Blog Archive

March 24, 2016

Amalkan 10 Jenis Makanan Ini Untuk Tingkatkan Kesuburan

Sukar hamil?
Dah cuba cara yang doktor, kawan-kawan, teman sekerja sarankan?

Apa kata cuba fikirkan semula bagaimana dan apa yang anda makan. Kenapa? Kerana faktor pemakanan juga memainkan peranan untuk kesuburan setiap suami dan isteri. Ada jenis makanan yang boleh meningkatkan kesuburan dan perlu diamalkan oleh mereka yang sedang berusaha mendapatkan zuriat.


1. Bayam

Berapa kali anda makan bayam dalam sebulan? Bayam serta sayuran hijau berfungsi menambah keperluan asid folik di dalam badan. Asid folik sangat penting dalam pembentukan sperma dan telur yang sihat. Bayam juga kaya dengan vitamin C dan zat besi yang dapat berfungsi meningkatkan kualiti sperma dan menjaganya agar tetap sihat.

2. Avokado

Buah ni bukan senang nak dapat. Kadang tu kena p pasaraya tapi tahu tak sebiji avokado mengandungi konsentrasi kalium yang jauh lebih banyak berbanding sebiji pisang. Kalium sangat penting untuk menjaga fungsi saraf. Ia juga dapat membantu memulihkan otot, meningkatkan kekuatan dan daya tahan badan anda.

3. Madu

Madu adalah makanan yang dapat menyembuhkan pelbagai jenis penyakit. Zat yang terkandung di dalam madu sangat mudah untuk dicerna dalam darah. Satu sudu waktu pagi sebelum gerak ke pejabat mungkin tak susah kan.

4. Asparagus

Sayuran ini mengandungi asid amino asparagines yang berfungsi merangsang buah pinggang dan membuang sisa metabolism dalam badan. Ia turut mempunyai zat lain yang dapat meningkatkan peredaran darah dan membantu melepaskan lemak yang berada di pembuluh darah. Boleh goreng tapi jangan sampai terlebih masak pulak nanti khasiatnya berkurang.

5. Tiram

Hidupan laut ini mengandungi zat besi yang amat penting bagi kesihatan ovulasi dan produksi sel telur yang stabil. Selain tiram, zat besi juga terkandung dalam telur, biji-bijian dan kacang. Jadi, bagi yang tak boleh makan seafood, beralihlah kepada telur, bijian atau kekacang.

6. Halia dan lengkuas

Suka makan tomyam? Haa...makan sekali halianya tau. Sineol merupakan zat yang terkandung di dalam halia. Ia berfungsi sebagai pencegah ejakulasi diri, merangsang ereksi dan melancarkan peredaran darah. Begitu juga dengan lengkuas yang memiliki fungsi sama seperti halia.

7. Kurma

Kurma antara makanan sunah baik untuk diamalkan. Ia boleh meningkatkan kesuburan untuk anda dan pasangan.

8. Bawang putih

Bawang putih mempunyai khasiat boleh meningkatkan kesuburan orang lelaki.

9. Kubis, lobak merah, brokoli, kacang hijau, keledek merah

Semua ini mengandungi banyak zat dan khasiat yang boleh membetulkan kitaran haid, mengimbangkan hormon subur dan seterusnya meningkatkan kesuburan. Ia benar-benar baik untuk membantu meningkatkan jumlah sperma. Ia kaya dengan selenium dan mampu meningkatkan hormon testosteron.

10. Betik, jambu batu, buah naga, tembikai, buah limau nipis

Kaya dengan kandungan vitamin khususnya vitamin C yang penting untuk kesihatan dan kesuburan.

Di samping mengamalkan pemakanan meningkatkan kesuburan, anda juga perlu menghindarkan beberapa jenis makanan yang menghalang kesuburan.

Klik Untuk Lebih Jelas

Buat beberapa ketika hindari makanan yang mengandungi merkuri. Biasa dengar tak ikan laut dalam yang besar kadangkala mengandungi merkuri? Buat sementara lupakan dahulu mekerel dan beberapa ikan yang bersaiz besar tu.

Kmudian cuba makan makanan yang dimasak sahaja atau lebih tepat lagi hindari makanan proses seprti keropok, nuget, sosej dan sebagainya.Makanan ringan dan makanan segera perlu dielakkan kerana ia hampir tiada zat yang baik untuk bakal bayi anda.

Bagi kaum perempuan, suka sangatkan dengan asam atau jeruk buah tu. Tahu tak makanan tersebut tergolong dalam golongan makanan yang melalui proses pemeraman atau awet? Makanan yang diawet biasanya seperti makanan dalam tin juga tidak elok untuk diamalkan bagi anda yang ingin hamil.

