenal kita, rajin bagi tips dan jauhi aura negatif di wall@pages sendiri


Selamat berbisnes online☺. Untuk banyak lagi tips, jom join group kami.
Meh contact saya 0139218084.


August 22, 2016

Land Mark Study Shaklee Oleh Dr. Gladys Block

Tak nak lah makan vitamin. Nanti ada kesan jangka panjang..

Errrr....macam tu ke? Macam tak tepat je.

Cuba tengok graf yang ada kaler biru, merah & hijau kat bawah ni.

Pada October 2007, University California Berkeley, School of Public Health telah mem-publishkan satu kajian landmark study dalam Nutrition Journal

Kajian dijalankan ke atas 3 golongan iaitu,

Mereka yg tak consume apa2 vitamin (biru)

Mereka yg consume vitamin brand lain (merah)

Mereka yg telah consume vitamin Shaklee utk TEMPOH 20 TAHUN (hijau)

Cer tengok result dia.



P/s- Dr. Gladys Block adalah salah seorg dari mereka yg telah mencipta PIRAMID MAKANAN yg digunapakai sehingga sekarang.

Shaklee Dikaji Oleh Pihak Ketiga

Pernah tak tahu ada company yang minta orang lain buat kajian atas keberkesanan produk sendiri? Lepas tu resultnya nanti akan disiarkan kepada umum? Shaklee buat macam tu..


Selepas 50 tahun supplemen Shaklee diamalkan, Roger Bannets yakin sungguh untuk buktikan produk ni benar-benar selamat dan ia hanya boleh dibuktikan melalui data saintifik!


Kenal tak Dr Gladys Block? Seorang profesor dari Universiti if California, Barkely. Dia ni memang prihatin terhadap multivitamin dan supplemen. Dialah yang cipta PIRAMID MAKANAN  yang kita duk ada sekarang ni.


Jadi, bila Dr Gladys Block tahu tentang keinginan Roger Bannets dari Shaklee ni, beliau sendiri yang approach untuk buat kajian.


Yang istimewanya, Roger Bannet dengan berani dan yakinnya beri kuasa penuh kepada Dr Gladys Block untuk buat kajian ke atas pengguna tegar Shaklee, pengamal multivitamin lain dan yang langsung tak ambik supplemen.


Keputusan kajian yang dibuat oleh Dr Gladys Block ni dipublish dalam jurnal peer review supaya ianya dipantau oleh pihak ketiga bagi mengukuhkan lagi keputusan yang telah diperolehi.


Tak ada lagi company lain yang berani dan yakin macam Shaklee ni tau sebab walaupun  result kajian Shaklee tu nanti teruk pun akan dipublish juga.


Inilah sebab yang buat saya sangat yakin untuk consume dan terus berada bersama dalam bisnes Shaklee.

TRUSTED

August 20, 2016

iReach Superstars Awards & Gathering Raya 2016


Hari ni kami di Itqan Profesional Training Centre. Kenapa? Attend program iReach untuk award superstar dan gathering.


Award apa? Penghargaan kepada ahli group iReach yang naik rank dan dapat capai target dalam kategori masing-masing. Ini dalam team kitorang je tau.


Sharing dari insan-insan terpilih ni sangat memotivasikan sampai buat kami rasa terus nak balik apply pada biz dan group anak cucu.


Lagi ada cabutan bertuah.. dapat beg mahal oii. Macam biasa, kata-kata berbisa dan membakar dari Mami Lyna dan Apak Z memang terbaik.

InshaaAllah, teruskan perjuangan.






Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

August 19, 2016

Cara Minum Jus Buah Yang Betul



Suka jus buah-buahan? Saya pun..Tapi bagaimana cara minumk jus buah dengan betul?


Selama ni, sesetengah orang menganggap serat buah-buahan sebagai sampah dan harus dibuang. Betul ke?


Sebenarnya,   ALLAH mencipta serat buah-buahan ini bertujuan untuk mengurangkan kecepatan penyerapan fruktos dan glukos dari buah-buahan. Glukos dan fruktos yang diserap secara perlahan-lahan akan mengelakkan ia disimpan sebagai lemak.


Oleh itu untuk kekal sihat dan kurus, minum jus buah-buahan bersama seratnya.


Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

August 15, 2016

Set Kesihatan Terkini Yang Diperlukan Oleh Para Wanita Untuk Kekal Gorgeous

Assalamualaikum.

Sebut soal wanita, pelbagai interpretasi yang muncul dalam hati masing-masing. Ada kaitkan dengan mak, adik perempuan, kakak, diri sendiri mungkin?

