Blog Archive

May 30, 2016

Bagaimana Cara Mengatasi Masalah Haid Tidak Teratur Dengan Berkesan


Assalamualaikum

Masalah haid ni bukan masalah terpencil tapi dialami oleh ramai kaum remaja serta wanita dewasa. Kadangkala ianya bersifat sementara kerana tekanan, pemakanan dan sebagainya namun ada juga yang mengalaminya dalam jangka masa yang lama.


Bila haid jadi tak teratur, agak pening jugaklah untuk kira tempoh kitaran yang penting buat mereka yang merancang untuk hamil.


Bagaimana nak mengatasinya?

Attiey kongsikan apa yang telah dilakukan oleh Puan Rozila.

#TESTIMONI

                                       

Assalamualaikum. Nama saya Rozila bt Ramli,berumur 32 tahun & saya adalah pengguna tegar produk Shaklee. Bermacam-macam produk Shaklee telah saya gunakan seperti Alfafa, GLA, Omega, B-Complex, vitamin C, Vitalea dan kalau boleh disenaraikan semua laa.


Masalah yang saya hadapi sejak dari bujang lagi ialah masalah haid tidak teratur. Kadang berpanjangan dan kadang langsung tak datang berbulan-bulan. Kalau yang berpanjangan pula bukan seminggu lebih tetapi kadangkala sebulan lebih haidnya. Dalam waktu yang sama saya sedang berusaha untuk hamil, dan bagaimana untuk hamil kalau haid pun tidak teratur. Kalau haid tidak teratur, nak tahu waktu subur pun susah.


Masalah ini memang mengganggu saya dan suami, maklumlah umur semakin meningkat. Usia perkahwinan pun sudah memasuki 6 tahun & masih belum dikurniakan zuriat. Segala usaha telah dilakukan oleh kami berdoa, perubatan moden, perubatan tradisional, perubatan Islam dan segala jenis ubat telah saya telan.


Emosi juga sedikit terganggu. Tipu la kalau tidak terasa bila melihat kawan-kawan, saudara mara dengan anak-anak mereka. Tapi saya harus kuatkan diri sendiri,selalu berkata dalam hati “Allah belum kurniakan aku rezeki anak mungkin kerana Dia merasakan kami belum bersedia ataupun Dia akan memberikan kami rezeki lain dahulu”.


Dulu saya pernah mengandung, tapi Allah lebih sayangkan anak syurga saya itu. Baby boy yang sangat comel & kalau ada dia sudah berumur 5 tahun. Redha dengan kehilangan nya dalam hati hanya Allah yang tau.


Tapi apa yang saya nak share ni adalah cerita yang berlaku pada tahun ini dan pilihan yang telah saya buat setelah sekian lama mengetahuinya. Saya telah mengambil keputusan utk mencuba VIVIX produk yang paling hot keluaran Shaklee. Bermula pada awal tahun 2016,saya telah mengamalkan Vivix setiap hari sebelum tidur tanpa skip walaupun sehari. Sebelum ni pun memang saya mengamalkan ViVix tapi tidak konsisten la.


Pada bulan Januari saya telah period selama sebulan dari 14.1.2016 sehingga 16.2.2016(35 hari) mungkin darah-darah lama yang tertinggal didalam. Amat merisaukan juga sebab terlalu lama dan saya telah pergi berjumpa doctor. Melalui scan doktor memberitahu cyst telah timbul kembali sebesar 2.5cm dan beliau memberikan ubat berhentikan darah.


Selalunya apabila doctor memberikan ubat, saya memang TIDAK AKAN makan ubat tersebut. Tetapi setelah dipaksa, saya hanya makan 1 hari sahaja dan haid berhenti, kuat sungguh ubat ni kan. Saya percaya,sangat tak bagus kalau ubat yang bagi kesan yang sangat segera ini. Selepas itu, saya terus tak nak ambil apa-apa ubat sintetik lagi dan let see the next flow.


