Blog Archive

September 29, 2016

Bagaimana Mengurangkan Rabun Dengan Berkesan Hanya Dalam Lima Minggu?

Masa Atiey zaman sekolah menengah dulu, ramai sangat yang menjadikan pemakaian cermin mata ni sebagai satu trend. Nampak smart la gitu kot. Atiey pun rasa camtu jugak memula tapi tak pulak sampai betul-betul ada cermin mata.


Sekadar melihat je.


Tapi, semakin meningkat usia, pemakaian cermin mata ni Atiey rasa macam sabagai satu benda yang membataskan aktiviti seseorang pulak.


Yela, nak main bola contohnya. Kena bukak kan. Kang terkena bola naya jugak. Hehehe.





Mungkin bila dah biasa dah tak hairan kan. Tapi kalau diberi pilihan mesti nak turunkan balik power tu kan.


Tula, nak cerita pasal Siti Mashihayu ni.


Jom baca apa yang dia nak kongsikan.



"Saya mengalami masalah mata iaitu rabun jauh sejak dari tngkatan 3. Kerana saya amat gemar membaca buku dan menonton televisyen. Rabun saya bermula dengan power 100 dan sekarang bertambah hingga menjadi 375.


Dalam 6 bulan yang lepas, saya baru sahaja menukar cermin mata saya dari power 300 hingga menjadi 375. Kenaikan sebanyak 75 power mata saya itu menyebabkan saya mengalami sakit kepala dibahagian depan kepala, dan diatas kening. Saya sangkakan saya mengalami migraine. Tapi bila cek dengan optometris, power saya dah bertambah.


Saya pun terus memilih untuk membuat cermin mata baru dengan power 375. Saya amat takut waktu tu kerana saya tak gemar memakai cermin mata. Kerana saya telah sedaya upaya mencuba menurunkan power rabun dengan makan lobak yang banyak. Tapi masih tiada hasil penurunan power rabun saya.


Usia perkahwinan saya hampir 11 bulan. Tetapi belum ada rezeki untuk menimang cahaya mata. Jadi saya ambil initiative untuk mencuba mengamalkan Vivix Shaklee dimana dari pembacaan saya, ia boleh membantu untuk hamil.


Setelah 5 minggu saya amalkan Vivix sebanyak 2 hari sekali, setengah sudu. Saya merasakan perubahan yang amat ketara pada mata saya. Setiap hari saya sakit kepala. Saya dah tak boleh pakai cermin mata saya lebih dari 2 jam. Kalau tidak, saya akan sakit kepala, mata saya berat dan pening-pening.


Kerana tak tahan sangat, saya pergi lagi berjumpa optometris. Doktor disitu membuat ujian test mata pada saya sebanyak 2 kali, kerana menyedari ada sesuatu yang terjadi pada mata saya. Setelah dikaji, rupanya masalah pening saya berkaitan dengan power mata yang tidak serasi.


Rupa-rupanya power saya sudah menurun sebanyak 50 belah kiri, dan 50 juga belah kanan. Alhamdulillah saya terkejut sangat kerana amat tidak menyangka, selama ni saya beranggapan, bila dah rabun susah nak turun. Makin menaik ada lah. Rupa-rupanya tidak sama sekali.


Saya amat bersyukur dan sekarang saya dah tukar cermin mata baru dan masih mengamalkan pengambilan vivix untuk bebas dari cermin mata dan untuk kesihatan dalaman saya.


Doakan saya dapat rezeki menimang baby pulak. Terima kasih Allah, Terima kasih Vivix.


Inilah Vivix 

Klik untuk lebih jelas


Dah habis baca perkongsian kat ats tu?
Best tak rasanya bila bebas dari cermin mata?

Mestilah best.


Kalau anda nak cuba, hubungi Atiey. Nak tanya-tanya dulu pun boleh. Konsultansi percuma akan diberikan. Jangan risau.

===>013.921.8084<===
===>013.921.8084<===
===>013.921.8084<===
===>013.921.8084<===


Ucapkan Kata-kata Positif Ketika Anak Hampir Terlelap


Malam tadi, Adib sangatlah aktif padahal bangun dah awal. Sepatutnya pukul 8 dah tidur tapi malam tadi pukul 10 masih lompat situ sini.


Ummi dah surrender. So, pass baton kat abi la pulak.


After half an hour, baru reda. Tu pun lepas tutup lampu dan semua diam jangan bercakap.


Ummi pura-pura tidur. Dalam 5 minit camtu tengok dah hampir nak lelap. Mata dah pejam cuma tangan masih bergerak-gerak genggam baju ummi.


Ummi bacakan doa tidur dan bisik kat Adib.
" Esok kita sambung main ye. Bangun pagi, mandi."

...dan ada lagilah pesanan ummi yang lain.


Pagi tadi bangun memang pagi. Pukul 7.15 camtu. Lepas tu mengamuk sebab kakak mandi tak tunggu dia. Masa Adib bangun tu kakak Raisha dah lap rambut.


So, percayalah bahawa minda bawah sedar anak kecil kita snagat peka ketika saat hampir tidur tu. Masa tu kita dinasihatkan untuk membisikkan kata-kata yang baik-baik serta pesanan dan harapan serta nasihat kepada mereka.

Selamat mencuba ye.


September 27, 2016

Sebab Utama Wanita Hamil Perlukan Kalsium Yang Cukup



Ketika hamil ibu perlukan kalsium 2 kali ganda berbanding sebelum ni.


Pada 6 bulan pertama, 50% kalsium diserap untuk membentuk tulang dan gigi.


Jika bekalan kalsium ni tak cukup, badan akan "curi" keperluan kalsium daripada tulang. Ini buka peluang kepada risiko masalah osteophorosis di kemudian hari.


