Skip to main content

Ubat Darah Tinggi Tanpa Menggunakan Dadah

Penyakit darah tinggi bukan benda baharu di negara kita. Kalau dulu hanya golongan berumur sahaja yang berisiko terkena penyakit darah tinggi, sekarang tak lagi. Golongan muda seawal 20-an telah pun mula dikatakan turut berisiko mengalaminya.


Selain dari faktor keturunan, ia  mungkin turut ditambah dengan faktor pemakanan serta aktiviti sosial zaman sekarang. Attiey rasa faktor keadaan yang banyak membuatkan rata-rata dari orang kita cepat berasa tertekan juga menyumbang kepada hal ni.


Darah tinggi terjadi apabila tekanan darah keatas dinding arteri berlaku secara berlebihan. Tekanan darah tinggi yang tidak terkawal boleh menyebabkan berbagai masalah kesihatan, termasuk masalah jantung dan strok.


Attiey risau juga dengan keadaan ni. Bimbang kalau-kalau kita tak jaga pemakanan dari sekarang, kesannya akan datang tanpa kita sedari. Lagipun penyakit tekanan darah tinggi tersohor juga dengan gelaran "pembunuh senyap".


Sekali kita dah disahkan terkena, kita terpaksa bergantung pada ubat-ubatan sepanjang hidup. Kesian organ-organ dalaman kita nanti.


Jadi, Attiey sarankan supaya anda amalkan Set Darah Tinggi Shaklee bagi mengurangkan tekanan darah tinggi berlaku secara tiba-tiba.


ESP
Attiey dah lama amalkan ESP ni dan nak kongsi kebaikannya. Bagusnya ESP ialah ia dapat menurunkan tahap kolestrol dan hasilnya dapat mengelakkan penyakit jantung.

Kalau nak tahu, ESP satu-satunya produk yang ada di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tak boleh dihasilkan oleh tubuh kita kecuali dari pemakanan sahaja.

Bila dah tahu bahawa ia diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral, rasa sangat bernilai dan sayang sangat nak tinggal tau. Lagi pulak, terbukti melalui 2 kajian yang ESP ni bila diambil bersama Vitamin E, dapat mengurangkan 40% kolestrol jahat yang membawa risiko mendapat penyakit darah tinggi dan sakit jantung tu.

Manakala 4 kajian lain pula menyatakan bahawa ESP boleh menghalang kolestrol jahat tadi dari teroksida. Bila dah terhalang,maka risiko untuk terkena strok dan arteri tersumbat dapat dielakkan. Sakit jantung pun tak adalah. InshaaAllah.


Omega Guard
Bagi anda yang ada masalah hipertensi yang mendorong berlakunya tekanan darah ni, Attiey ada berita baik. Omega Guard ni boleh mengurangkan masalah tersebut.

Kajian dari American Heart Association Journal dah menguji 5000 orang dan mengenal pasti sejarah kesihatan serta mengukur tekanan darah mereka pada awal kajian.

Di akhir ujian, mereka mendapati orang-orang yang mengambil  Omega 3, tekanan darah mereka lebih rendah berbanding kumpulan yang tidak mengambilnya.

Masukkan Omega Guard dalam list anda tau sebab ia dapat bantu melancarkan saluran darah kita sekaligus membuang kolestrol yang dah lama terhasil.


Garlic Complex
Selain mampu mengawal jangkitan, Garlic Complex  juga boleh membantu menurunkan tekanan darah tinggi tau.

Mak kepada kawan Attiey pernah disahkan mengalami tekanan darah tinggi dan terus pilih Garlic Complex ni 4 biji sekaligus. Haa..bab makan ni kita cerita kemudian.

Selain tu, suka untuk Attiey kongsikan bahawa ia juga berguna untuk membantu menurunkan kolestrol dan memelihara kesihatan sellular.

Pernah tahu tak logam toksik merupakan antara penyebab tekanan darah tinggi bertambah?

Bagaimana nak singkirkannya? Pilihlah Garlic kerana ia akan keluarkan raksa, plumbum dan kadmium dengan pantas.

