Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2015

Ibu Dah Jumpa Pembantu Untuk Si Anak Yang Picky Eater

Assalamualaikum..

Memiliki anak-anak yang bijak dan sentiasa sihat adalah idaman dan doa setiap ibu bapa.. termasuklah juga kami.. sentiasa mahukan yang terbaik untuk anak-anak kami..

Muhammad Ziqri (5 tahun) dan Muhammad Muqri (3 tahun) tiada masalah untuk mengambil vitamin setiap hari.. malah vitamin ini umpama 'gula-gula' mereka. Sehari tak dapat, tak keruan..

Saya mula berikan mereka vitamin apabila umur mereka masing-masing memasuki umur setahun.. Md.Ziqri anak sulong kami lebih awal consume vitamin Shaklee berbanding adiknya.. seorang peaky eater.. saya berikannya meal shake secara konsisten dan ianya sangat membantu menambah selera makannya.. kenapa saya kata 'beri secara konsisten'? Ini kerana saya nampak perbezaannya bila saya berikannya secara konsisten dengan saya berikannya 'asal ingat'.. apabila diberikan meal shake itu secara konsisten, saya dapat lihat sendiri penambahan selera makannya..

Selain dari Meal Shake minuman protein berperisa vanila, saya …

Beri Kesan Awet Muda Dari Dalam. Vivix Bawa Wanita Ini Hingga Ke Glasgow.

Assalamualaikum w.b.t.

Saya pasti ramai yang cuba untuk terus kekal cergas walaupun umur telah meningkat. Teruskan usaha anda. Bukan kita nak muda sehingga melawan hukum alam dan menahan peredaran masa tetapi kalau boleh biarlah zaman emas dinikmati dengan kesihatan yang berpanjangan.

Ini kisah Puan  Sabariah binti Abdul Rahman, baru berusia 73 tahun dan mempunyai 4 orang anak (4 lagi telah tiada akibat keguguran ) serta 10 orang cucu.

Jom ikuti kisahnya...


Sejak remaja, saya sangat mementingkan aspek kesihatan dan apabila memasuki alam pekerjaan saya sangat berdisiplin dalam pengambilan suplemen dari pelbagai jenama. Alhamdulillah, sehingga kini saya tiada masalah kesihatan yang teruk melainkan sakit tulang belakang serta sedikit darah tinggi yang baru sahaja dikesan 3 minggu yang lepas.


Saya mengenali Shaklee di Malaysia semenjak saya masih bekerja di awal umur 30-an, kira-kira pada tahun 1980an. Sehiggalah saya menjadi pengguna tegar semenjak tahun 2012 apabila anak saya Azlinda Ismail…

Tips Mudah Surutkan Bengkak Kaki

Assalamualaikum 
Bila kita jatuh, kena gigit serangga atau sebagainya yang menjadi sebab anggota badan kita bengkak, mesti kita akan cari minyak panas kan.

Pernah tak terfikir yang ada satu jenis krim serbaguna yang boleh digunakan untuk menyurutkan bengkak?

Cerita ni adalah sebuah kisah benar oleh saudara Nor Ridhwan Wahid Bin Azim. Jom baca dulu.



Kalau semua orang boleh jatuh cinta dengan Shaklee kenapa tidak saya. Inilah pengalaman yang paling saya ingati sehingga sekarang menggunakan Herbal Blend Multi-Purpose Cream. Shaklee telah buat saya jatuh cinta pandang kedua selepas isteri saya. Hihihi….


Nama saya Nor Ridhwan Wahid Bin Azim. Kejadian ini telah berlaku pada November 2014. Kaki saya telah menjadi bengkak dan kemerah-merahan. Bila disapu minyak, bengkak di kaki saya makin melarat naik ke paha. Saya terus mendapatkan rawatan di hospital dan doktor telah mengesahkan kaki saya bengkak adalah disebabkan oleh jangkitan kuman.


Saya telah ditahan wad bermula 03/11/2014(Isnin) sehin…

Pengambilan Zinc Complex Kurangkan Sakit Luka Pembedahan Akibat Slipped Disc

Assalamualaikum....

Saya Ruzanna Hanee, ingin kongsikan pengalaman saya menggunakan produk Shaklee dan berpuas hati dengan kesannya...