Sebab tu dalam set hamil terdapat Ostematrix. Inilah fungsinya.


Bila kalsium cukup, maka kuranglah atau boleh jadi hilang terus masalah bisa-bisa tapak kaki, sakit pinggang, lenguh bahu dan masalah sukar tidur yang dialami oleh seseorang wanita yang hamil.


Yang ramai orang tak tahu, Osteomatrix sangat membantu dalam melawaskan sistem usus kita. Masalah sembelit jarang sangat dihadapi oleh mereka yang mengamalkan Osteomatrix ni.

Jika anda berminat untuk dapatkannya, hubungi saya di :

Sebab Utama Kenapa Cikgu Kena Minum ESP Adalah...



Simpati pulak bila baca cerita seorang guru ni.

Dengan umur yang semakin meningkat dan ditambah dengan tekanan kat tempat kerja buat cikgu ni alami stress. Bila selalu sgt stress, tekanan darah pun naiklah.

Bagitau kat anak dia n tanya apa nak makan. Syukur sebab anak dia bagi ESP.

Seminggu minum,ni kesan dia;

1- Bp turun
2- Lemak hilang
3- Kolestrol turun

So cikgu-cikgu, gaji dah dapat terus order ESP ye. Order ngan saya pun boleh.

013.921.8084

Aktiviti Hujung Minggu Kali Ni Di Taman Tasik Shah Alam



Hujung minggu adalah hari untuk Adib dan Raisha. Tu kalau kitorang tak ada program lainlah.


Minggu lepas p Taman Tasik Shah Alam. Raaaaamai sangat parents dan anak- anak.


Adib dan Raisha request nak main bubble. Layankan saja. Lepas tu tiba-tiba perasan pipi Adib timbul bintik merah yang agak besar.


Balik tu terus mandikan dan sapu Herbal Blend. Alhamdulillah, terus surut.

September 25, 2016

Petua Menghadapi Cuaca Panas Supaya Rasa Macam di Tempat Salji

Kat tempat sapa sekarang ni cuaca panas terik? Kalau jemur kain sekejap je kering. Jap g boleh terus gosok, gantung dalam almari.

Bagi yang tiada keperluan untuk keluar, stay kat rumah diam-diam. Yang kena keluar tu, pakailah pakaian yang sesuai dengan cuaca. Untuk anak-anak, bekalkan air secukupnya.

Kat rumah pun sama. Minum air banyak sikit. Nak lagi best, bancuh Performance Drink dan sejukkan dalam peti ais. Mesti cepat je kosong air tu.

Bagi yang mengalami kulit sensitif dan mudah dapat ruam bila berpeluh, sediakan losyen Herbal Blend. Rasa sejuk boleh buat anda atau anak anda lebih selesa.



#tsunamishaklee
#8cellent

Resipi Jus Detox Yang Senang Mudah

Kali ni Atiey nak kongsi beberapa resipi jus detoks.


1. Epal + Pudina



Bahan-bahan;
2-3 biji epal hijau dipotong
2 helai daun pudina'Air secukupnya

Cara-cara;
Campurkan epal hijau dan pudina ke dalam pengisar buah-buahan.
Kisar dan minum sebaik sahaja ia siap disediakan.

" Jus pertama ni baik untuk melembapkan sistem pencernaan kita"



2. Grapefruit + Lemon



Bahan-bahan;
2 biji grapefruit
4 biji lemon
300 ml air ditapis
1-2 ulas bawang putih
2 inci halia


Cara-cara;
Perah jus daripada grapefruit dan lemon.
Kemudian masukkan ke dalam pengisar.
Parut bawang putih dan halia. Perah airnya dan campurkan ke dalam pengisar.
Masukkan air dan kisar selama 30 saat.

" Jus kedua ni bagus untuk mencuci hati"


3. Bayam + Lobak Merah




Bahan-bahan;
3-4 batang lobak merah
125 gm bayam
2-3 batang saderi

Cara-cara;
Kisar semua bahan dan campurkan dengan air secukupnya.
Minum sedikit demi sedikit mengikut kemampuan.

" Jus ketiga ini bermanfaat untuk menyingkirkan toksin dari badan kita"



Selamat mencuba ye.


Baca Set Detoks Terbaik Untuk Anda

Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

Tujuan Detoksifikasi dan 8 Kaedah Semulajadi Yang Sangat Mudah Diamalkan Di Persekitaran Rumah Kita




Dengan gaya hidup zaman sekarang yang mendedahkan kita kepada pelbagai pencemaran dan makanan yang kurang berkhasiat, pentng untuk kita faham mengapa tubuh kita perlu detoksifikasi.


Dengan bahasa yang senang difahami, detoks adalah proses penyingkiran toksin ( bahan beracun ) dari tubuh kita.


Kenapa perlu detoks?

Penyingkiran toksin ni perlu untuk mengelakkan kita dari penyakit-penyakit tertentu.


Bagi Atiey, kaedah yang biasa didengari sebelum ini adalah dengan mengamalkan pemakanan yang kaya nutrien berkualiti tinggi termasuklah vitamin, mineral, asid amino, protein, karbohidrat, lemak dan air.

Tetapi sebenarnya ada beberapa cara lain juga iaitu seperti yang Attiey akan ceritakan kat bawah ni.

1. Jika ada kesesuaian, Atiey akan buka tingkap bilik dan rumah lebih luas dari biasa untuk mengedarkan udara. Biasanya waktu pagi dalam pukul 8-10 camtu. Awal sangat kang takut nyamuk pulak yang masuk.

Ini cara terbaik untuk melemahkan bakteria yang ada di dalam udara dan dapat membawa udara lebih segar masuk. Tapi janganlah buat masa jerebu melanda pulak. Hihi.