Vivix
Satu kajian yang telah disiarkan oleh journal Gerontologi berkaitan tekanan darah tinggi menyatakan bahawa Polyphenols Sains Biologi seperti resveratrol dalam vivix boleh membantu menstabilkan tekanan darah seterusnya mencegah berlakunyab strok.


"Saya ingat lagi...awal tahun 2013 ni dapat call daripada kampung. Mak call bagitahu darah naik. 200 hoii.. masa dengar tu kecut perut. Takut sangat..Sbb last year ada sorang customer ni yang maknya kena stroke sebab darah naik over 200. Yang kisah ni nanti kita story lain.

So, nak dijadikan cerita saya pun belikan mak sebotol vivix. Mak siap cakap.."Boleh2..Lagipun mak dah mimpi baik ni. Rase2 mak boleh baik minum ubat ko nih." Hehe. So, masa balik kg tu memang sedih tengok mak. Terbaring. Solat pun sambil baring. makan tak lalu. nak g toilet pun kena papah. nasib baik ada adik. malam tu jugak bagi dia satu sudu Vivix.

Esok pagi dalam pukul 5.30 kitorang dalam bilik ni tersedar dengar bunyi bising2 kat hall.Siap sapu lantai lagi. memang ligat. macam tak sakit. mak cakap "Bagus jiha ubat ko nih. Badan sedap"





Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

Comments

Popular posts from this blog

Tanda - tanda Jahitan Episiotomi Anda Terbuka dan Komplikasinya

Jahitan terbuka memang menakutkan. Bagi yang pernah mengalaminya mesti akan panik dan trauma. Ini biasa berlaku kepada yang baru pertama kali bergelar ibu.


Sebenarnya episiotomi dan ceasarean adalah dua jenis luka yang memerlukan penjagaan sepanjang waktu. Tempoh yang memberi risiko untuk jahitan itu terbuka adalah dalam dua minggu selepas bersalin dan ianya hanya jika tidak dijaga dengan teliti.


Menurut Pakar Perunding O&G dari Pusat Bersalin Barakah, Bandar Puteri Klang, Dr Khairiah Seman menyatakan bahawa kebanyakan kes jahitan terbuka adalah disebabkan jangkitan kuman pada luka bersalin.


Tanda-tanda Jahitan Terbuka

Ibu akan berasa sakit yang amat atau melebihi dua hingga tiga hari. Seingat Atiey, sakit akibat episiotomi hanyalah sekitar 2  hari sahaja. Jika kesakitan tu berlarutan, mungkin jangkitan kuman dah berlaku. Jumpa doktor segera untuk pastikan adakah jahitan tu dah terbuka atau sebaliknya.

Sekiranya ada tanda-tanda seperti bengkak, merah, bernanah atau keluar apa saja…

Cara Makan Sustained Release Vitamin C Yang Betul dan Selamat Supaya Lebih Berkesan

Berapa biji sepatutnya pengambilan vitamin c kita setiap hari? Pernah tahu tak atau cukup sekadar makan sebiji oren sehari je?

Kalau ikut saranan dari FDA, kita memerlukan 75mg vitamin c setiap hari untuk mantain kesihatan.

Bagaimana nak dapatkan bekalan vitamin c yang optimum? Kalau nak tahu, vitamin c ni sensitif pada suhu panas tau. Buah yang duk ada kat pokok dengan buah yang kita dah petik tu pun dah berbeza kandungan vitamin c nya. Sangat sensitiflah.

Sebab tu saya suka untuk syorkan supaya kita amalkan Sustained Release Vita-C Plus ni.

Sebotol mengandungi 180 tablet.
Satu tablet pula mengandungi lebih kurang 1000mg dan berat satu tablet adalah 992mg.


Tadi kata FDA sarankan ambik cuma 75mg. Tapi ni dah sampai 1000mg satu tablet. Tak lebih ke?


Ok, sebenarnya dalam satu tablet tu Absorbic Acid hanyalah 500mg manakala selebihnya adalah Bioflavonoid untuk penyerapan yang lebih berkesan.


Tapi 500 mg masih banyak kan.