Pada 9.3.2016 haid kembali hadir dengan banyaknye dan stop setelah 7 hari. Wahhh…sedikit kagum kerana tidak berpanjangan lagi. Bulan 4 masih menantikan kehadirannya tapi tiada rezeki dan haid turun semula pada 17.5.2016 dan stop pada 24.5.2016. Wahhh….so amazing cuma 8 hari, perkembangan yang baik dan senyum semakin melebar.


Kitaran haid saya dah semakin stabil dan normal & ini memang tujuan utama saya adalah untuk membetulkan kitaran haid. Bila haid sudah teratur, In Syaa Allah ada rezeki Allah akan makbulkan impian kami. Check up pada 27/5/16,cyst telah mengecut kepada 1 cm.


Alhamdulilah syukur kehadrat mu Ya Allah. Kini sedang berusaha ber OPK tuk menentukan waktu subur. Dalam masa yang sama sudah masuk botol ke-2 Vivix. Memang terbaik la Vivix ini, sangat-sangat membetulkan dalaman saya,sekurang-kurangnya saya telah berusaha untuk mencari alternatif yang lebih selamat tanpa memudaratkan diri sendiri untuk masa akan datang.


Saya sangat sarankan wanita di luar sana yang mengalami masalah haid tidak teratur untuk mencuba Vivix. Ia memang terbaik!!

***********************************
Alhamdulillah, semoga anda yang mengalami masalah yang sama juga akan mengambil langkah yang sama supaya kitarean haid kembali teratur.

Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

May 25, 2016

Cara Nak Rawat Masalah Bengkak Tonsil Si Kecil

Pertama kali Attiey berdepan dengan masalah bengkak tonsil bukan kena kat Attiey tapi kat anak Attiey yang umur 2 tahun tu.

Biasalah bila pertama kali, kita tak tahu macam mana tanda-tanda dia dan ragu-ragu camana nak handle.

Tonsil ni adalah 2 nodus limfa yang terletak di bahagian belakang tekak kita. Fungsinya adalah untuk menghalang bakteria masuk ke dalam tubuh kita. Tetapi bila tonsil ni sendiri dijangkiti bakteria, ia akan merah dan bengkak. Masa tu ia dikenali sebagai tonsilitis.


Sebelum ni Attiey ingat tonsilitis ni kena kat orang dewasa je tapi rupanya tak. Benda ni tak kita jantina, tak kira umur. Sesiapa boleh kena.

Simptom penyakit ni adalah gatal tekak, pedih dan sakit tekak dan demam.

Bahaya tak tonsil ni? Tak, ia tak bahaya sebab tonsilitis ni menunjukkan sistem imun kita sedang berfungsi dengan baik.


Kenapa tonsil membengkak?

Tonsil menghasilkan sel darah putih untuk melawan bakteria, kuman, virus yang dah masuk melalui mulut tu. Bagi kanak-kanak, tonsilitis berlaku kerana jangkitan dari orang sekeliling dan persekitaran.Bagi orang dewasa pula, ia berlaku disebabkan sistem imun tubuh yang sedia lemah.


Masa doktor suluh mulut Adib hari tu, boleh nampak muka doktor tu macam berkerut dan buat satu ekspresi muka yang tak senang hati sebab tonsil yang bengkak dan merah tu. Bila Attiey nampak camtu, rasa bersalah sangat sebab tak jaga Adib betul-betul.

Tapi doktor tak bagi ubat lain kecuali ubat demam sebab katanya cuba paksa Adib minum dulu. Kalau tak nak minum, buatkan Adib sup dan aiskrim.

Esoknya, Adib nampak macam agak kekeringan sebab kurang minum. Nak bagi minum pakai syringe masa tu sangat susah. Dalam masa yang sama, Attiey try juga Omega Guard untuk kurangkan radang dan bengkak tonsil tu. Omega Guard memang berkesan untuk surutkan radang tau.