2. Tanpa kita sedari terdapat toksin yang paling berbahaya dalam rumah kita iaitu Volatile Organic Compound (VOC) . Gas ni dikeluarkan oleh cat, karpet dan juga perabot. Sebab tu Atiey sedaya upaya elakkan material sintetik dan bertukar kepada bahan semula jadi seprti kapas dan linen.

Mungkin juga anda boleh tukarkan mentol pijar kepada lampu kalimantang untuk penjimatan tenaga.


3. Attiey pernah dengar satu perkongsian dari seorang yang arif tentang bahan kimia. Beliau kata wangian yang biasa kita guna sama ada dalam rumah atau dalam kereta sebenarnya berbahaya kepada sistem pernafasan kita.

Mungkin anda boleh rujuk laman web National Poison Centre  untuk keterangan yang lebih terperinci.

Jadi, Attiey pilih arang. Ye, arang. Ia menyerap bau dan lembapan dengan baik. Soroklah sikit..jangan letak arang seketul atas meja. Atau pun mungkin anda boleh tukar dengan bunga segar. Daun pandan juga boleh mengeluarkan bau dan aroma yang segar malah menghalang pembiakan lipas dalam rumah.


4. Jemur kusyen, tilam dan bantal sekerap yang boleh. Paling tak pun seminggu sekali untuk menghalang pengumpulan habuk dan hama.

Bagi sofa dan tilam yang berat, sebelum vakum tu tabirkan serbuk penaik ke atas permukaannya dan biarkan beberapa jam.

Minyak aromaterapi juga sangat membantu untuk menghilangkan bau yang berpunca daripada bakteria dan fungus.


5. Nak tanam pokok di kawasan perumahan memang agak mustahil kerana ruang yang sempit dan kawasan  tanah yang terhad. Tapi Atiey tanam juga pokok sebtang dua kat depan dan beberapa tanaman herba kat belakang. Tupun dalam pasu je. Tumbuh-tumbuhan kan penyerap toksik semulajadi.


6. Masa mandi pun boleh buat detoks ni iaitu dengan cara memberus kulit kita dengan span mandi. Kenapa? Kan sistem limfa menyingkirkan toksin melalui kulit. Jadi bila berbuat demikian, ia dapat merangsang sistem limfa membersihkan tisu lembut yang berada di bawah kulit kita.

Senang je nak buat. Gerakkan dalam gerakan membulat. Tak yah tonyoh dan sental kuat sangat kay.



7. Suka jus? Attiey suka. Buat jus awal pagi. Tapi Attiey tak taruk ais lah. Minum camtu je. Nak best lagi malam pula minum jus sayur. Makanan lain jangan lupa pulak termasuk air masak kasi cukup. Jus ni bila kita minum dengan serat-seratnya, boleh membantu pelawasan. So, toksin dalam tubuh kita akan senang dikeluarkan.

Baca Set Detoks Yang Sesuai Untuk Anda.


8.Kurangkan snek ringan yang tak berkhasiat dan gantikan dengan timun, zucchini, saderi, salad, kubis dan sebagainya. Jauhi alkohol, kafein secara berlebihan, daging merah, mee segera dan burger.


Sebaik-baiknya amalkan proses ini dalam masa selama 7 hari kerana toksin yang ada dalam tubuh memerlukan masa yang agak panjang untuk membuang segala yang ada.


Baca Set Detoks Yang Sesuai Untuk Anda.


Selamat berdetoks ye..

Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

September 24, 2016

Tanda - tanda Jahitan Episiotomi Anda Terbuka dan Komplikasinya



Jahitan terbuka memang menakutkan. Bagi yang pernah mengalaminya mesti akan panik dan trauma. Ini biasa berlaku kepada yang baru pertama kali bergelar ibu.


Sebenarnya episiotomi dan ceasarean adalah dua jenis luka yang memerlukan penjagaan sepanjang waktu. Tempoh yang memberi risiko untuk jahitan itu terbuka adalah dalam dua minggu selepas bersalin dan ianya hanya jika tidak dijaga dengan teliti.


Menurut Pakar Perunding O&G dari Pusat Bersalin Barakah, Bandar Puteri Klang, Dr Khairiah Seman menyatakan bahawa kebanyakan kes jahitan terbuka adalah disebabkan jangkitan kuman pada luka bersalin.


Tanda-tanda Jahitan Terbuka

Ibu akan berasa sakit yang amat atau melebihi dua hingga tiga hari. Seingat Atiey, sakit akibat episiotomi hanyalah sekitar 2  hari sahaja. Jika kesakitan tu berlarutan, mungkin jangkitan kuman dah berlaku. Jumpa doktor segera untuk pastikan adakah jahitan tu dah terbuka atau sebaliknya.

Sekiranya ada tanda-tanda seperti bengkak, merah, bernanah atau keluar apa saja cecair yang berbau, kemungkinan besar jahitan telah terbuka.

Tanda yang paling besar adalah memang nampak jelas jahitan tu terbuka. Gunakan jari dan rasa dengan perlahan-lahan sekiranya sukar untuk melihat sendiri. Hanya kita yang tahu bagaimana keadaan pada hari pertama hingga hari seterusnya.

Testimoni Set Berpantang Sembuhkan  Luka Bersalin Dengan Cepat

Komplikasi Yang Berlaku Di Kawasan Jahitan Yang Terbuka

Jangan biarkan dan jangan harapkan agar ia sembuh sendiri kerana ia boleh menjadi punca tempat jangkitan merebak ke dalam badan. Ada kawan Atiey yang demam tau.