9 Julai 2014.. Detik yang tak dapat saya lupakan .. Saya jatuh sakit, sampai tak boleh nak buat apa.. Tak tahu punca sakitnye, saya dimasukkan hospital. Selepas pemeriksaan MRI & X-ray keputusannya tak berapa memberangsangkan. Saya disahkan menghidap slipped disk tulang belakang dimana disk yang menghimpit saraf sudah berada di stage 100%!!

Pembedahan segera perlu dilakukan, tiada alternative lain. 11 Julai 2014 saya di bedah. Selepas seminggu pembedahan, saya start rasa sakit dan pedih di kawasan operation, yang ni doctor cakap normal sebab kesan steroid yang diberikan sudah berkurangan. Sakitnya tak dapat digambarkan, pedih dan ngilu.


Doktor nasihatkan saya supaya jangan terlalu bergantung kepada ubat tahan sakit untuk hilangkan rasa sakit di kawasan pembedahan. So lepas consult dengan upline, saya ambik ZINC COMPLEX SHAKLEE. Fokus utama saya m…

Jom Pelajari Bagaimana Untuk Redakan Tangisan Bayi

Assalamualaikum


Bayi mudah menangis? Sapu minyak, dah. Bagi susu, dah. Peluk pun nangis, diletak pun nangis. Macam mana ni?

Herm...mommies pernah dengar tentang kolik iaitu bayi sihat dengan episod tangisan berpanjangan yang memenuhi ciri-ciri: mula banyak menangis seawal usia tiga minggu, tiga jam sehari, tiga hari dalam seminggu, tiga minggu berturut-turut dan selalunya berakhir selepas usia tiga bulan. Ada ibu bapa yang tertekan dengan keadaan ni.

Bayi bukan kolik juga sebenarnya berpotensi menangis berpanjangan dan sukar ditenteramkan dalam beberapa kejadian kecil terutamanya pada tiga bulan pertama. Kenapa? Kerana bayi sangat mudah merasa “overstimulate” (letih) dengan semua perkara yang berlaku disekelilingnya merangkumi bunyi, cahaya, sentuhan serta perubahan drastik terhadap jadual rutinnya seperti jadual makan dan tidur, suasana serta orang asing.

Mungkin kita sukar untuk memahaminya tapi itu tidak bermakna bayi kita ok.

Namun, setiap perkara ada cara untuk menjadikannya k…

Rahsia Masalah Jerawat, Period Tak Teratur dan Senggugut Teruk Dapat Di Atasi

Assalamualaikum.

Alhamdulillah hampir 3 tahun dah consume vitamin2 shaklee. Bermula dari bujang, berkahwin, mengandung, berpantang, hinggalah menyusukan baby. Setiap peringkat penggunaan ada banyak cerita dan manfaat disebaliknya.

Pada tahun 2012 saya mula diperkenalkan shaklee oleh kakak saya sendiri, bila mana saya ada masalah jerawat, period tidak teratur dan mengalami senggugut yang teruk. Dah macam-macam cara saya usahakan untuk menghilangkan masalah tersebut tetapi Tidak berjaya. Selepas itu kakak saya mencadangkan saya untuk mengambil GLA shaklee.

Setelah 3 bulan saya amalkan pengambilan GLA shaklee secara konsisten alhamdulillah, Dengan izin Allah senggugut saya telahpun hilang malah tarikh period saya mulai teratur dan datang tepat pada waktu nya sehingga kini. Dan saya mulai sedar jerawat yang dulunya silih berganti kian hilang. 

Apabila saya merasakan perubahan tersebut saya lebih yakin untuk mengambil vitamin yang seterusnya. Saya kemudian consume vitamin C dan Vitamin E bag…

Testimoni : Set Hamil , Set Berpantang dan Set Menyusu Shaklee

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.

Saya Siti Ruqaiyah Mohamad Zaid, dari www.sitiruqaiyah313.blogspot.com. Pada hari ini saya ingin berkongsikan cerita tentang testimoni terhadap diri saya selepas consume makan set haml, set berpantang dan set menyusu Shaklee

Komplikasi ketika mengandungkan anak pertama (kejang kaki, kaki bengkak, berat badan bertambah, sembelit)

Masa saya mengandung anak pertama, saya mengalami kekejangan kaki, kaki bengkak, mengalami pertambahan berat badan yang sangat banyak.

Sebelum hamil, berat badan saya 48kg. Pada ketika hamil, berat badan saya naik 74kg disebabkan saya susah nak kawal pemakanan saya (risau baby dalam kandungan tak cukup zat & nutrisi).