Vitamin C Shaklee ni diformulasikan dengan teknologi pe;epasan sec…

Bagaimana Cara Mengatasi Masalah Mudah Pening dan Mudah Pitam Tanpa Perlu Makan Hati Lembu ?

Pernah tak rasa macam nak pitam atau pun pening bila nak bangun lepas duduk lama sangat. Kadang-kadang bila tundukkan kepala dan angkat dengan cepat?


Agak-agakla kan....kenapa jadi camtu ek? Rasa cam gelap mata sekejap.. Ada kaiatan dengan masalah kesihatan ke?


Biasanya bila jadi camtu, rata-rata kita anggap tu benda biasa je dan selalunya takkan berpanjangan. Betul tak? Tapi, sebenarnya kita kena tahu bahawa perkara yang kita anggap biasa tu boleh mengundang risiko di luar jangkaan.

Ini kerana ia sebenarnya  menandakan tekanan darah ketika itu adalah rendah. Jika kita mengalami tekanan darah rendah, ia menandakan bahawa anda mungkin menghidap penyakit-penyakit tertentu yang boleh memudaratkan.

Macam mana nak tahu tekanan darah kita rendah ke tak? Selalunya kita akan periksa tekanan darah kan. So, kalau salah satu bacaan bahagian atas (sistolik) kurang daripada 90 dan tekanan bawah (diastolic) kurang daripada 60 mmhg atau kedua-duanya kurang daripada angka tersebut, makan maks…

Air Kencing Berbuih? Ketahui Cara Kawal Protein Dalam Urin

Assala,mualaikum

Hari ni dah berapa kali u'olls buang air kecil? Pastikan minum air masak secukupnya untuk melancarkan proses pembuangan air kecil tau.

Apasal tanya pasal air kecil pulak ni kan..

Sebelum terhasilnya air kencing (atau air kecil), dah jadi tugas buah pinggang kita untuk menapis cairan tubuh dan nutrisi termasuk protein sama ada untuk dikeluarkan melalui urin atau disimpan.

Umumnya, molekul protein adalah lebih besar namun adalah normal jika sesekali terdapat dalam urin kita.

Namun, sekiranya berlebihan ia adalah berbahaya kerana boleh menyebabkan jangkitan pada ginjal/saluran tertentu. Apabila terjadinya perkara ini, langkah seterusnya perlu diambil iaitu dapatkan rawatan.

Bagaimana nak tahu sama ada protein dalam urin kita tu normal atau berlebihan?

Pernah dengar air kencing berbuih? Ya, itu adalah antara petanda bahawa terdapatnya protein yang berlebihan dalam urin anda.

Apa penyebabnya?
-Masalah berkaitan  buah pinggang
-Diabetes
-Hipertensi
-Masalah jantung yang…

Bagaimana Cara Banyakkan Susu Badan Sampai Melimpah Ruah Meriahnya?

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakaatuh

Ada tak ibu-ibu di luar sana yang tengah susah hati sebab rasa macam susu badan tak cukup untuk anak sedangkan anak baru nak masuk 2 bulan.. Tak lama lagi dah nak naik kerja (bagi yang keje la)..Hurm...kalau boleh nak bagi ekslusif breast feeding la kan...


Sebenarnya, persediaan untuk menimang cahaya mata perlu seiring dengan keterujaan untuk memberi bayi anda menikmati susu badan yang sangat berkhasiat. Bukan sahaja memberi kebaikan kepada bayi bahkan juga kepada ibu sendiri.


Cara Tambah Susu Badan Supaya Tak PANIK Anak Menangis Kelaparan from iReach HD on Vimeo.

Untuk memastikan si kecil benar-benar memperolehi segala kebaikan penyusuan susu ibu, anda digalakkan memberi susu ibu sepenuhnya secara ekslusif tanpa dicampur dengan makanan atau minuman lain sehingga bayi berusia 6 bulan.Kemudian diteruskan sehingga bayi mencapai 2 tahun.
Kebaikan Susu Ibu Untuk bayi: Susu ibu membekalkan nutrien yang terbaik untuk bayi andaIa mengandungi nutrien d…