Dalam pada tu, Attiey dan suami bawa Adib ke hospital untuk buat ujian darah kot-kot ada masalah lain. Lepas tu doktor masukkan air juga.

Dah habis masukkan air, baru pampersnya berisi sikit dan urin Adib bau kuat sangat sebab kurang air. masa ni dah tak risau sebab doktor kata result ujian darah tunjukkan buah pinggang Adib ok.

Nutriferon memang ada dalam peti ais tu sentiasa. First aid kalau anak-anak demam. Disebabkan Nutriferon ni dalam bentuk granule atau serbuk, Attiey tuang dalam air. Air tak banyak. Dalam 16ml je. Cukup-cukup 2 kali syringe besar tu.

Alhamdulillah...Adib ada bagi respon positif. Doa tak lekang dan minta setiap masa Allah sembuhkan Adib cepat-cepat.


Malam bagi Nutriferon, paginya Adib dah boleh makan mee goreng. Hebat tak hebat kesan dia, macam tulah kan. Nutriferon ni dia macam suis yang hidupkan sistem imun tubuh seseorang. Bila suis dah hidup, kerja-kerja baik pulih akan berjalan. Ha..camtulah lebih kurang.

Jadi, Attiey sarankan kepada ibu ayah yang ada masalah anak bengkak tonsil supaya:


  • Pastikan suhu badan si kecil terkawal dan tak capai 40 darjah celsius


  • Mandikan anak dengan air suam supaya tak menggigil. Kalau boleh biar anak berendam dalam air yang dibancuh dengan Epsom Salt  (15-20 minit). Attiey beli kat farmasi je. harga RM8 sekotak.


  • Usahakan untuk bagi anak minum air walaupun kena paksa guna syringe


  • Pastikan anak makan untuk dapatkan tenaga. Kalau tak makan nanti takde tenaga dan asyik tidur je. bahaya tu sebab masa dia tidur kita tak tahu apa jadi. Kejutkan untuk teruskan minum air.


  • Biarkan kipas dihidupkan dan pastikan ada air circulation yang baik untuk mengelakkan panas badannya terus meningkat.


  • Pakaikan baju yang nipis dan jangan selimutkan tubuh anak jika anak demam. Biasanya bila tonsilitis, memang akan demam.


  • Bagi supplement untuk sistem imun tubuh dia kembali kuat


Chewable Vita-C Plus

Omega Guard

Nutriferon


Attiey rasa sangat lega bila nampak Adib dah mula makan dan dah kembali menyusu sampai tiga hingga empat botol satu malam. Adib umi dah kembali.

Terima kasih Ya Allah.

Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

May 24, 2016

Perkara Penting Perlu Anda Pastikan Sebelum Ke Bahagian Kecemasan Hospital

Seminggu yang lepas, Attiey diuji dengan masalah kesihatan anak-anak. Mula-mula Adib yang demam dan lepas tu si kakak pulak.

Attiey cerita ni bukan nak mengeluh tau tapi nak kongsi  sesuatu.

Masa Adib demam awal-awal tu, Attiey ingatkan macam sebelum-sebelum nilah tapi kali ni lain pulak. Panas badan Adib sangat tinggi dan walau pun dah masukkan supp pcm ikut bontot tu, suhu dia turun selepas sejam kemudian. Lama kott.

Kenapa bagi ikut bontot? Sebab masa tu dah lewat malam a.k.a awal pagi dalam 2-3 am camtu. Supp pcm memang selalu standby dalam peti ais.

Ada juga bagi syrup pcm tapi seolah-olah tak makan ubat. Panas dia menten je.

Start malam ketiga, Adib taknak menyusu, taknak makan...Attiey syak tonsil dia bengkak. Lagipun bibir dia merah dan lidah  dia sangat merah. Mungkin panas dalam.

Doktor dah start bagi antibiotik dan  kata mungkin pnemonia. Hari kelima masih demam, doktor suruh p check darah.