Lupakan seketika segala menu minuman berkafein anda ataupun perlahan-lahan kurangkan sedikit demi sedikit. Lagipun, jika anda berjaya hamil kelak, doktor pun akan nasihatkan benda yang sama. Jadi, apa kata hindari awal-awal untuk kesihatan bakal zuriat anda.

Dah pilih makanan yang disarankan, tak lupa untuk amalkan Supplemen Untuk Subur, Suami dan Isteri.

Bukan maksudnya salah seorang ada masalah tetapi untuk lebih menyediakan tubuh seseorang sama ada suami atau isteri untuk lebih bersedia dan mempercepatkan prosesnya.



Untuk isteri, Attiey  cadangkan ESP dan GLA Complex.
ESP ni selain pembekal tenaga, ia membantu anda membina sel-sel yang berkualiti. Jadi,bila badan bakal ibu sihat, peluang untuk hamil lebih mudah.
GLA Complex pula membantu menghasilkan cecair serviks yang subur supaya sperma dapat menuju ke arah telur dan melakukan proses seterusnya.

Vita-E Complex pula syorkan untuk suami kerana ia akan membantu;
  • memberi lebih tenga (seksual)
  • ereksi yang lebih lama
  • mudah terangsang
  • libido yang lebih kuat
  • orgasma yang lebih kerap
  • meningkatkan pengeluaran air mani
  • sperma bergerak ke depan dan juga membentuk sperma yang lebih sempurna
Bagaimana dengan Zinc Complex pula?
Vitamin E ni memang saya syorkan untuk diamalkan bersama Zinc Complex kerana ia bagaikan pelengkap . Zinc ni membantu;
  • menambah bilangan sperma
  • mengurangkan risiko mati pucuk
  • mengurangkan pembesaran prostat
Masih ada pertanyaan berkaitan Set Kesuburan ni? Jangan segan untuk hubungi Attiey  dan kita discuss jika anda ada bajet tertentu. Hubungi cepat-sepat untuk fast result.

Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

March 23, 2016

7 Cara Hindari Bahaya Strok Haba

Selepas fenomena gerhana tempoh hari, isu strok haba ni makin menjadi-jadi dan jadi perhatian semua termasuk pihak sekolah, golongan pekerja dan semestinya ibu bapa.

Keadaan makin memancing  perhatian bila satu kematian dah dilaporkan setakat ni termasuk beberapa kes kelesuan dan yang berkaitan punca yang sama. Mana taknya, fenomena El Nino ni menyebabkan suhu boleh mencecah sehingga  40 darjah Celsius disebabkan oleh matahari yang terletak secara langsung di atas garisan Khatulistiwa.

Jangan buat tak tahu je tau. Kena ambil serius sebab ia boleh menyebabkan penyahhidratan dan strok haba atau heat stroke. Gejala strok haba ini boleh membawa kepada kematian. 
Bagaimana ia berlaku?
Strok haba ni terjadi apabila badan kita mencapai paras suhu sehingga bacaan 40.5 darjah celsius. Tinggi ni tau kerana kalau nak ikutkan suhu normal kita hanyalah 37 darjah Celsius je.
Punca strok haba adalah kerana pendedahan yang berpanjangan terhadap cuaca dan suhu panas, kurangnya minum air serta berlaku dehidrasi pada badan.

Kementerian Kesihatan menggariskan beberapa panduan menghadapi fenomena cuaca panas yang mesti diamalkan oleh anda seisi keluarga.

1. Elak keluar rumah semasa matahari sedang terik iaitu antara pukul 10 pagi hingga 3 petang.

2. Kurangkan aktiviti di luar terutama melibatkan aktiviti fizikal yang boleh menyebabkan berlakunya dehidrasi.

3. Pakai pakaian yang menyerap peluh dan elakkan memakai pakaian yang tebal, ketat dan berwarna hitam/gelap ketika cuaca panas. Pakaian gelap akan meningkatkan cepat berasa panas dan berpeluh.

4. Jika berada di luar rumah gunakan payung atau topi.

4. Minum banyak air sekurang-kurangnya 2 hingga 3 liter sehari.

5. Lebihkan pengambilan buah-buahan dan sayur-sayuran serta kurangkan pengambilan makanan yang berminyak, terlalu keras, terlalu manis dan daging merah yang boleh meningkatkan lagi suhu badan.

6. Jika badan terlalu panas, mandi dengan air suam. Air yang sejuk akan menyebabkan otot mengecut kuat dan kita mengalami rasa sakit badan.