Saya juga selalu sembelit. Kadang-kadang 3 hari sekali baru buang air besar. Saya juga mengalami kencing kotor. Setiap bulan mesti kena jumpa doktor sebab kencing kotor saya terlalu teruk.

Komplikasi lebih teruk ketika mengandungkan anak ke-2 (kejang kaki, berat badan bertambah, sembelit, tekanan darah …

Testimoni :Suami Dah Tak Segan Nak Cium Pipi Lepas Isteri Amalkan Set Kecantikan Shaklee

Testimoni dari Puan Siti Noriza Saleh

Shaklee effect saya sebenarnya bermula dengan set penyusuan, tetapi saya nak share salah satu lagi shaklee effect saya yang saya suka sangat!!..

Iaitu penyelesaian kulit muka berminyak, berjerawat teruk yang jenis bernanah dan gatal mengenyam...aduhh...datang time gatal tu, macam nak garuk garuk je jerawat tu pakai garfu. sampaikan nak basuh muka pun takut. sebab penah basuh muka, tetapi muka berdarah!!!

Macam-macam pencuci muka saya guna, malahan sampai saya terlalu terdesak sehinggakan sanggup beli produk kecantikan yang "hari ni guna, 3 hari dah cantik":"!!...betul, sebab saya terdesak sangat sangat nak dapatkan kulit muka yang bersih. tapi, makin teruk dan makin teruk!!! makin bernanah dan sangat perit..lagi lagi nanah di dahi...bila nak sujud, macam letakkan dahi atas jarum..pedihh...

Padahal, masa ni saya sudah pun gunakan set penyusuan shaklee cuma saya tak kenali produk yang saya ambil tu dengan lebih prihatin dan tidak meng…

Rahsia Pelatih Pengurus Kembali Bertenaga Walaupun Bekerja 10 Jam Sehari

Assalammualaikum

Kisah MY CINTA HATI a.k.a ENERGY BOOSTER

Hai...nama saya Asmida, lebih mesra kalau pangil AS je..As anak jati JOHOR, kini telah berkahwin dan menetap di ALOR SETAR KEDAH, sekarang As bekerja di sebuah RESTORAN PIZZA yang terkenal di ALOR SETAR juga terkenal dengan roti pizzanya yang lembut. Jawatan As sebagai PELATIH PENGURUS.

Haa di pendekkan cerita, As bekerja 10 jam setiap hari. Selalunya As memang keletihan ,badan lesu keesokkan harinya dan kaki selalu sangat kejang dan sampai sakit tak hingat...

Tapi sejak As amalkan ENERGY BOOSTER SHAKLEE, semuanya berubah.. Ceritanya bermula dengan As mengenali Ahaklee dan FALL IN LOVE buat PERTAMA kali dengan Shaklee pada tahun 2011 dan konsisten mengamalkan beberapa jenis vitamin. Antara yang As amalkan ialah OSTEMATRIK dan PERFOMANCE DRINK. Dan kedua-dua vitamin ni adalah MY CINTA HATI dan RAHSIA ENERGY BOOSTER As sekarang!!

Kenapa As kata macam tu ya? Kalau tak ada my cinta hati ni, rasanya As tak mampu nak kerja yang memerluka…

Testimoni : Usahakan Penyembuhan Kayap Dengan Nutriferon

Ingat lagi Ramadhan 2011, tragedi diserang penyakit kayap. kene tang muke plak tu. Habis separuh muke sebelah kanan melepuh2. Masuk Wad 5 hari sebab effect pada mata jugak. Makan ubat Anti-Viral Acyclovir 5x sehari. So, mmg tak boleh menunaikan ibadah berpuasa langsung! Lepas kene discharge, selain teruskan makan Acyclovir dan sapu dalam mata, Along Hadhatina Mkb bagi makan NUTRIFERON.

NUTRIFERON ni untuk boost balik sistem imunisasi yang dah jatuh/lemah. Alhamdulillah, berkat kuat semangat nak sembuh dan tak henti consume ubat & supplement Shaklee dari Along, kayap-kayap tersebut bertempiaran lari meninggalkan muke
LECITHIN pun consume jugak lepas tu sebab kayap ni tinggalkan parut hitam kat kawasan yang di'jajah' kayap tu. Memang jadi "two Face" bile daftar masuk LLB di UiTM. Belajar tetap Belajar. Ubat makan jugak. Dalam 5 bulan berturut-turut makan LECITHIN dan juga B COMPLEX, warna kulit muka dah sekata balik. Dah takde 'two face'.