Bila luka  jahitan mengalami perkara yang tak sepatutnya, ia boleh menyebabkan sakit yang berterusan, sakit untuk mebuang air dan yang paling ditakuti ialah kesakitan jika melakukan hubungan kelamin.

 Bukan hanya itu saja malah ia boleh menyebabkan hubungan dengan bayi juga terganggu kerana sukarnya untuk meyusu badan bila sakit pada luka tersebut.


Namun janganlah susah hati kerana ada sesetengah kes, luka yang terbuka semula  boleh terus dijahit dan seterusnya ibu perlu bersihkan setiap hari.


Ada juga keadaan di mana ibu perlu mengambil  antibiotik untuk beberapa hari sehingga jangkitan tiada barulah jahitan semula dilakukan.


Sekiranya luka yang terbuka dibiarkan sembuh sendiri, ia akan meninggalkan parut yang tak cantik. Otot di sekitarnya juga tidak bercantum dengan baik dan tidak kuat.


Nak Luka Cepat Sembuh

Luka yang cepat sembuh memang diimpikan oleh semua ibu yang mengalami episiotomi ni.

Jadi penting sangat untuk ibu yang selepas bersalin mengambil makanan yang seimbang dan berkhasiat.

Atiey suka nak kongsikan yang sewaktu Atiey dalam pantang dulu dan memang kena episiotomi juga, Atiey amalkan Vitamin C Shaklee untuk bantu penyembuhan yang lebih cepat.Well you know ..vitamin C memang bagus kan.

Tapi, mungkin anda sedang mencari yang terbaik kan..


Baca Testimoni Set Berpantang Yang Menyembuhkan Luka Bersalin Dengan Cepat.


 Semoga apa yang Atiey kongsikan ni dapat membantu ye.

Nak Luka Pantang Cepat Sangat Sembuh, Walaupun Caesar? from iReach HD on Vimeo.


Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

September 21, 2016

Pelajari Kaedah Pernafasan Semasa Meneran Untuk Memudahkan Proses Bersalin

Tinggal beberapa hari lagi untuk due bersalin adik ipar. Saya pula yang rasa teruja. Semoga semuanya baik-baik sahaja.


Tentunya ibu-ibu yang pertama kali melalui pengalaman bersalin ni tak boleh nak bayangkan apa yang akan berlaku semasa proses nak bersalin tukan. Apapun, bertenang tu sangat penting dan perlu tahu bagaimana cara nak kawal pernafasan supaya semuanya lebih mudah.

Gambar Mr Google


Apa yang perlu, ibu yang hampir nak bersalin perlu mengikut gesaan yang datang melalui kontraksi untuk meneran apabila bukaan cukup 10cm.


Nak push beberapa kali tu boleh selagi masih berasa gesaan untuk meneran. Pada ketika ini, ibu tak perlu menahan nafas lebih daripada 5 saat semasa proses melahirkan.


Teknik Pernafasan Dalam Fasa ini;


Fasa 1: Air ketuban pecah


Fasa 2: Kontraksi bermula dan menyebabkan ibu tak selesa.Bermula dari sini anda dan suami sudah boleh memulakan teknik bernafas yang pernah dipelajari di kelas antenatal.


Fasa awal  kontraksi:
Mulakan pernafasan dalam.


Masa tiada kontraksi:
Lakukan pernafasan normal.


Kontraksi:
Lakukan pernafasan dalam.


Cukup 10cm dan bayi sudah bersedia:
Kontraksi -curi nafas - tunggu arahan meneran- pernafasan dalam - teran sambil hembus kuat


Pernafasan normal


Tunggu kontraksi kedua dan lakukan pernafasan dalam dan teran.


Sesetengah ibu tak bernafas dengan betul dan mencuri nafas. Macam saya dululah. Bila macam tu, bayi masuk semula ke saluran peranakan dan proses kelahiran jadi panjang.


Untuk lebih faham, ibu-ibu hamil bolehlah menghadiri kelas - kelas sebegini. Mungkin lebih membantu.


Mungkin anda sedang mencari Set Berpantang?

Order Set Berpantang Shaklee dengan saya dengan menghubungi nombor ni.

==013.9218084<===
==013.9218084<===
==013.9218084<===



Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

September 20, 2016

6 Benda Yang Ibu Hamil Perlu Amalkan Sehingga Bersalin

- anda hamil?

- sukar minum susu?

- alami kejang kaki?

- bacaan Hb rendah?

-mudah selsema?


Anda Perlukan 5 Produk Macam Set Hamil Ni


👍Soya ESP

Saya dah cuba dan memang tak buat ibu kembung perut. Yang bestnya buat ibu lebih bertenaga dan perut kurang terasa pedih. Bagus ni untuk bantu bina sel-sel tubuh yang sihat. 


👍Vita-Lea with iron formula

Sebagai multivitamin, ianya sebagai pelengkap kepada nutrisi yang mana terkurang dalam diet seharian kita. Molek sangat untuk bantu naikkan bacaan Hb sebab ada formula iron. Yang ni TERBUKTI!


👍Vitamin C SR

Semasa hamil, bila diserang selsema atau demam, ambik masa untuk sembuh kan. Vitamin C bantu tingkatkan sistem imun ibu dan bantu serapan Vitalea dengan lebih berkesan.


👍Ostematrix

Boleh kata perlu diambil oleh semua wanita. Bila hamil jadi wajib. Ia bukan je bekal kalsium tapi magnesium jugak. Bila sebut kalsium, cramp kaki dan lenguh tu inshaaAllah boleh say bye bye. Magnesium tu buat ibu selesa bila membuang. No more sembelit dah.


👍B-Complex

Dah cuba pasti setuju kalau saya katakan ibu akan rasa terus bertenaga dengan pengambilan setiap pagi. Folic asid yang ada dalam B Complex ni bantu pertumbuhan otak bayi dalam kandungan. Ia membantu mengurangkan risiko bayi mengalami tiub neural yang tak normal.