Cara yang ke tujuh adalah ;

7. Amalkan minum Performance drink untuk membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tak kekeringan. Lagipun, ianya baik untuk sistem neruromotor (tindak balas saraf dan otot). Istimewanya PD ni ia mencegah penyahhidratan dan mengekalkan paras gula darah.



PERFORMANCE DRINK wajib ada kat rumah & jadi hidangan utk satu family. Terbukti secara klinikal utk rehidrasi & memelihara kulit di kala cuaca panas.

Jangan dilupakan hal ini. Beri lebih perhatian jika ahli keluarga kita mengalami selsema, batuk, asma, jangkitan paru-paru dan penyakit kronik lain. Dapatkanlah rawaran segera di klinik atau hospital berhampiran.

Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

March 18, 2016

Testimoni ESP Untuk Kurus

Bulan Mac ni  promosi ESP Shaklee beli 6 dapat 7, Beli 2 ESP dapat diskaun 5% dan Vitalea For Children beli 4 pada harga 3 .

Hari ni dah 18 haribulan.. dah tak lama lagi nak berakhir. Bagi penggemar ESP, attiey yakin promosi ni memang satu peluang berharga untuk dapatkan ESP dengan harga jimat.

Kenapa ESP?
Hari ni attiey nak bagitahu bahawa ESP ni boleh bantu dan dah bantu ramai orang dapatkan bentuk badan yang diingini. 

Bagi yang nak tahu lanjut boleh tengok video ni cerita pasal ESP atau baca link yang sebelum ni. 




Testimoni #1

"Min da loss weight 3kg pas consume esp...hehee"
"x sampai sbln pn..dlm 3 mgu cmtu la start nadia antaq aritu"

 


Testimoni #2

"Salam, nak share dengan pengambilan lecithin+esp secara konsisten selama 3 bulan, saya boleh melepaskan berat sebanyak 30kg dalam masa 3 bulan setengah"

 

Testimoni #3
"Nak share ngan geng shaklee sume, before deliver berat sye 84kg dan selepas bersalin 2 bulan berat saya dah 66kg (tp perut tu nmpak buncit coz x bengkung kerana czer). Ini la hasil dari pada makan set pantang dan esp. tapi sejak abis set pantang tu sye just makan esp je. muka pun beza dah color dia. Dulu gelap sekarang cerah sikit. I'm in love with Shaklee"

 


Testimoni #4

 


Testimoni #5
 

Testimoni #6



Testimoni #7


ESP ni dihasilkan dari soya yang berkualiti tinggi dan hasilnya juga menakjubkan. Selalunya memang akan dapat kesan sampingan iaitu kalau ambik untuk kecilkan saiz badan, dalam masa yang sama akan dapat kulit yang gebu gebas cantik..Nak ke Nak?

Kalau nak, hubungi attiey untuk place your order cepat-cepat dan attiey akan guide camne nak minum ESP ni.

Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

Kebaikan dan Manfaat ESP Shaklee

Soy Protein Isolate Powder  (ESP) adalah protein soya bukan GMO yang lengkap dengan Asid Amino perlu.

Shaklee ESP merupakan sumber protein soya terbaik yang menyediakan 14 gram protein soya bukan GMO berkualiti tinggi dengan semua asid amino yang tubuh kita perlukan bagi proses sintesis protein termasuk 9 asid amino penting.

Jika nak dibandingkan dengan protein daripada sumber daging, telur dan tenusu, ESP adalah lebih rendah lemak dan bebas laktosa serta kolestrol.

Fakta ringkas tentang ESP;

  • Tinggi protein
  • Tinggi kalsium
  • Rendah lemak
  • Rendah kalori
  • Bebas laktosa & kolestrol
  • Indeks glisemik rendah
  • Mengandungi Vitamin B


Siapa Yang Perlukan ESP?

  • Golongan wanita
  • Pekerja 
  • Ibu hamil dan berpantang
  • Ibu menyusu
  • Pelajar
  • Warga emas
Kebaikan dan Manfaat 


  1. Membantu pembinaan semula otot dan kulit. Kembalikan radian kulit dan kepejalan otot, percepatkan penyembuhan luka serta kurangkan kesan parut.
  2. Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.
  3. Membantu mengurangkan paras kolestrol.
  4. Menyokong sistem imunisasi badan yang membantu mencegah migrain, insomnia dan tekanan.
  5. Menggalak sistem peredaran darah yang sihat
  6. kaya dengan isoflavones, yang membantu dalam mengawal kestabilan hormon semasa putus haid.
  7. menggalak payudara yang sihat dan anjal
  8. Menggalak prostat yang sihat
  9. membaiki pigmentasi untuk masalah rambut gugur dan beruban serta masalah kulit seperti kedutan dan kurang anjal.
Satu tong ESP (850g)  berharga RM150 sahaja.