Tak kira siapa pun wanita tu, semuanya akan melalui satu peringkat yang sama. Bermula dari zaman pra remaja. sesetengahnya akan mula mengenali dan mengalami simptom pra menstrual. Bukan senang tau nak hadapi PMS ni. Dengan moody lagi...hehe.

Bila dah meningkat dewasa, dengan cara hidup yang sibuk dan masa untuk jaga diri sendiri pun ala-ala je sampai tak sempat fikir kesihatan banyak berlaku. Kesannya badan kita tak dapat nutrisi yang cukup. Buktinya boleh lihat pada kulit dan berat badan seseorang. Kulit yang semakin kusam, tak bermaya boleh mengganggu emosi sesetengah kaum hawa sama seperti masalah berat badan juga.

Sebenarnya adalah normal seseorang wanita tu mengalami situasi begini kerana kesan daripada perubahan hormon namun kita boleh cuba dapatkan makanan atau sumber nutrisi  yang boleh menyokong tubuh. Sokong macam mana tu?

Maksud atiey walaupun kita sedang melalui fasa dewasa, tapi kulit masih glowing dan kesihatan tetap berada di tahap yang baik.

Pertama sekali cari dan amalkan multivitamin untuk memenuhi keperluan nutrisi yang semakin berkurangan dalam tubuh kita.

Kedua, untuk bantu kulit kita mantain sihat, cantik, mulus gitu... amaklan juga pengambilan vitamin C.

Seterusnya cari sumber Omega 6 fatty acids untuk bantu menyeimbangkan fungsi hormon dalam tubuh kita. Maklumlah, bila dah semakin bertambah umur kita, hormon kita mungkin berlaku kekacauan sikit.

Akhir sekali adalah penting untuk kita terus dab sentiasa bertenaga. Bila kita ada energi, tubuh kita sihat dan senang nak buat aktiviti. Untuk tu, protein boleh bantu.



SET GORGEOUS
***************

Set ni memang khusus untuk keperluan semua wanita. Kenapa atiey cakap camtu?
Sebab semua keperluan yang disebutkan tadi ada dalam Set Gorgeous ni.

Vita-Lea mengandungi pelbagai  multivitamin dan mineral. Jadi, bila kita ada kekurangan dalam diet seharian, Vita-Lea boleh sokong keperluan tu.

SR Vitamin C Plus memang diamalkan oleh ramai bukan sahaja untuk tingkatkan kekuatan imun tubuh malah juga untuk kesihatan kulit agar terpelihara dan semestinya muda. Sapa taknak  nampak mulus kan.

GLA Complex pula bantu untuk mengawal dan mengatur kitaran haid seseorang wanita dengan lebih baik.Dengan kata lain ia juga membantu kaum hawa untuk lebih subur. Bestnya GLA Complex ni ialah ia turut membantu memperlahankan proses penuaan.

ESP Soy Protein ni pula, bila diamalkan secara konsisten dapat menjadi kunci untuk kekalkan kulit yang muda dan otot yang sihat. Bab tenaga memang sangat membantu. Atiey pernah minum ESP ni waktu sarapan dan tengahari tu perut taklah terlalu berdondang dengdang. ESP memang membantu memulihkan keletihan di samping menyokong sistem imun badan kita.


Testimoni Vita-Lea

Testimoni SR Vitamin C Plus

Testimoni GLA Complex

Testimoni ESP Soy Protein


Set Gorgeous hanya berharga RM463.11 (Tapi kalau jadi ahli lebih jimat!!)

Dengan setiap pembelian set ni, sesiapa sahaja berpeluang untuk beli beg jut (yang bernilai RM22.89) hanya dengan harga 12.72. * selagi stok masih ada.

Boleh hubungi Attiey jika berminat untuk dapatkan Set Gorgeous ni.
013.9218084

Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!

August 13, 2016

Perbezaan Anggur Muscadine Dengan Anggur Biasa




Anggur muscadine yang sebelah kiri manakal anggur biasa sebelah kanan. Beza kan dari segi fizikal pun dah boleh nampak.

Antara perbezaan lain adalah:


  • Saiz sebenar anggur muscadine menyamai saiz bola golf


  • Anggur muscadine mempunyai lebihan satu pasangan kromosom berbanding anggur biasa


  • Kulit anggur muscadine lebih tebal daripada anggur biasa


  • Anggur ini hidup di kawasan yang tak menentu cuacanya dan boleh menyesuaikan dengan keadaan cuaca yang panas dan lembab.Ia juga tak musnahjika keadaan sangat panas atau sangat sejuk.


  • Untuk ia berbunga tak memerlukan cuaca sejuk yang lama.


Atas sebab-sebab di atas nilah anggur muscadine ni tahan lasak dan tahan serangan kulat serta perosak. Kalau anggur biasa yang berada di kawasan habitatnya tu mungkin dah rosak.