Oh ye, boleh juga add on Omega Guard apabila kandungan mencapai trimester kedua.


👍Omega Guard

Omega 3 fatty acid yang terkandung dalam onega guard ni bagus untuk bantu perkembangan otak bayi. Ia boleh juga bantu kurangkan risiko eczema, alahan dan asma.


Lagi awal Set Hamil ni diamalkan, lagi baik. Pastikan ibu jaga pemakanan juga ye. Ibu sihat, anak cergas😍😍


Pengedar Shaklee Anda

Atiey

0139218084

Tips Kitar Semula Botol dan Bekas Vitamin Shaklee



Nak tunjuk satu contoh dulu. Apa nak buat dengan botol dan tong supplemen Shaklee ni.

Jangan buang. Plastik yang digunakan tu tebal. Berkualiti. Mesti ada guna.

Kalau macam tong Performance Drink ni, sesuai buat tabung. Boleh muat banyak sebab agak besarkan.

Ajar anak-anak menabung tak perlu barang mahal yang penting kesan dia. Bila dah penuh camni anak-anak mesti sayang nak keluarkan. Yay, matlamat tercapai!

Err..sebelum nak kitar semula, jom beli  dan habiskan dulu ye..



Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

Pencuci Yang Paling Selamat Untuk Kegunaan Di Rumah



Semua benda nak kilat. Jadi kena sapu, kena lap.Tak cukup lap, kita spray lagi dengan sabun.

Tapi bila spray dengan air sabun, saya jadi was was. Camane kalau ada makanan jatuh, Adib kutip balik masuk mulut? Kesan sabun tu selamat ke?

Surprise sangat bila tahu ada pencuci yang pelbagai guna ni.


Kalau nak buat cuci permukaan meja, cukup dgn 1-2 titis + 16 oz air.

Basic H ni memang selamat. Takde pelarut sintetik yang boleh mengganggu keseimbangan hormon. InshaaAllah selesa dan mesra hidung gitu. Bagus untuk anak-anak yang mudah alahan.
.
Jom bertukar kepada Basic H
.
0139218084
0139218084

Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

September 18, 2016

Masalah Resdung Boleh Diselesaikan Dengan Cara Selamat Ini.



Saya faham sangat apa rasanya bila bangun pagi dengan hidung yang pedih dek selselma dan bersin. Kulit yang sensitif dan berjerawat menambah kegelisahan.


Tapi percayalah bahawa ia boleh diusahakan. Jangan putus asa.


Bagaimana?


[RESDUNG BERKURANGAN SELEPAS AMALKAN SET RESDUNG SHAKLEE]


Assalamualaikum

Saya nak share testimoni suami saya yang mengamalkan Set Resdung Shaklee. Perkenalan kami dengan vitamin Shaklee bermula dengan Set Resdung ni. Terus kami sekeluarga jatuh cinta dengan vitamin Shaklee sehingga ke saat ini.


Suami ada masalah resdung sejak sekian lama dah. Pernah pergi berjumpa doktor dan doktor hanya memberikan ubat titis atau spray ke dalam hidung bagi mengurangkan masalah bersin setiap pagi. Doktor juga suruh suami beli sendiri di farmasi apabila ubat dah habis.


Saya nekad mahu suami mencuba Set Resdung Shaklee sebab saya tidak mahu suami bergantung kepada ubat spray tersebut. Ubat tersebut tidak mampu menghilangkan masalah resdung suami saya, ianya sekadar untuk sementara sahaja.


Pada penghujung April 2014, suami bersetuju untuk mencuba Set Resdung yang terdiri daripada Alfalfa, vitamin C, B Complex, Garlic dan juga Zinc.

Order Set Resdung Anda Sekarang...  

( Tapi harap maaf, stok untuk Zinc Complex dah habis dan masih belum diperbaharui. )

Alhamdulillah selepas seminggu konsisten amalkan, bersin ibarat mesingan setiap pagi telah berkurangan. Kami pada mulanya hampir tak perasan yang suami dah kurang bersin. Syukur sangat.Saya dah tak stress dengar suami bersin setiap pagi. Suami pun lebih sihat dan gembira. Tak perlu lagi ubat spray dalam hidung!


Selain masalah resdung, suami juga kerap kena sakit kepala atau migrain dan bergantung pada panadol setiap kali ianya datang menyerang. Secara tak sengaja juga masalah sakit kepala suami dah takde dan dah boleh say bye bye pada panadol!


Sesekali datang sakit kepala pun bila stress kerana kerja banyak, itu biasa la tapi tak perlukan lagi panadol cukup dengan upkan dose B Complex untuk kawal stress.


Kami sangat berpuashati dengan vitamin Shaklee sebab ianya sangat berkesan dan dibuat pula secara semulajadi dan melalui proses R&D yang ketat juga. Jaminan keselamatan dan keberkesanan paling utama bagi kami dalam memilih suplemen. Berbaloi dengan wang ringgit yang kami laburkan pada Shaklee untuk kami tingkatkan tahap kesihatan kami sekeluarga untuk jangkamasa panjang.


Saya sangat syorkan kepada anda di luar sana yang ada masalah resdung dan bersin2 setiap pagi untuk cuba amalkan Set Resdung Shaklee .

TESTIMONI Daripada ZAINAH MUKHTAR


Attiey Mohamad
013.9218084

September 17, 2016

Mengapa Anda Perlu Berubah Kepada Cecair Pencuci Basic H2 Dengan Segera?



Apa pulak kaitan tajuk dengan gambar peti ais ni.hehe.