Kami ni kategori masih kes yang tenang dan tak emergency sangat. BBagi keadaan Zon Merah, mungkin tak sesuailah nak guna tip ni.

ok, mula-mula sekali sebelum gerak p hospital tu pastikan ada bawa Mykid anak kita.

Kemudian standby buku suntikan vaksin anak sebab ada sesetengah doktor nak tengok benda tu.

Jangan sesekali tinggalkan kain atau napkin basah untuk sejukkan suhu badan anak sebab masa menunggu yang agak panjang boleh meningkatkan suhu badan tu balik.

Disebabkan Adib ni baru 2 tahun, so Attiey angkut pampers, susu, air masak dalam beg tu ha. Dah jadi poket Doraemon.

Spare jugak seluar panjang untuk tukar sebab kita tak tau nanti sejuk terlampau ke kat hospital tu kan.

Macam kes Adib ni, Hospital Shah Alam tu baru buka kan, jadi aircond tahap bekulah sampai menggigil bukan sebab demam tapi sebab aircond.

Kat atas tadi, Attiey bagitahu Adib takmo menyusu kan. Alhamdulillah tergerak hati nak masukkan syringe ubat tu dalam beg. Sepanjang kat hospital memang Adib minum guna benda tu.

Adib tak kena tahan wad cuma dimasukkan air dalam setengah beg. Kitorang keluar rumah jam 11.30pm dan balik esoknya jam 3.00pm.

Attiey tak ngantuk langsung masa kat hospital tu walaupun siang tak tidur sebab sebelum keluar rumah Attiey telan B Complex Shaklee dulu sebiji. Hebat betul kesan dia.

Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

Cara Turunkan Bacaan Gula Dalam Darah dan Sembuh Dari Penyakit Bacaan Gula Tinggi

Pertama kali Attiey buat pemeriksaan kadar gula dalam darah ialah ketika hamil anak kedua. Alhamdulillah, bacaan normal masa tu.


Tapi, bacaan ketika hamil adalah sesuatu yang lain dengan bacaan kadar gula biasa kan. Ianya dikenali sebagai (OGTT)  atau  Oral Glucose Tolarance Test.


3 situasi lain yang diguna pakai oleh doktor adalah

  • (FBS) Fasting Blood Sugar ataupun ujian yang dilakukan dimana individu tersebut telah berpuasa  8 jam sebelum ujian dilakukan.
  • (2HPP) 2-Hour Postprandial Blood Sugar ataupun ujian yang dilakukan terhadap individu selepas 2 jam individu terbabit mula makan. Ujian ini bagi mengetahui keberkesanan pankreas mengeluarkan insulin.
  • (RBS) Random Blood Sugar atau ujian kadar gula secara rawak ini dilakukan tanpa individu terbabit berpuasa sebelum membuat ujian. Jika bacaan gula dalam darah individu terbabit luar biasa atau terlalu tiggi, kemungkinan besar megidap diabetes. walau bagaimanapun ujian ini tidak boleh mengesahkan keputusan tersebut. Perlu ujian selanjutnya.

Biasanya kita akan diberitahu oleh doktor sama ada kena puasa atau tak, kena makan dulu ke atau apa sahaja.


Bagaimana pula dengan tahap bacaan? Normal, berisiko atau diabetes?


~ Bacaan dari 3.9-5.5mmol/L atau 70-99mg/dL (Normal)

Jika angka yang keluar di Glucometer adalah dalam julat 3.9-5.5mmol/L, anda dikategorikan normal dan bebas dari Diabetes.


~ Bacaan dari 5.6-6.9mmol/L atau 100-125mg/dL (Berisiko menghidapi diabetes)

Jika bacaan dalam julat 5.6 hingga 6.9mmol/L, dan anda membuat pemeriksaan pada situasi Fasting Blood Sugar (FBS), hati hati kerana anda berisiko tinggi menghidap Diabetes. Tapi sekiranya anda membuat pemeriksaan pada situasi 2-Hour Postprandial Blood Sugar (2-HPP)bacaan ini bukan penentu, sebaliknya kemungkinan anda berada di garisan berisiko menghidapi Diabetes.