Thanks to Emak Hajjah…

Testimoni : Set Nutriwhite Bakal Jadi Hantaran Kahwin Selepas Kulit Muka Kembali Cantik

Assalamualaikum w.b.t...

Saya Nurul Ain bt Zakaria... Saya nak kongsi kegembiraan saya selepas menggunakan produk Shaklee. Saya berumur 23 tahun.. Saya seorang yang suka bergaya dan sukakan kecantikan..Normallah kalau wanita suka pada kecantikan kan?

Saya juga suka bermake up dan suka bergaya. Namun ada suatu masa, masalah kulit yang saya hadapi, buat saya nampak comot bila nak melawa. Muka saya berminyak, kulit muka nampak kusam dan tak berseri. Lebih-lebih lagi pada waktu tu, saya berkerja sebagai seorang pembuat kek di sebuah bakeri di Subang. Keadaan kulit saya menjadi semakin tidak terurus. Muka lebih senang naik jerawat dan parut susah nak hilang.

Sampai satu tahap, saya malas dah nak cantik-cantik pergi kerja.. Saya biar je kulit saya yang kusam tu. Sehinggalah kakak saya mula kenalkan saya dengan produk Shaklee..

Antara produk yang saya ambil adalah ESP, Vitamin C, Garlic Complex dan juga Nutriwhite Cleanser. Dulu masa mula-mula, saya malas-malas jugak nak konsisten makan. Ta…

Testimoni : Vivix Bantu Pesakit Barah dan Payudara Berdarah Kembali Sihat

Assalamualaikum.. Pada artikel kali ni attiey nak kongsi testimoni yang sangat bermanfaat untuk kita semua.



Assalamualaikum...

Saya Norhana Binti Hashim, berumur 55 tahun, mempunyai 3 orang anak dan 5 orang cucu. Apabila kita sudah meningkat tua, macam-macam penyakit yang datang. Pertama sekali darah tinggi dan kolestrol tinggi. Kedua, batuk yang tidak baik berbulan-bulan. Makan bermacam-macam jenis ubat pun tak baik-baik sampai terpaksa pakai 4 pam. Selepas itu saya diserang sakit saraf sampai tak boleh berjalan. Masa tu anak-anak semua belajar di Universiti. Saya mesti kerja untuk membantu suami. Dah puas saya pergi ke hospital, masuk keluar HUKM. 
Satu hari ada seorang hamba Allah menasihatkan saya makan suplemen (Vitamin) dan saya berjumpa satu jenama bernama Shaklee. Masa tu saya tidak kira dia mahal atau murah asalkan penyakit saya baik kerana saya hendak pergi mengerjakan haji. Dalam masa yang sama Allah anugerahkan 1 lagi penyakit , sebelah payudara saya keluar nanah dan dara…

Testimoni: Kesan Jerawat Pudar Dengan Set Kulit Cantik

Assalamualaikum...

Nama saya Nor Zaritaa bt Mat Saleh , berusia 31 tahun dan mempunyai 2 cahaya mata. Semasa mengandungkan anak ke dua, suami menegur kulit saya banyak bintik-bintik hitam (jeragat) dan mengesyorkan saya menggunakan produk kecantikan untuk memutihkan dan menghilangkan jeragat.. Oh tidakkk!!! Saya betul-betul sentap kerana suami saya bukan lah jenis yang suka komen...Tapi seandainya dia memberi komen maksudnya perkara tersebut benar-benar serius. Mulanya saya buat endah tak endah kerana saya fikir mugkin alahan masa mengandung.

Tapi dalam masa yang sama, ada juga saya risik kawan-kawan ditempat kerja dan mereka sarankan agar saya buat rawatan muka.... uhhh...lg saya tertekan sebab saya tak ada masa nak buat rawatan muka. Lama kelamaan saya buat endah tak endah je dengan masalah kulit saya. Mungkin kerja saya yang banyak terdedah kepada matahari buatkan kulit saya berjeragat. Lagi pula, saya tak pakai apa-apa protection untuk kulit. Hanya pakai pencuci muka yang dijual d…

Testimoni: Set Asas Bersalin Buat Puan Ayu Jatuh Cinta Untuk Beli Set Menyusu

Saya Ayu, ummi kepada 3 orang permata hati. Berusia 32 tahun dan bekerja. Saya mula mengenali Shaklee sewaktu berpantang anak ke 3 pada hujung Disember 2013 lalu.Dulu, saya tak suka dengan Shaklee,sebab hanya menganggap ia sekadar MLM.

