Blog Archive

June 7, 2016

Cara Merawat Penyakit Bell's Palsy Tanpa Bergantung Pada Steroid

 

Ya, betul. Bell's Palsy bukan stroke walau pun ramai juga antara yang Attiey jumpa claim sedemikian. Pesakit Bell's Palsy mempunyai peluang untuk sembuh dan ianya tidak berbahaya seperti angin ahmar. 

Ia merupakan sejenis penyakit yang melemahkan sebahagian otot muka lalu menyebabkannya lumpuh. Kerosakan tersebut menyebabkan sebelah muka kelihatan tidak simetri dan senget sebelah.

Kesan dari penyakit ini adalah pesakit tidak boleh mengawal penghasilan air liur dan air mata. Deria rasa juga turut terkesan. Penyakit ini boleh datang dengan begitu cepat namun mengambil masa untuk sembuh. 

Bagaimana nak kenal pasti penyakit Bell's Palsy ni?

Rasa lemah pada bahagian sebelah muka secara tiba-tiba dan terasa berat.

Kesukaran mengawal air liur

Terasa kebas pada bahagian yang terjejas

Mata terlalu berair atau terlalu kering

Hilang deria rasa

Rasa sakit pada telinga atau belakang telinga

Sebarang bunyi amat menyakitkan telinga


Bagaimana Nak Sembuh Dengan Cepat?

Penyelesaian segera kepada masalah Bell's Palsy adalah dengan penggunaan Vivix Shaklee seperti yang diamalkan oleh Puan Faiza Suhada.



"  Saya bangun, sebelah muka dah jatuh
Tak boleh senyum
Mata tak boleh tutup
Air mata mengalir macam menangis
Sakit
Rasa tegang je

Doktor sahkan saya diserang Bell's Palsy
Bukan stroke tapi kelemahan sebelah otot muka.

Saya disteroid

Punca UNKNOWN
Tapi maybe sebab saya menyusukan dan baru lepas bersalin

Saya tidak mengambil sebarang steroid lagi selepas tu

Vitamin Shaklee yang diambil;
Vivix
Omega Guard
B Complex
Vitamin E

Saya juga menjalani fisioterapi

Alhamdulillah 
Selepas 90 hari, saya diberi kesempatan senyum kembali "





Vivix Shaklee adalah CADANGAN TERBAIK!!

Supplemen terbaik yang berada di tangga teratas.
Untuk sembuh dengan segera dari penyakit Bell's Palsy, wajib ambil Vivix.

Vivix ni sangat istimewa dan mempu membaiki dan melindungi DNA kita dari serangan radikal bebas. Ia dihasilkan dari karot ungu, anggur muscadine, knotweed jepun  dan elderberri.

Istimewanya Vivix, ia juga mampu membantu meningkatkan antibodi seseorang. Dalam kata lain, ia boleh membantu pesakit Bell's Palsy sembuh dalam tempoh yang cepat.

Tambahan Vitamin B Complex

Kenapa perlu disokong dengan vitamin B-Complex? Selain untuk menukar makanan kepada tenaga, ia juga penting untuk menyokong fungsi saraf. Dalam kes Bell's Palsy, ia melibatkan di bahagian muka.

Teruskan berusaha dan jangan berputus asa. Cubalah Vivix kerana ia bukanlah bahan kimia. Dijamin selamat dan tidak berbahaya.

Jika ada pertanyaan dan perlukan konsultansi terlebih dahulu, hubungi nombor ni.

Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

No comments:

Post a Comment

Featured Post

Supplemen Menyusu Untuk Ibu Agar Susu Meriah dan Badan Bertenaga Macam Superwoman.

Ini dia rahsia seorang Peer Caunselor Laktasi amalkan untuk memastikan beliau mampu menjayakan misi untuk menyusukan anak  dengan susu ibu s...