Sebenarnya nak bagitahu dalam peti ais kiter sekarang dah tak ada jajan. Kalau nak bandingkan dengan sebelum saya concern tentang pemakanan sihat, dalam sebulan ada beberapa stok makanan ringan dalam senarai "mesti beli" saya.


Kenapa jadi camtu? Hihi. Sejak saya mendalami bisnes Shakeli, ia bukan sekadar mengajar saya untuk berniaga je tapi untuk sama-sama memilih yang terbaik.


Pertengahan tahun ni, Adib n Raisha tiba-tiba alami masalah semput. Raisha yang memang alah cuaca sejuk, makin menjadi-jadi batuknya.





Teringat pulak kisah anak Roger Bannet tu, saya cuci satu rumah guna Basic H. Sampai sekarang saya cuci lantai , meja makan n dapur pun guna Basic H. Sekurang-kurangnya saya tahu saya dah guna pencuci yang tiada bahan kimia berbahaya.


Semput anak-anak pun dah berkurangan.Syukur, dengan izin Allah.

Jomla berubah ke Basic H juga.


Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

September 16, 2016

Bagaimana Bacaan Kolestrol Emak Saya Turun Dari 5 Jadi 3?

Saya ingat lagi masa mula-mula mak saya disahkan mempunyai masalah kolestrol dan bacaan pada waktu itu adalah 5. Saya lupa tahun bila tapi menurut doktor, bacaan 5 bagi mak saya pada waktu tu adalah tinggi.


Sememang saya juga akui, mak memang suka dan sengaja mengambil makanan berlemak dan berkolestrol tinggi kerana fizikal mak yang agak kurus dan selalu ditegur oleh kawan-kawan di tempat mak mengajar.


Agak lama juga mak setia dengan ubat kolestrol yang dibekalkan oleh doktor . Dah bertahun rasanya. Ada nasa yang tertentu, doktor juga akan buat pemeriksaan ke atas hati mak. Memang sedia tahu jika  terlalu lama makan ubat kolestrol, ia boleh mendatangkan kemudaratan kepada hati tapi bergantung kepada individu juga. Sebab tu kena buat pemeriksaan.


Jadi, saya pujuk mak. Bukan sekali dua tapi dah lupa berapa banyak. Berbulan jugak. Mula-mula saya cerita kebaikan Vivix yang dihasilkan dari Anggur Muscadine yang susah nak ditemui dan ia sebiji bola golf tu. Kemudian saya cerita lagi bahawa ia juga teridiri daripada karot ungu, Elderberry serta Polygonum Cuspidatum. Mungkin agak sukar masa tu untuk mak bayangkan tapi takpe, saya cuba kenalkan dulu.



Kemudian, mak macam tak berminat. Saya cerita lagi tentang bagaimana Vivix ni sebagai antioksida yang paling bagus mampu membantu memberi tenaga kepada sel-sel dalam badan kita. Ia bukan sahaja bertindak seperti makanan biasa tetapi ia berupaya meningkatkan mitokondria badan kita. Itu yang buat kita jadi tak penat dan lebih cergas.


Saat mak kata nak cuba, saya rasa sayalah orang paling bahagia malam tu. Saya ingat lagi saya terpaksa pos Vivix dari Selangor ke Kelantan masa tu sebab saya takut saya terlambat balik kampung.


Tetapi, Vivix tu sampai setelah saya 2 hari di kampung. Nak raya masa tu jadi CityLink banyak hantar barang.


Saya tengok raut muka mak waktu pegang Vivix. Mak gembira sangat. Saya pun..sebab saya yakin, ia mampu beri kesihatan yang lebih baik pada mak. Tentunya dengan izinNya.


Dipendekkan cerita, selepas minum hampir sebotol.... mak bagitahu kolestrol mak dah turun bacaannya jadi 3. Mak kata lagi, susah betul nak turun sebelum ni. Alhamdulillah.


Anda ada masalah kolestrol macam mak saya? Cubalah Vivix ni. InshaaAllah tak rugi. Kesihatan lain juga akan datang . Bonus tu.


Boleh beli dengan saya. Saya COD area Shah Alam dan kalau yang jauh tu saya akan pos. Lepas tu saya akan guide cara makan.  Contact saya ok. 013.9218084 (Attiey)






Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

Tips Saya Hadapi Cabaran Dalam Berniaga



Wah...tokei vitamin dah datang..💞💞💞

Aamiin...



Alhamdulillah bila ramai jugak yang tahu dan cari saya untuk dapatkan produk Shaklee. Ada yang dekat dan tak kurang juga yang jauh. Tapi adat berniaga memang tak lari dari cabaran dan dugaan.


Sales naik naik naik kemudian turun dan naik balik. Ada juga hari yang diserang virus down dan frust.


Namun, kalau kita tak pernah turun, macam mana nak belajar untuk mendaki. Betul tak?


Pernah juga terjadi tiba-tiba saya tak dapat nak online dan rasa takut ada terlepas customer kerana tak boleh baca wassup. Tetapi saya ingat balik kata-kata mentor saya bahawa rezeki tu datangnya dari Allah. Tak perlu takut. Pasti ada jalan lain kerana rezeki takkan salah alamat.


Jadi untuk anda semua, jangan give up saat berdepan dugaan dalam berniaga. Pasti ada jalan keluar. Yang penting doa dan usaha yang seiring.
Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

September 15, 2016

Tips Elak Puasa Ganti Hanya Separuh Jalan




Cerita 3 tahun lepas ni. Masa tu tengah pregnantkan Adib. Bulan Ramadhan. Serius saya risau masa tu. Takut tak larat nak puasa penuh minggu pertama tu.


Jenuh gak duk fikir. Terpandang stok ESP dan terus buat kputusan ESP masuk menu sahur.