Apa yang membuatkan saya mencuba Shaklee iaaah apabila saya mencari set berpantang yang terbaik, setelah saya mencuba 2 jenis set berpantang yang berbeza pada dua kelahiran yang lalu.

Namun keduanya tidak memberikan saya kepuasan. Bila ditanya, ramai yang suggest Shaklee,namun saya rasa was was lagi, Sehinggalah saya bertanya dalam group kawan2 sekolah dahulu, ade seorang kawan (doktor gigi) suggest Shaklee..

Haish!!Shaklee lagi..oklah, saya cuba..tapi taknak banyak2 takut x habis mkn so, lepas bersalin saya beli set asas bersalin dengan kawan saya tu..masa tu hanya beli zinc, vitalea, b complex dan vita C..

Seminggu selepas mencuba, saya hanya perasan satu perkara, saya tak penat! saya tak lesu! saya x pening mahupun beremosi ketika dalam pantang. Lantas …

Testimoni ; Set Tulang Patah Bantu Percepatkan Tulang Bercantum Semula

Assalammualaikum..

Saya Muhammad Faiz Bin Ahmad berusia 23 tahun. Saya ingin kongsikan#ShakleeEffect saya kepada semua. Sebenarnya saya sebelum ni anti-supllemen tau! Tu lah orang cakap, bila tak sakit memang kita tak cari supplemen-supplemen ni..Bila dah kena sendiri baru rasa kepentingannya.

Jom ikuti kisah saya..

Saya terlibat dalam kemalangan jalan raya awal bulan 3 tahun ni. Semasa tu saya menunggang motosikal. Badan saya tercampak dalam gaung setelah saya cuba mengelak daripada sebuah kereta yang ‘makan’ jalan laluan saya. (Masa tu rasa macam superman plak badan melayang terbang). Akibatnya saya mengalami patah tulang belakang dan juga patah tulang di atas telapak kaki saya.

Menurut doktor tulang belakang yang patah tu tulang yang no 2 seperti carta di atas. Doktor cakap akan ambil masa untuk sembuh dan akan baik dengan sendiri sebab usia saya masih muda lagi baru 23 tahun. Tapi, ambil masa tu berapa lama? Doktor pun tak dapat nak pastikan dan saya pula takkan nak menunggu sa…

Testimoni : Suami Bertambah Baik Dari Stroke Selepas Amalkan Vivix

Assalammualaikum..

Saya Hafza Aein.. yang berkongsi cerita mengenai suami saya yang mengalami stroke dan juga masalah percakapan. Stroke yang dia alami boleh saya kategori sebagai stroke pendarahan. Tapi setelah menggunakan produk Shaklee iaitu VIVIX, Alhamdulillah suami semakin pulih.

Tanggal 28 April 2014...suami mengalami masalah stroke dimana doktor mengesahkan pembengkakan otak kiri yang menjadi bengkak dengan cepat. Ya Allah...hanya Allah je yang tahu macam mana perasaan saya time tu.

Doktor membuat keputusan hanya pembedahan pembukaan tempurung kepala sahaja yang dapat menyelamatkan nyawa suami. Tanpa berfikir panjang, saya bersetuju untuk suami dibedah kerana tiada pilihan lain. Kalau ada pun, besar kemungkinan boleh menjadi risiko yang paling besar.

1 MEI 2014.. Jam 4 pagi suami masuk ke dewan pembedahan dan pakar memberitahu saya pembedahan ni merupakan major operation. Saya redha dengan segala kemungkinan yang berlaku.

Jam 8pg.. berita yang ditunggu telah tiba. Alhamdulilla…

Testimoni : Set Kurus Turunkan Berat Sehingga 13kg

Asalamualaikum..

Saya Ruzanna Hanee, saya nak kongsikan pengalaman saya menggunakan Set Kurus Shaklee. Sebelum kenal Shaklee, saya pernah cuba macam-macam set kurus yang ada dipasaran. Asal iklan je nak cuba. Tapi mungkin tak serasi dengan saya..Kesannya sampai nak ke toilet pon tak sempat dah ‘terbuang’ dalam seluar. Ada sekali tu kena cery-bery sampai 2 minggu akibat makan produk XXX. Berat badan tak turun-turun, sakit je yang saya dapat..