~ Bacaan dari 7.0mmol/L atau 125mg/dL ke atas (Diabetes)


Jika anda mendapat bacaan 7.0mmol/L atau lebih pada situasi Fasting Blood Sugar (FBS),anda adalah penghidap diabetes. Sila dapatkan nasihat doktor segera.

Kisah Benar : Sembuh Dari Kencing Manis

Hj Alias Ahmad(Pak Ngah) 64 thn pesara Tabung Haji mengidap kencing manis pd 1996. Gula mencecah 13 badan semakin lesu dan kurus.


Beliau di perkenal shaklee oleh saya bsama upline tn hj Affendi Abdullah(76 thn)...Beliau seorang yg amat TAAT mkn sume products selama hampir 20 thn..product kegemaran beliau adalah VIVIX...minum terus dari botol.

Seorang coordinator di shaklee enjoy kesihatan optima ..tgk wajah beliau yg kemerahan dan ceria.Bacaan kencing manis skrg antara 4-5..


Jika anda atau ibubapa atau saudara mara serta kawan-kawan yang menghidap diabetes yg teruk kongsilah vivix tanpa ragu-ragu.



Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
 Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

May 6, 2016

Cara Paling Mudah Nak Berhenti Merokok

Isu merokok ni bukan baru timbul malah dah bertahun-tahun. Rungutan untuk berhenti merokok tapi tak berjaya pun banyak juga.


Kenapa usaha untuk meninggalkan rokok ni gagal?

Mungkin sesetengahnya ada sebab tersendiri yang Attiey tak nak sangkal tapi apa kata cuba lagi sekali dengan bersungguh-sungguh.

Cara-caranya sangat senang tapi perlukan semangat yang kuat dan sokongan dari orang-orang terdekat.

1. Jelas dengan tekad dan niat
Setiap yang kita buat mesti ada niat jangan lakukan asal boleh je. Bila kita nekad nak berhenti merokok, kita akan lebih kuat dan kental.


2. Bantuan ahli keluarga dan kawan
Kongsi dan beritahu keluarga serta kawan-kawan anda apa yang anda nak lakukan dan minta mereka sentiasa ingatkan . Kawan-kawan yang memahami akan menyokong demi kebaikan anda. Elakkan dari memutuskan persahabatan pula dengan mereka yang merokok cuma minta mereka tidak tawarkannya kepada anda.


3. Kurangkan sedikit demi sedikit
Sesuatu ketagihan ni bukan senag untuk dihentikan secara drastik. Silap langkah boleh mendatangkan kemudaratan lain sekiranya tak dilakukan dengan betul. Elakkan berhenti secara mengejut sebaliknya jika rasa terlalu stress, boleh ambil tapi mungkin dalam kuantiti yang sedikit dari kebiasaan.


4. Tentukan masa
Tuliskan pada tempat yang anda boleh nampak, bila target masa yang anda akan pastikan hal ini jadi realiti dan anda bebas merokok sepenuhnya. Target yang hanya dalam fikiran, jika kita tulis dan lihat setiap hari akan membantu minda bawah sedar kita berusaha ke arah itu denag lebih baik. Jadi, tulislah!


5. Jauhkan diri
Elakkan dari menghampiri tempat-tempat yang kita tahu memang jadi port merokok kat situ. Kalau boleh, anda jauhkan diri dari perkara yang boleh mendatangkan rasa nak merokok. Kalau biasanya waktu lunch, tujulah tempat makan yang menjadi zon bebas rokok contohnya.


6. Tukar tabiat lepas makan
Selalunya selepas habis makan, memang rasa nak merokok kan...macam yang attiey sarankan tadi, mula-mula kurangkan. Lama-lama tukarkan rokok dengan gula-gula atau apa sahaja perkara yang boleh buat anda lupa dengan rokok.