Alhamdulillah, takutkan seminggu pertama tu tak ke mana sebab sebulan memang puasa penuh. Siap rasa macam ada tenaga lebih masa masak untuk berbuka. Masak ok.


ESP bukan minuman soya yang biasa kita jumpa dalam peti ais dan rak di pasaraya tu. Dia lainlah.


Memang diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal lagi. Kualiti protin dia adalah yang tertinggi pernah dihasilkan.


Setiap satu tong Esp digasilkan dari 30kg kacang soya. Punya halus tekstur tepung tu sampai jadi 850g je. Sebab tu ia mudah diserap oleh tubuh kita dan kita pula akan memperolehi tenaga segera yang boleh bertahan lama.


Kalau nak cuba, boleh je beli ngan saya. Tanya sekali kawan-kawan dan ahli keluarga tu. Kot ada yang tengah cari ESP ni tapi tak belum jumpa, bagi nombor saya.



Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

Kawal Stress dapat Mencegah Kanser?


Betulll.. jauhi tekanan seboleh yang mungkin. Pelajari cara tangani stress sama ada melalui teknik pernafasan, sertai kumpulan sokongan atau sebagainya.


Selain tu, konsisten dengan pengambilan B Complex sebab dalam tu ada B5.


Vitamin B5 iaitu Asid Pantothenic memainkan peranan yang penting dalam melegakan tekanan/ stress. Ia sering dirujuk sebagai "vitamin anti-tekanan,".


Vitamin B5 ni penting untuk pengeluaran hormon yang berkaitan dengan tekanan yang dihasilkan dalam kelenjar adrenal, menurut University of Maryland Medical Center. 


Berita baik sebab Shaklee ada  satu supplemen iaitu Vitamin B Complex yang  boleh membantu memulihkan kelenjar adrenal daripada stress.



Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

Vivix Buat Orang Jadi Muda Sampai Tak Ada Kedut Langsung?





Apa maksud antipenuaan?

Adakah nampak muda semata-mata dan dapat kunci masa sampai proses penuaan berhenti? Bukannnnnn...


Antipenuaan ni maksudnya fungsi tubuh kita tak cepat merosot. Umur baru 30 tapi tubuh kita dah macam orang umur 50. Sakit situ sakit sini. Tekanan darah tak normal, kolestrol tinggi, rambut gugur... kalah mak ayah kita.


Jadi untuk memastikan umur dan tahap kesihatan kita tu seimbang ataupun lebih muda lebih baik, sebab tu kena amalkan Vivix.


Vivix ni memberi tenaga dan repair jauh ke dalam setiap sel badan kita. Bila sel-sel dalam tu dah cantik dan elok, kesannya terserlah hingga ke luar. Maka terhasillah rupa paras yang awet muda tu


Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

Tips Hilangkan Lemak Sup di Periuk




Masuk dapur nak basuh periuk sup. Dah rendam air sabun tu tapi sisa lemak tu tebal betul. Dah guna periuk non stick tu. Tapi lemak tu degil betul..melekatttt jer. Orang kata siram air panas kan..tapi macam nak cuba cara yang lagi senang pulak.


Rasa nak cuba Basic H2 lah. Kata hebat sangat kan. 


Taruk 4 titik je. Air satu periuk. 


Tak tunggu rendam pun sebab tak sabar. Hehe. 


Sekali sapu dah licin. Tak yah sental. Jimat tenagaku.


Gambar original tak sempat ambik sebab tak sangka. Basic H2 buatku terkesima..ecehh.
Ok, operasi buang lemak dlm badan pulak!

Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

September 13, 2016

Jerawat Macam Gunung Berapi Nak Meletup Dah Hilang Selepas Amalkan Set Kecantikan Shaklee


Apa rasanya bila kulit muka dari bermasalah dah jadi licin dan cantik? Tak perlu fobia tengok cermin dah kan.


Bukan susah pun. Korang amalkan je Set Kecantikan yang terdiri daripada vitamin antioksidan ni.

  1. Vivix
  2. Vitamin E
  3. Vitamin C
  4. Carotomax

Hasilnya?
✔ Period teratur
✔Bebas jerawat
✔Bebas parut jerawat
✔Stabilkan hormon


Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

September 12, 2016

Tips Murah Rezeki


Nak share tips murah rezeki yang semua mampu buat :
Bukan semua sedekah atau hadiah perlu keluar duit. Ni saya share yang mudah.


1. Solat sunat dhuha 4-12 rakaat.
Rakaat yang terakhir amalkan baca ya wahhab 41x dalam hati dan doa apa yg dihajatkan.

2. Hadiahkan ( jika masih hidup) atau sedekah ( jika dah meninggal dunia) bacaan Yassin setiap pagi atau bila2 senang untuk mak ayah.

3. Sedekahkan Al Fatihah atau yassin pada ahli keluarga yg telah meninggal dunia sekali sehari.

4. Doa yg baik2 utk orang lain adalah hadiah tersembunyi.

5. Bagi kucing makan.

6. Baca Al Fatihah bila lalu kat kubur.


Jom buat sikit-sikit..lama-lama istiqomah semua.
Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

Bagaimana Nak Bantu Pastikan Tulang Orang Dewasa kekal Kuat dan Tak Reput


ihsan Mr Google

Pernah tak anda perasan ketinggian anda semakin menurun? Sebelum ni 157cm tiba-tiba dah jadi 156cm pulak?


Berhati-hatilah jika anda telah mengalami keadaan macam tu. Itu salah satu tanda tulang anda mula merosot.


Tubuh kita ni akan mulai mengalami penurunan kalsium kurang lebih sebanyak 1% per tahun.


Bila umur melebihi 50 tahun, jumlah kandungan kalsium akan menyusut sebanyak 30%.