Sampai la satu hari tu tgk kawan dok post pasal Shaklee..Time ni la first time saya berkenalan dengan Shaklee, bukan takde sebelum ni kawan post tapi buat dek je time tu hehe.. Permulaan nye saya ambik Vitalea, Lecithin, Alfalfa Complex dan Herb-Lax. Mula tu takut jugak, fobia takut kena ulang alik ke tandas.. Tapi alhamdulillh, saya takde pon kena masalah seperti ‘terbuang’, atau tercery-bery..

Proses buang air besar tu macam biasa dan badan saya rasa lebih segar dan sihat. Penurunan berat badan? Alhamdulillah berat badan saya turun dengan penga…

Testimoni : Set Berpantang Shaklee Cepat Sembuhkan Luka Bersalin

Assalamualaikum.
Hai, nama saya Asilah. Berumur 27 tahun, ada 2 orang anak. Sorang boy dan sorang girl. Yang boy tu, dah 3 tahun 4 bulan. Yang girl tu pulak, baru 7 bulan lebih.

Ok, saya nak share something yang bestt sangat dengan anda semua. Rugi sangat sapa yang tak baca sampai habis ni. Hihi..Saya ada pengalaman bersalinkan anak saya dengan cara yang berbeza. Si abg tu, bersalin secara czer. Yg si adik tu pulak, bersalin normal. Alhamdulillah anak2 saya sihat, saya pun ok. wink emoticon

First time rasa betul-betul jatuh cinta dengan Shaklee, sebab set pantang ni lah..Masa tu, saya baru beranakkan anak sulung saya. Firas Ammar dilahirkan secara czer seberat 3.5kg.Dah balik rumah, kak ipar saya hadiahkan set pantang Shaklee ni. Tapi masa tu dia bagi VITALEA, ZINC, B COMPLEX dan VITA C je.

Memang sebenarnya saya tak beli apa-apa set pantang lagi pun masa tu. 3 Rezekii...Hehe...Tanpa sebarang jamu, saya hanya bergantung kat set pantang Shaklee ni 100%..Saya tak join membership Shaklee la…

Testimoni : Herbal Blend Cream Untuk Ruam Anak

Assalamualaikum & have a nice day!

Everyday a happy moments bagi setiap insan yang bergelar ibu. Terutamanya first time jadi ibu like me. Anak ada merah sikit, selesema mesti risauu sesangat kan! Dengan ZERO pengalaman.

Saya nak share, puteri si cilik ini semasa umur dua bulan jadi ruam & dah jadi kulit tebal dikawasan ruam kat sisi muka.. Saya perasan si anak ini cuaca panas, even dlm rumah pon, akan jadi merahh kwsan ruam tu.

Mak mana tak risauuu..try sapu minyak, rupanya kulit x tahan minyak. Lagi naik bintik-bintik merah @ rashes. Beli bedak ruam, sapu losyen & macam2 lagi,.hilang juga ya.. But, still naik 'ruam-ruam' bila dia nangis, panas, dan  tak hilang sepenuhnya.. Masih tebal kulit stengah tempat dimuka. Sisi atas pipi kanan kiri

Lastly, baru terfikir nak mencuba HERBAL BLEND CREAM. Terus contact SID berdekatan yg ready stock. I pick up. Malam itu jugak, sapu & esoknya sapu juga.. Sehari sekali, sapu nipis..

Tup tup... Alhamdulillah. Dengan izin Allah! …

Testimoni : Set Menyusu Shaklee

Set Menyusu Shaklee Penyebabnya...

Alhamdulillah.. dengan izin Allah, set menyusu Shaklee bantu melancarkan perjalanan penyusuan saya bersama anak2..

Mula kenal Shaklee ketika anak pertama berumur 6 bulan.. saya google, cari vitamin untuk ibu menyusu.. niat saya untuk dapatkan lebih nutrien dlm badan sbb saya tau saya menyusukan anak perlukan berganda2 nutrien. Nutrien untuk diri saya serta anak yg saya susukan..

Saya cari vitamin bukan untuk tambah susu yea.. alhamdulillah dengan mengamalkan konsep penyusuan iaitu supply vs demand, bekalan susu anak mencukupi..