Hubungi attiey untuk kombinasi ESP dengan  produk Shaklee yang lain untuk hasil yang lebih baik. 


Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

March 10, 2016

Faedah & Kebaikan GLA Complex Shaklee


Awal-awal lagi dah belanja testimoni. Heheh

Beliau adalah ibu muda beranak satu dan telah menceritakan tentang pengalaman beliau mengatasi masalah jerawat batu dan period tidak teratur dengan suplemen Shaklee; GLA Complex. Beliau telah pun mengamalkan suplemen ini daripada zaman anak dara sehinggalah sekarang. Kisahnya ada di sini

GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. Kebiasaannya digunakan untuk regulate kitaran haid, simptom PMS, sakit kepala dan untuk mereka yang menopause. Selain itu, GLA Complex ini amat bagus untuk skin texture, skin repairdan buat skin glowing.

Kebaikan GLA Complex Shaklee

· Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid.
· Meningkatkan kesuburan.
· Melegakan PMS (Pre-Menstuatation Syndrome)
· Membantu dalam menangani menopause.
· Menguatkan kuku & rambut.
· Menjadikan kulit lebih sihat & berseri-seri.
· Membantu menangani ekzema.
· Melegakan symptom akibat Rhematoid Artritis.
· Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri.
· Menguatkn immuniti badan.
· Mempelahankn process penuaan.
· Mengurangkn “blood clot” yang menyebabkan serangan jantung.
· Mengawal kencing manis
· Mengawal kolesterol.
· Bagus untuk saraf.

Ada sebarang pertanyaan? Boleh hubungi attiey dan attiey cerita lagi keajaiban GLA Complex ni.
Boleh COD atau Self pick up jika anda di Shah Alam. Pos tentunya seluruh Malaysia. 

Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

Cara Mudah Menambah Tenaga Bagi Lelaki dan Wanita Tanpa Amalkan Jamu

Dalam menghadapi pelbagai cabaran hari dari awal pagi hingga malam menjelma, ramai yang mengadu keletihan dan berasa lesu. Bagaimana nak melayan kerenah anak-anak yang inginkan perhatian dalam keadaan begitu.

Antara punca yang menjadikan seseorang tu berasa letih dan tidak bertenaga ialah;
  • Tidak cukup tidur. Tidur yang disarankan adalah 7-8 jam. Pastikan anda mendapat tidur yang berkualiti dan bangun pagi dengan keadaan kembali segar.
  • Suka Tinggalkan Sarapan. Penting untuk makan atau minum sesuatu pada waktu pagi sebelum memulakan aktiviti pada hari tersebut. Ia membekalkan oksigen dan seterusnya membuatkan anda lebih fokus.
  • Diet Yang Tak Seimbang. Cuba semak kembali corak pemakanan anda. Adakah anda mendapat cukup nutrisi yang diperlukan oleh tubuh? Kekurangan nutrisi yang penting boleh menjadi punca kekurangan tenaga.
  • Dehidrasi. Dalam cuaca yang tak menentu sekarang, elakkan dari terlalu lama terdedah di bawah terik matahari  dan cubalah untuk minum air secukupnya. Pada waktu anda berasa dahaga, minum air segera kerana ia petanda tubuh telah terhidrat.
  • Terlalu Banyak Kafein. Sememangnya minuman berkafein ni bila diambil dalam kadar yang kecil pada mulanya boleh membantu anda untuk lebih segar dan membantu meningkatkan konsentrasi namun lama kelamaan kesannya tak begitu. Kafeinyang diambil dengan banayak akan menyebabkan jantuung anda berdegup laju dan tekanan darah meningkat. Ada kajian yang mengatakan ia boleh membuat kita lemah. Jadi, perlahan-lahan tinggalkan minuman berkafein ok.
Dalam kes Puan Asmida, beliau merupakan seorang pengurus restoran yang menuntut beliau untuk bekerja selama 10 jam sehari. Lama tu. Kalau waktu kerja biasa pun 8 jam je kan.

Jadi, dengan cuaca yang tak menentu dan rutin yang memenatkan, telah menyebabkan beliau  letih, lesu, lemah tenaga, mengantuk dan moody.