7. Banyakkan minum air masak
Jadikan tabiat minum air masak sebagai satu tabiat baru di mana sahaja. Bukan sahaja ketika sedang berusaha untuk berhenti tetapi juga selepas berjaya nanti. Pengambilan air masak dapat membantu tubuh kita mengeluarkan apa sahaja yang tidak diperlukan oleh badan melalui sistem perkumuhan.


8. Amalkan Vivix
Dah ramai yang mencuba dengan niat untuk suka-suka dan kurang rasa percaya, namun hasilnya sangat memberangsangkan. Rokok jadi tak sedap, pahit dan lepas tu memang tak nak. Bukan tu sahaja. Badan jadi makin sihat dan akhirnya rokok dapat dilupakan.

Sesuai untuk semua peringkat dewasa. Yang penting, ia semula jadi dan tiada bahan kimia langsung. Takkan ada unsur pergantungan ke atas vivix kecuali memang rasa badan dah best sejak amalkannya.




Testimoni Vivix vs Merokok


" Alhamdulillah sis. Setakat ni, pengurangan ketara. Vivix banyak bantu kurangkan saya smoke dan rasa lebih fit. dah tak flu2 lagi pagi2..

Kalau dulu saya sentiasa nak ambil rokok, bila guna Vivix dia buang rasa nak smoke tu! Terima kasih kenalkan dengan Vivix sis!

Yg real saya dah berjaya kurangkan pada tahap maxima n dia sangat membantu lengahkan masa nak smoke tu.."


Merokok bukan sahaja berbahaya kepada pengamalnya tetapi lebih berbahaya kepada orang sekitarnya yang turut sama menghidu asap rokok. Jika dibiarkan, lama-lama boleh memudaratkan paru-paru.

Usahalah  dengan lebih nekad dan Attiey percaya anda boleh lakukannya. Usaha dan jangan lupa berdoa.


Cuba dengan Vivix dan attiey akan guide cara pengambilannya.

Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

May 5, 2016

Tujuan Pilih Detoks Cara Shaklee

Rata-rata kita pernah dengar kan pasal detoks ni atau dengan bahasa mudah kita sebut juga "cuci". Opss, detox ni bukan diet untuk kurus tau.

Ia lebih kepada servis semula sistem tubuh kita. Kenapa ye?

Ok, macam ni. Cuba lihat pada umur anda sekarang ni dah berapa tahun usianya? Kalau macam Attiey, dah 30 lebih. Sepanjang umur kita tu, macam mana corak pemakanan kita? Gaya hidup kita?

Adakah kita boleh jamin yang kita dari kecik sampai sekarang memang "eat clean" dan selalu makan sayur serta buah sepinggan penuh?


Shaklee ada mempekenalkan cara-cara untuk detok sejak dari bulan April.  Dalam kempen tu, ada disertakan beberapa jenis diet dan kaedah detok.


Tapi, kenapa kita kena pilih cara detok Shaklee ni?



1- Lebih bertenaga.
Kesan ini boleh diperolehi apabila mengambil sumber yang mengandungi polyphenols yang mana ia bertindak sebagai antioksidan.

Bukan antioksidan je tau tetapi juga berfungsi untuk memberi tenaga kepada kita. Attiey faham kalau ada yang kata tenaga tu kalau tak buat detoks pun boleh. Ye betul, tapi nak tak mempunyai badan yang rasa sihat dan mudah nak buat apa sahaja tanpa rasa lesu?

Untuk fungsi ini, attiey cadangkan anggur muscadine sebagai pilihan utama


2- Kulit lebih berseri-seri
Dah makan vitamin c berbotol-botol tetapi kulit masih lagi suram dan tak bermaya. Agak-agak kenapa ye. Attiey pernah pandang cermin dan rasa nak sangat dapat kulit yang licin dan flawless.. tapi itu dulu lah. Sekarang ni tak payah nak berangan dah. Hehe..sebab suami kata kulit dah cantik..wow.