Paling istimewa ia kaya dengan polifenol dan memberi khasiat antioksidan yang tinggi kepada pengamalnya.

Agak susah nak dapat buah ni kat Malaysia. Setahu atiey, sebiji anggur muscadine harganya mencecah RM100+. Mahal tuu.

Alaaa...tak yahla susah-susah nak p cari anggur  ni sebab Vivix kan dah ada. Tinggal buka penutup dan minum je satu sudu setiap hari.

                                           

Untuk dapatkan Vivix, boleh hubungi Atiey ye.

Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

Halal dan Shaklee ...

Assalamualaikum..

Setiap kali beli barang di pasaraya memang logo Halal dititik beratkan. Kalau takde memang takkan ambik. Kalau dah terambik, mulalah was-was nak makan ke tak..nak masak ke tak. So, lebih baik tinggalkan.

Isu Halal dan Shaklee ni memang selalu jadi persoalan. Dari mula-mula atiey jadi pengguna sehingga aktif jadi pengedar sekarang ni.  Tak dinafikan, memang sebagai umat Islam kita wajib cari yang halal.

Untuk pengetahuan semua, kilang Shaklee ni berada di US dan Jepun.

Jadi, JAKIM tak ada kuasa kat sana. Macam mana pula dia nak pi buat pemeriksaan mengejut kat kilang negara orang?

Jadi, sebab tu diiktiraf badan-badan yang ditauliahkan sah dan boleh dipercayai. Sama seperti JAKIM yang diiktiraf untuk negara mereka.

Bagi negara kita Malaysia, untuk dapat kredit Halal, syaratnya kena buat serbuan/ pemeriksaan tanpa notis sebanyak 7 kali untuk dapatkan pengesahan tu. Yang ni memang JAKIMla yang buat.

Tapi kalau kat luar tak boleh sebab JAKIM hanya berkuasa dalam negara sahaja.

Kalau ada makanan dan produk dari luar Malaysia,  yang tu kena rujuk pada badan halal negara masing-masing. Untuk sahkan halal, kena audit kilang tau. Bukan buat test barang makanan atau supplement yang dah siap buat semata. Setahu saya, salah macam tu.

Oleh itu, JAKIM hanya iktiraf badan Islam di luar negara kerana bermula dari bahan mentah, pengeluaran, kebersihan semua diorang check dan ISA ada dalam badan halal yang JAKIM iktiraf.

Untuk Shaklee, status halal diiktiraf oleh ISA yang merupakan badan yang bertauliah di sanalah.

Bukti Shaklee halal, ada sijil tau..



Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

August 10, 2016

Sebab Mengapa Vitalea Penting Untuk Kesihatan Kita

Ada apa dgn Vita lea???



♤Biotin – Membantu badan menghasilkan tenaga dari protein dan lemak

♤Vitamin D – Menyokong penyerapan kalsium untuk tulang dan gigi yang sihat

♤Beta Karotena – Meningkatkan kesihatan mata, kulit dan sistem imunisasi

♤Vitamin E – Menyokong kesihatan sekular dan meningkatkan kesihatan hati, usus dan fungsi imunisasi

♤Kalsium – Menyokong kekuatan tulang, pengaliran urat saraf dan otot-otot

♤Boron – Membantu dalam metabolisma Vitamin D dan mineral yang terbabit dalam perkembangan tulang

♤ Magnesium – Menyokong kekuatan tulang, fungsi otot dan membantu dalam mengekalkan tekanan darah normal dan denyutan jantung

Banyak camtu sekali kan. Sebab tulah Vita-lea ni terkenal sebagai multivitamin paling baik di kalangan pengguna tegarnya.

Boleh hubungi Atiey untuk dapatkannya.

0139218084

Pengedar Shaklee Anda.

Kenapa Kita Perlukan Vitamin B Complex Terutama Bila Rasa Stress?

Bila badan kita kekurangan vitamin B, penghasilan glucocorticoids dalam badan kita meningkat, menyebabkan perubahan sel-sel dalam hippocampus (komponen otak yg paling utama) menyebabkan fungsi otak terganggu. Keadaan ini menyebabkan badan kita semakin lemah dalam mengendalikan kortisol (hormon stress), menjadikan kita stress dan stress.

Stress?

B Complex jom!

Featured Post

Supplemen Menyusu Untuk Ibu Agar Susu Meriah dan Badan Bertenaga Macam Superwoman.

Ini dia rahsia seorang Peer Caunselor Laktasi amalkan untuk memastikan beliau mampu menjayakan misi untuk menyusukan anak  dengan susu ibu s...