Apa yang beliau buat adalah mengamalkan Set Energy Booster Shaklee iaitu 
  • Ostemetrix
  • Performance Drink

Jom tonton cerita selanjutnya apa yang terjadi selepas tu...


Jadi anda nak cuba?

Hubungi attiey jika nak tanya apa-apa soalan berkaitan Ostematrix atau Performance Drink ni.

Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

March 9, 2016

Ketahui Cara Mudah dan Selamat Turunkan Berat Hingga 13kg Dalam Masa Singkat ( 8 bulan )

Assalamualaikum


Anda nak turunkan berat badan? Anda memang bertuah kerana mendapat info yang Attiey nak kongsikan ni. Kisah benar tau. Dari Cik Ruzanna yang dah cuba bermacam-macam produk tapi akhirnya jumpa cara yang paling berkesan.

Kalau dah tonton video kat ats ni, boleh tengok kan bagaimana  beliau kata dah pernah cuba pelbagai produk dan pernah juga sampai tak sempat nak ke tandas. Ada juga yang menyebabkannya cirit-birit.
Bak kata Cik Ruzanna ni, berat tak turun tapi sakit pula yang dapat.

Kemudian, beliau mencuba pula Lecithin, Vitalea, Alfalfa Complex dan Herb lax dalam usaha untuk dapat berat yang dimahukan. Alhamdulillah, kerana produk yang disebutkan tu semuanya sumber dari alam semula jadi dan pastinya selamat, beliau tak pulak ulang alik ke tandas macam sebelum ni malah lebih sihat.

Selepas penggunaan yang konsisten dan berdisiplin, berat badan turun hingga 13 kg. Wowww!

So, sekarang ni Cik Ruzanna hanya amalkan Alfalfa dan Lecithin sahaja untuk kekalkan dan capai BMI yang ideal.

Harga untuk;

Vitalea Iron Formula (120 tablet) ;  RM88.75
Lecithin ( 180 kapsul);  RM52.50
Alfalfa Complex(S) (330 tablet) ;  RM53.75
Herb Lax (120 tablet);   RM52.50

Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

Masalah Mata Kering selesai Dengan Carotomax Shaklee

Assalamualaikum


Kali ni kita ada testimoni bagaimana Puan Nik Siti Mardiah yang pada masa berumur 31 tahun telah diuji dngan masalah penglihatan iaitu mata kering.

Jangan pandang ringan masaalh mata kering ni tau sebab ia boleh membawa masalah yang lebih teruk.

Mata akan rasa tak selesa, kesat, kering dan berpasir. Ada satu keadaan akan cepat mengantuk. Biasanya waktu malam akan jadi lagi tak selesalah.

Jadi, Puan Nik telah membiarkan masalah ni berlarutan sehingga 8 bulan. Bayangkan betapa lama beliau berada dalam keadaan begitu. Tetapi Alhamdulillah, Allah jua yang menunjukkan jalan keluar bagi setiap masalah apabila menemukan Puan Nik dengan Carotomax Shaklee.

Puan Nik amalkan sebiji pada waktu malam dan berterusan sehingga malam ke empat. Apa yang beliau sedar, pada hari ke empat, beliau sudah tak rasa lagi keadaan seperti sebelumnya dah Alhamdulillah, matanya dah kembali ok.

Harga sebotol Carotomax adalah hanya RM74.

Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
 Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

Bagaimana Vivix Berjaya Merawat Darah Tinggi, Sakit Saraf, Payudara Berdarah?

Assalamualaikum



Rasa sangat bersyukur kerana Mak Cik Norhana Hashim(56 tahun)  ni dah kembali sihat dari sakit tua serta sakit saraf yang dialaminya. Bukan sakit saraf je tau tapi juga payudara yang tiba-tiba mengeluarkan darah.

Siapa yang tak panik bila berdepan dengan masalah camtu kan. Tapi, mujur ada seorang doktor ni yang prihatin dan telah syorkan mak cik ni mengambil makanan tambahan kerana tubuhnya yang lemah.

Allah takdirkan Mak Cik Norhana membuat keputusan untuk mencuba Vivix Shaklee dan Alhamdulillah, hasilnya membanggakan dan Mak Cik Norhana kembali boleh membuat kerja sendiri tanpa bantuan anak-anak pun.

Akhirnya, Mak Cik dpat mengerjakan haji dengan baik dan kembali sihat.  


Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

March 8, 2016

Ketahui Cara Lebih Mudah Untuk Ibu Turun Berat Badan

Penyusuan susu ibu membakar lebih daripada 600 kalori sehari!