Kehilangan kalsium dapat mencapai 50% ketika sudah mencapai umur 70 tahun.


Banyak tu...sebab itulah kena top up awal-awal dari sekarang untuk bekal hari tua nanti..


Kalau anda tanya apa yang saya lakukan? Saya amalkan pengambilan Ostematrix secara konsisten 4 biji sebelum tidur.

Kenapa Ostematrix?


Bagi saya ia sumber kalsium terbaik sebab mudah larut dan dapat diserap oleh badan kita hanya dalam masa kurang dari 30 minit. Lagipun ia turut mengandungi Vitamin D dan juga Fosforus untuk memudahkan penyerapan.

Magnesium turut terkandung dalam Ostematrix ni tau. Fungsinya diakui dalam membantu sistem saraf, mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot, dan menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit jantung. Ianya termasuk juga memudahkan rembesan keluar dari sisa perut iaitu buang air besar. Memang lawas.

Walaupun ia sumber kalsium, Ostematrix juga membantu menghalang berlakunya endapan kalsium dengan melarut dan mengurangkan berlakunya batu karang / batu hempedu.

Manakala zinc, boron, manganes dan kuprum turut hadir di sini untuk memelihara metabolisma kerangka dan pertumbuhan otot, menyususn enzim yang diperlukan bagi membaiki tulang, rawan dan menghalang terjadinya artritis.


Satu pilihan lain untuk kekal bertenaga dan sihat adalah dengan mengamalkan Vivix. nak tau lebih lanjut?

Jom kenali Vivix.

Berminat nak dapatkan

  1. Ostematrix 
  2. Vivix
  3. Ostematrix + Vivix





Hubungi saya;



Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

Tips Bantu Pesakit Denggi Cepat Baik

Masa ahli keluarga terdekat dijangkiti denggi dulu, memang rasa buntu sebab tak ada ubat dan vaksin khusus. Hanya minum air banyak-banyak untuk kekalkan cecair dalam badan. Doa juga sangat banyak supaya bacaan platelet kembali normal. Alhamdulillah semua ok selepas 2 minggu.


Tapi sekarang saya tahu sebenarnya boleh support dengan Nutriferon untuk bantu tingkatkan sistem imun. Supaya badan jadi lebih kuatla. Lagi satu boleh bancuh Performance Drink tu. Yang tu memang atlit pun minum untuk elak terhidrat. 


So ingatlah ye..


Nutriferon + Performance Drink



+



Nak beli ngan saya pun boleh



Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

Kesan Jangka Panjang Amalkan Vitamin Shaklee

Anda sedang cari info mengenai kesan jangka panjang jika amalkan vitamin Shaklee? Saya jamin ini yang anda mahu tahu dan cari selama ni.. Ok, saya kongsikan.

Sebenarnya...


Rasa jeles tak habis lagi ni sampai nak bagitahu apa rahsia beliau awet muda cenggini..

"19 tahun yang lalu umur 30an rasa cam 50an..dah jadi pengamal shaklee umur 50an badan rasa ringan je macam 30an dan bebas dari sebarang penyakit setakat ni hatta penyakit keturunan.


Alhamdulillah...sy bersyukur kerana guna produk dengan kefahaman yang jelas menyebabkan saya jd pengguna berdisiplin selama 19 tahun.


Sekadar berkongsi aging gracefully with Shaklee, sekiranya ini suatu yang baik dan memberi manfaat pada yang lain...pada sy amat bersyukur dipertemukan dengan Shaklee."

~ Puan Khadijah Mohd Zin


Apa tunggu lagi? Jomlah amalkan Shaklee hari ni juga. Dah 19 tahun beliau duk makna Shaklee. Alhamdulillah banyak bagi kesan positif.

Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

September 11, 2016

Saya Pernah Tak Percaya Pada ESP Shaklee. Tapi Ia Mula Berubah Bila...


Tak kenal tak cinta... bila dah rasa terus percaya..eh eh...boleh gitu?

Macam tula dulu. Tak pernah nak cuba ESP. Siap takut lagi nak beli sebab orang kata ESP tak elok. Ada soya katanya. Nanti hormon bla bla bla... siap ada kawan yang beli ESP tu buang camtu je sebab takut tanpa usul periksa.


Sampai satu ketika saya rasa masalah letih badan ni dah teruk sangat. Asyik nak baring je. Masak pun tak larat. Teruk sangat masa tu. Rasa nak cuba ESP membuak-buak sebab dalam buku nutrisi ada cerita ESP bantu bekal tenaga kat kita dan ciri-ciri Indeks Glisemik yang rendah tu macam "sesuatu" je.


Ihsan Mr Google



Bila dah cuba, memang saya jadi SUPERMOM lah. Kerja licin. Badan bertenaga. Tak mudah penat dan Gastrik Hilang!!!






Lepas tu keluar pulak keputusan kajian Land mark Study yang dibuat oleh seorang profesor, Gladys Block yang memang menunjukkan keberkesanan produk Shaklee membuatkan saya rasa nak nyanyi lagu "Percayalahhhh...!"

Anda percaya? Anda berjaya...eh😆.


Jadi sekarang saya tak takut dah minum ESP Shaklee tuh. Sebaliknya saya lebih risau dan was-was bila minum brand lain sebab tak pasti soyanya organik atau yang telah diubah genetiknya.

Kalau nak cuba boleh je beli dengan saya.


Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

Featured Post

Supplemen Menyusu Untuk Ibu Agar Susu Meriah dan Badan Bertenaga Macam Superwoman.

Ini dia rahsia seorang Peer Caunselor Laktasi amalkan untuk memastikan beliau mampu menjayakan misi untuk menyusukan anak  dengan susu ibu s...