Punca vitamin tak dapat diserap dengan baik adalah kerana toksik yang banyak dalam badan kita. Bila toksik banyak, badan tak boleh nak manfaatkan nutrisi yang kita ambil. Bagi Attiey, penting untuk kita detoks usus untuk memastikan apa jua makanan yang kita ambil dapat diserap dengan baik. Kalau usus banyak bahan buangan tersekat dan berkerak, susahlah.


3- Tubuh yang sihat dan cergas
Semua orang nak badan yang sihat dan cergas cuma masalahnya kita tak terlalu strict bab makan dan main taram je padahal pemakanan berkait rapat dengan isu kesihatan. Tubuh yang berasid menyebabkan pelbagai masalah muncul seperti sakit kepala, lesu dan tak bertenaga.

Pembersihan badan dapat menurunkan asid tersebut dan kalau nak tahu, ramai kawan Attiey dapat bonus berat badan turun bila buat detoks ni. Nak turunkan keasidan tubuh ni, boleh guna daun Alfalfa tu.


4- Sistem perkumuhan yang lebih baik
Bagaimana nak tahu sistem perkumuhan kita ni baik atau tak? Pernah dengar ada orang yang ke tandas untuk buang air besar hanya sekali dalam 3 hari? Ini tak bagus. Seelok-eloknya kita perlu membunag sekali sehari tau.

Kalau anda tergolong dalam individu yang mengalami sembelit, cuba usahakan dengan daun senna. Ia baik untuk kolon dan membantu melegakan sistem pembuangan.


5- Kelegaan perut
Percayalah..kalau sebelum detoks, rasa nak makan je memanjang dan rasa perut tu berat je. Tapi bila dah detoks, perut kurang sebu, lebih kempis dan lega. Memang best.

Nak alami 5 perkara di atas? Jom detoks!

Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

May 2, 2016

Cara Renew Road Tax Paling Cepat dan Mudah Tanpa Perlu Keluar Pejabat dan Tak Perlu Cuti

Bagi pengguna kereta di negara kita ni, perkara yang paling mereka akan alert adalah  tempoh tamat insurans kereta dan cukai jalan. Sebulan sebelum tarikh expired tu, buat bajet siap-siap kan..

Cuma kadangkala ada yang menghadapi masalah untuk keluar ke tempat sepatutnya nak siapkan dokumen. 


Susah nak keluar masa peak hour,  jalan sesak nanti tak sempat nak masuk ofis on time, pejabat pos atau JPJ yang terletak agak jauh dari rumah dan pejabat, atau mungkin terlalu banayak kerja dan mengalami kekangan masa.


Ada berita baik.. kerana anda hanya perlu hubungi Encik Amirul (0139218084) untuk berurusan dan dokumen anda akan dihantar terus kepada anda. Terus ke halaman facebook  Kiosk Myeg Taman Dato Haron pun boleh. 



Juga kepada warga Petaling Jaya sekitar Taman Dato Harun, bolehlah walk-in ke Kiosk Myeg (Regalia Consultancy & Services)  seperti yang tertera di bawah. (Kawasan Pasaraya Matahari)



Kelebihan kedai ini:

-Pembaharuan insuran dan roadtax dalam masa 20 minit

-Tidak sesak seperti pejabat pos

-Lokasi kedai dilaluan yang mudah untuk ditemui

-Kami menawarkan diskaun apabila anda renew insuran dan roadtax dgn kami


Call /whatsapp 011-18719490 haliza / 013-9238084 amirul untuk sebarang pertanyaan

Testimoni 

Featured Post

Selamatkah Untuk Ibu Hamil Berpuasa?

Pada tahun 2018 ni, bulan Ramadhan  jatuhnya  pada bulan Mei. Tak sabar rasanyakan. Suasana bulan puasa ni lain macam. Cuma mungkin pada ma...