Menurunkan berat badan yang bertambah akibat kehamilan merupakan antara agenda utama yang mahu dilaksanakan oleh para ibu yang baru melahirkan bayi. Ada segelintirnya gusar dengan keupayaan diri mengurangkan berat badan sepanjang tempoh penyusuan susu ibu berlangsung.


Alasannya, mereka mahu terus menyusukan bayi namun tidak mahu sebarang masalah timbul akibat terlalu obses dengan keinginan mengecilkan pertambahan saiz pada bahagian-bahagian tubuh tertentu.

Atasi dilema anda dengan fakta ini.

Dengan pembakaran lebih daripada 600 kalori sewaktu menyusukan bayi, anda seolah-olah melakukan aerobik selama 2 jam setiap hari. Malah, kajian yang diterbitkan dalam Jurnal Persatuan Pakar Pemakanan Amerika mendedahkan penyusuan susu ibu berupaya membakar lemak di sekitar pinggul dan punggung dengan berkesan.

Jadi, anda tidak perlu khuatir lagi. Matlamat anda dapat dipenuhi dengan menyusukan bayi secara eksklusif. Sewaktu hamil dahulu, anda menambah berat untuk menyimpan tenaga bagi menghasilkan susu ibu. Kini, sudah tiba masanya untuk anda menggunakan simpanan lemak itu dengan menyusukan bayi.

1. Jaga Corak Pemakanan
Pengurangan berat badan sepanjang tempoh menyusukan bayi adalah sesuatu yang pasti! Dalam memastikan kejayaan ini, anda hanya perlu mengekalkan diet yang sihat agar anda dan bayi memperoleh zat makanan yang diperlukan.
Cara terbaik ialah dengan ambil hanya sedikit kalori dengan mengurangkan amaun “tambahan” yang biasa diambil.

Apa yang dimaksudkan ialah gula tambahan dan lemak tepu yang biasanya terkandung di dalam makanan seperti manisan, masakan bergoreng, keju, susu penuh krim dan daging berlemak. Sebagai alternatif, gantikan jenis-jenis makanan ini dengan pilihan rendah lemak, bebas lemak, kurang manis dan tanpa gula tambahan.

2. Senaman
Ada pendapat menyatakan sesetengah jenis senaman boleh mengganggu penghasilan susu ibu. Merujuk kepada kenyataan Kumpulan Penyokong Penyusuan Susu Ibu Antarabangsa La Leche League, setakat ini tiada data kajian yang membuktikan pandangan berkenaan.
Faktanya, kajian yang pernah dilakukan oleh C.A Lovelady pada 1990 mendapati ramai wanita yang melakukan senaman secara tetap mampu meningkatkan pengeluaran susu ibu. Oleh yang demikian, anda sangat digalakkan untuk melakukan senaman secara rutin. Namun, dapatkan nasihat doktor terlebih dahulu terutamanya bagi anda yang melahirkan bayi secara caesarean. Dengan cara ini, anda dapat menyingkirkan lemak dan pada masa yang meningkatkan tahap metabolisme dan tenaga tubuh.

3. Diet
Pakar laktasi menyarankan anda untuk memulakan rutin berdiet hanya selepas 2 bulan menyusukan bayi. Ini bagi memastikan penghasilan susu sedia ada berada di tahap yang stabil. Selepas tempoh itu, anda boleh mengurangkan pengambilan kira-kira 100 kalori sehari. Usah khuatir, pengurangan ini tidak akan memberi kesan negatif kepada kesihatan anda dan bayi. Menurut kenyataan La Leche League, anda boleh mengurangkan kira-kira 0.7 kg seminggu sepanjang menyusukan bayi tanpa kesan merbahaya.
Untuk makluman, kekurangan zat makanan tidak akan menjejaskan kualiti dan amaun susu ibu tetapi ia memudaratkan tahap kesihatan diri anda. Walaupun begitu, anda tidak perlu melakukan diet melampau kerana ia langsung tidak memberi kebaikan kepada diri anda dan bayi juga.

4. Buat pertimbangan
Beringatlah! Anda perlu mengambil makanan antara 1500 hingga 1800 kalori sehari untuk mengekalkan kestabilan amaun susu. Jadi, diet melampau yang menjurus kepada pengurangan berat badan secara pantas berpotensi memudaratkan bayi. Ketahuilah, toksin dan racun perosak boleh hadir dalam tahap yang rendah menerusi susu ibu.
Lebih daripada itu, ia mungkin boleh dilepaskan ke dalam susu ibu. Jadi, diet melampau sememangnya boleh menyingkirkan lemak di tubuh anda tetapi dalam masa yang sama menghapuskan zat makanan berharga di dalam susu ibu.