Tapi apabila saya consume set menyusu Shaklee, perjalanan penyusua jadi lebih indah.. bekalan susu lebih meriah. Sebabnya.. vitamin yg saya ambil bantu memberikan kesihatan yg baik pada saya. Badan lebih bertenaga, mood lebih happy, xde stress2..

Bonus pada saya bila saya consume set menyusu Shaklee nie, perubahan ketara juga pada kulit wajah saya.. walaupun saya consume set menyusu tapi dalam masa sama set menyusu ini juga a…

Perhatikan Bahan Pencuci Di Rumah Anda Jika Anak Kerap Asthma Tanpa Sebab

Assalamualaikum


Saya terpanggil untuk berkongsi dengan semua tentang satu cerita benar @ kisah benar mengenai usaha seorang bapa yang cuba menangani masalah asthma anaknya yang kerap kali terjadi walaupun kedua ibu bapanya tiada sejarah penyakit tersebut.

Pada tahun 2004 segalanya bermula apabila mereka mengambil keputusan untuk mebersihkan kediaman serta persekitaran mereka.

Anak lelaki Roger Bannet dan Sloan Bannet yang berumur 3 tahun pada ketika itu  iaitu Spencer mula menunjukkan tanda-tanda yang tidak sihat pada sistem pernafasannya. Pada mulanya Spencer batuk -batuk dan ianya berterusan sehingga jantungnya agak laju. Pasangan tersebut mengejarkannya ke hospital dimaklumkan Spencer menghadapi masalah pernafasan dan akan mengalami asthma.

Memandangkan mereka berdua tidak mempunyai sejrah penyakit tersebut, Spencer mungkin mendapat penyakit tersebut dari persekitaran yang tidak sihat dan bertoksid.

Dari itu, Sloan barnett mula giat membersihkan rumah mereka bagi membersihkan segal…

Kenali Beberapa Petanda Bayi Anda Sedang Mengalami Alahan

Assalamualaikum

Pernah alami atau tahu tak terdapat bayi yang minum susu ibu secara ekslusif tetapi masih terkena alahan? Ini bukan perkara luar biasa kerana bayi yang minum susu ibu secara eksklusif bukan sepenuhnya bebas daripada masalah alergi tetapi ia bukanlah  disebabkan oleh susu ibu yang diminum sebaliknya makanan yang dimakan oleh ibu tadi.

Kan biasa kita tahu bahawa makanan yang dimakan oleh ibu menyusu akan masuk ke dalam aliran darah ibu dan boleh membuatkan alahan kepada bayi tersebut. Ibarat bayi juga makan makanan tu. Jadi, ibu kena bijak memilih apa yang dimakan. Jika mommies dapati bayi mengalami sesetengah alergi, janganlah  hentikan pemberian susu ibu pula sebaliknya ibu yang perlu bijak memilih jenis makanan yang tidak menyebabkan reaksi alergi kepada bayi.

Beberapa makanan yang mudah menyebabkan alergi melalui susu ibu adalah susu lembu, kacang tanah dan makanan laut. Apapun, attiey tak  bermaksud mommies  perlu terus menghentikan pengambilan makanan tersebut sepanj…

3 Kesan Yang Kita Tak Perasan Selepas Amalkan Kolagen

Assalamualaikum..

Ada kolagen sarang burung, kolagen rumpai laut dan bermacam jenis sumber kolagen lagi di pasaran. Tapi biasanya kita dengar orang ambil kolagen ni sebab nak cantik, nak awet muda, nak kulit anjal, nak badan bergetah kan. Tapi tahu tak tau tak sebenarnya kolagen ni sangat banyak kegunaan dia?

Jom Banyakkan Susu Ibu Dengan Bahan Semula Jadi Dari Dapur

Assalamualaikum

Bestnya cuti sekolah sangat dihargai oleh ibu-ibu menyusu terutamanya guru-guru. Bila lagi nak berpeluang cuti lama-lama dengan ahli keluarga especially anak-anak kan.

Bagaimana Untuk Berdepan Dengan Masalah Buasir Selepas Bersalin

Assalamualaikum


Pernah tak mommies rasa bimbang sekiranya selepas bersalin nanti akan terkena buasir seperti kebanyakan ibu lain yang  selepas bersalin mengalami buasir? Senang untuk mengesannya iaitu melalui bengkak yang terjadi pada saluran dubur. Pembengkakan yang berlaku di bahagian tersebut disebabkan oleh pengembangan saluran darah di dubur ataupun ketumbuhan sel-sel yang melapisi saluran dubur.