5. Pandangan Pakar

Kebanyakan pakar perubatan menasihatkan agar anda tidak perlu bimbang tentang pengurangan berat badan sehingga usia bayi mencecah 6 bulan. Memandangkan penyusuan susu ibu membantu melenyapkan lemak yang ada. Oleh yang demikian, sentiasa dapatkan pandangan daripada mereka yang pakar sebelum memulakan apa jua jenis program pengurangan berat badan.

Sumber; Pa&Ma

Nak lagi best ?

Amalkan Set Turun Berat (Kurus) Untuk Ibu Menyusu 

Atau Set Berpantang Shaklee




Testimoni Set Berpantang Shaklee

FREE CONSULTATION BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!
Rafhati Mohamad Napi
♥ HP : 0139218084 ( call/sms/whatsapp/telegram)
♥ Emel : attieymohamad@gmail.com
♥ Fb: http://www.facebook.com/attiey

 *Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

March 5, 2016

Tip Turunkan Kolestrol Dengan Selamat

Assalamualaikum

Siapa yang selalu dikaitkan dengan paras kolestrol tinggi? Jika jawapan anda mereka yang berbadan besar, mungkin tak berapa tepat kerana golongan yang bertubuh kurus juga tidak ketimggalan dan biasanya yang ati kenal berbadan selim lah yang ada masalah kolestrol ni. Jaga-jaga. Kurus tak semestinya membenarkan kita untuk suap segala benda berlemak dalam badan tau.

Jom kenali apa itu kolestrol.

Kolestrol ni sejenis lemak atau lipid yang diperlukan oleh badan kita untuk menjalankan aktiviti seharian kita. Kalau takde lemak apa jadi?

Ia terbahagi kepada 2 iaitu Low Density Lipoproteins (LDL) dan High Density Lipoproteins (HDL) . LDL adalah lemak yang tak baik untuk tubuh kita mankala HDL memang kita alu-alukan..HDL ni lemak baiklah gitu.

Kenapa HDL baik?
Kerana HDL berfungsi untuk mengeluarkan kolestrol dari pembuluh darah dan seterusnya membawanya kembali ke hati kita. Selain tu, HDL mencegah pembentukan plak di dinding arteri atau pembuluh darah kita.

Kalau nak banyakkan HDL dalam badan kita, silalah bersenam dan bersukan kerana ini dapat bantu meningkatkan paras HDL tu nanti.

LDL ni apa pulak?
LDL ni adalah cenderung untuk melekat pada dinding arteri darah dan membentuk plak kolestrol dan menjadikan saluran darah kita sempit. Bahaya tak? bahayalah sebab nanti anggota badan kita kekurangan darah.

Gejala Kolestrol Tinggi

  • rasa letih dan mengantuk walaupun dah  dapat tidur yang cukup
  • selalu rasa kebas kaki
  • kerap rasa sakit kepala dan kurang selesa disebabkan kadar pengaliran darah ke otak semakin berkurangan kerana arteri semakin sempit akibat kolestrol.
  • mengalami sakit dada pada waktu-waktu tertentu
  • masalah jerawat mudah timbul dan terdapat bintik-bintik hitam/ kuning putih (penggumpalan lemak) yang timbul di sekitar wajah dan leher.
  • bertambah berat badan
Namun, kadangkala tak semestinya berat badan tu bertambah tau. Ada attiey jumpa seseorang yang mengalami masalah kolestrol tinggi ni, berat badan tak naikpun. 

Jadi, macam mana nak turunkan tahap kolestrol tu?

  1. Cuba kurangkan makanan berlemak dan makanan yang mengandungi lemak tepu & lemak trans serta amalkan pengambilan makanan seimbang mengikut piramid makanan yang seimbang.
  2. Sekiranya pada hari tu dah terambil makanan tinggi kalori, sebaiknya bersenam atau kalori tu akan jadi kolestrol dalam badan kita.
  3. Banyakkan minum susu rendah lemak dan serat macam oat.
  4. Berhenti merokok
  5. Jauhi minuman beralkohol/ keras
  6. Kurangkan minuman manis dan bergas sebaliknya banyakkan minum air masak.
  7. Cuba hindari tekanan dan banyakkan rehat.
  8. Amalkan supplemen yang terbukti berkesan
Supplemen apa?


Macam Ethan Wang, beliau mengamalkan Phytocol-ST untuk dapatkan bacaan kolestrol yang cantik. Sebelum ni, beliau ada ambil Omega Guard, ESP dan Lecithin tapi menghentikan dan mengurangkannya seketika untuk lihat kesan yang ketara selepas pengambilan Phytocol-ST.

Omega Guard juga disarankan menadangkan ia turut membantu membakar kolestrol jahat yang terelepas dari halangan Phytocol-ST(halang kolestrol masuk dalam darah).

 
 


 


Kadangkala keta dengar susah nak kontrol makan ni. Yelah, tempat kita ni macam-macam jenis makanan ada. Agak sukar bagi sesetengah dari kita nak bertegas dengan selera sendiri. Cubalah dulu diet yang betul dan kerana sebab itu jugalah, attiey sarankan pengambilan Phytocol-ST dan Omega Guard ni.

Harga sebotol Phytocol-St adalah RM197 (120 biji) dan Omega Guard pula RM136 (90 biji).

Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

March 3, 2016

Ada Tak Cara Nak Bantu Masalah Ovari Dengan Kaedah Semula Jadi?

Assalamualaikum

Dulu masa kecik-kecik, mak selalu bagitahu betapa risaunya  seorang wanita dengan kanser berkaitan organ dalaman ni sama ada ovari, rahim atau serviks.


Sekarang rasanya dah faham kenapa mak cakap macam tu dulu.

Kanser ovari di berlaku bila sel-sel dalam badan kita tumbuh di luar kawalan dan ianya bermula di ovari.

Secara umumnya , kanser bermula apabila sel-sel yang sihat yang mengalami mutasi genetik (perubahan gen) yang bertukar sel-sel normal menjadi sel-sel yang tidak normal.

Sel-sel yang sihat membesar dan membiak pada kadar yang ditetapkan, akhirnya mati pada masa yang ditetapkan . Walau bagaimanapun , sel-sel kanser membesar dan membiak di luar kawalan, dan mereka tidak mati apabila sepatutnya.

Apabila sel-sel yang tidak normal berkumpul , mereka membentuk jisim (ketumbuhan).
Sel-sel kanser ini menyerang tisu yang berhampiran dan merebak dari tumor asal dan tersebar di tempat lain dalam badan (metastasis).

Bagi yang tak biasa dengar tentang ovari, ia adalah organ yang membuat hormon wanita untuk menghasilkan ovum.

Apakah Penyebab Kanser Ovari? 
Masih belum ada cara untuk kita tahu dengan pasti dan sahih mengapa kanser ovari ni wujud pada seseorang pesakit tu. Tetapi, terdapat faktor-faktor yang boleh meningkatkan risiko wanita untuk terkena virus tersebut. Antaranya ialah;

Sejarah keluarga kanser ovari.
Jika wanita dalam keluarga anda telah disahkan menghidap kanser ovari, anda mempunyai peningkatan risiko penyakit ini.

Sejarah Diagnosis Kanser Terdahulu.
Jika anda telah disahkan menghidap kanser payudara , kolon, rektum atau rahim , risiko kanser ovari bertambah.

Umur Yang Lanjut.
Risiko kanser ovari meningkat dengan peningkatan umur anda . Kanser ovari selalunya terjadi selepas menopaus, walaupun ia boleh berlaku pada sebarang usia .

Kemandulan
Wanita yang tidak pernah hamil mempunyai peningkatan risiko kanser ovari.

Bagaimana Untuk Pastikan Bahawa Seseorang Tu Mengalami Simptom / Gejala Kanser Ovari?

Sekiranya kita mempunyai tanda-tanda berikut, segeralah berjumpa doktor dan dapatkan pemeriksaan.
  • pendarahan faraj terutamanya jika telah menapouse atau muncul keputihan yang berlebihan.
  • rasa sakit atau tekanan dalam pelvik atau kawasan abdomen
  • sakit belakang
  • perut terasa penuh 
  • cepat rasa kenyang semasa makan
  • perubahan pada tabiat buang air kecil iaitu lebih kerap
  • mengalami sembelit atau cirit-birit

Bagaimana nak buat jika anda sedang mengalaminya?




Alhamdulillah, nampaknya Vivix boleh digunakan untuk berikhtiar untuk perbaiki mutu kesihatan pesakit kanser ovari ni.


Sebotol Vivix ni bernilai RM475 sebotol. Boleh tahan untuk penggunaan 1-2 bulan. Nak harga lebih jimat? Hubungi Attiey ek. 

Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

Featured Post

Selamatkah Untuk Ibu Hamil Berpuasa?

Pada tahun 2018 ni, bulan Ramadhan  jatuhnya  pada bulan Mei. Tak sabar rasanyakan. Suasana bulan puasa ni lain macam. Cuma mungkin pada ma...