Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2015

Berjaga Malam Dengan Ubat Tahan Mengantuk Tanpa Dadah Semata-mata Nak Selesaikan Semua Kerja Rumah?

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh

Kerja kita ni tak pernah-pernah nak selesai kan?
Manager dengan peningnya..memandai jer.
Cikgu dengan sekolah dan muridnya
Yang keje ofis dengan file2nya
Surirumah pulak dengan kain bajunya..hehe

Kadangkala tak menang tangan nak selesaikan seeeemuanya dalam satu hari. Sudahnya terpaksala berjaga malam untuk pastikan urusan esok berjalan lancar.

Mengantuk? Awek comei kat dalam video ni ada cara lain untuk tahan mata dari ngantuk dan hasilnya boleh berjaga malam di luar kebiasaan beliau. Cer tengok dulu. Kot2 pernah terdengar kat mana-mana sebelum ni.


Ubat Tahan Mengantuk Tanpa Dadah: Cergas Sokmo! from iReach HD on Vimeo.


Kalau anda nak tahu, Cinch Energy Tea bukan sekadar air teh yang sedap tetapi adalah produk yang terbaik untukmenaikkan metabolismebadan anda.  Ia bukan sahaja utk meningkatkan metabolisme malah utk menggalakkan tenaga secara semulajadi danmemberi tenagasepanjang hari (energy booster).
Fungsi ekstrak yang ada dalam Cinch Energy Te…

Bapa Penyayang Kongsi Hadapi Masalah Tekanan Darah Tinggi Tanpa Ubat Demi Masa Depan Keluarga

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh

Sebelum cerita panjang, saya nak tunjuk satu luahan perasaan bapa penyayang ni.


Ubat Darah Tinggi? Apa Laki Ni Buat Untuk Turunkan Tekanan Darah from iReach HD on Vimeo.

Amboi...sayang betul suami dia kat isteri dan anak-anak sampai sanggup cari cara terbaik untuk melawan penyakit darah tinggi beliau. Cop!!!Sape yang belum tengok video kat atas ni kena klik play dulu baru faham apa yang saya cerita pot pet kat bawah..hihi


Apa Sebenarnya Tekanan darah Tinggi Ni?


Hypertensi atau Tekanan darah tinggi adalah penyakit dalam diam yang mengakibatkan banyak komplikasi dan juga kematian jika tidak dirawat. Di Malaysia, Kajian Kesihatan dan Morbiditi Kebangsaan III menunjukan peratus kejadian penyakit ini adalah 32.3%.

Tekanan Darah Jantung anda bekerja seperti sebuah pam yang mengecut dan rehat.
Tekanan darah diukur dalam dua bacaan contohnya 140/75.
Tekanan sistolik-nombor yang diatas (dalam contoh ini 140) Tekanan diastolik- nombor yang bawah (da…

Rahsia Ibu Hamil Kekal Cergas dan Kuat Sampai Boleh Panjat Candi Borobudur

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh

Selalu sangat bila kita dengar masalah kepenatan melampau di kalangan ibu hamil terutama di trimester pertama. Tak kurang juga yang mengalami masalah yang sama di akhir kehamilan kerana kandungan yang semakin besar dan berat badan yang semakin meningkat.


Namun tak semua ibu hamil mengalami masalah yang sama iaitu keletihan yang melampau sehinggakan tak mampu berjalan jauh dan membuat kerja rumah. Contohnya Puan Ainul dalam video ni. Sampai ke Candi Borobudur pun dipanjatnya. Hish Hish..cemanela dia buat?


Ibu Hamil Kuat Boleh Naik Flight & Panjat Candi Borobudur! Fuyooo! from iReach HD on Vimeo.

Mengapa Ibu Hamil Penat?
Pada awal kehamilan, badan ibu bekerja dengan lebih kuat iaitu proses untuk membuat uri (plasenta) yang merupakan satu sistem sokongan sepanjang hayat bayi. Proses ini berlansung sehingga akhir trimester pertama. Tahap horman serta metabolisme ibu berubah dengan agak pesat pada waktu ini manakala gula dalam darah serta tekana…

Susu Badan Kurang dan Cara Mengatasinya

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh

Hampir semua ibu-ibu yang baru melalui pengalaman menyusu bayi akan merasakan bahawa susu mereka tidak mencukupi untuk bayinya. malah jika ditanya mengapa ibu-ibu lebih meyakini susu formula, ada yang mengatakan bahawa susu mereka tiada atau tidak keluar.

Sebenarnya, menurut pandangan sebilangan pakar, jarang berlaku situasi dimana susu ibu tidak cukup.

Bagi ibu yang baru melahirkan, susu yang keluar adalah sesuai dengan permintaan bayi pada waktu itu. jadi, bukan susu yang tidak cukup tetapi ia akan memenuhi permintaan bayi sesuai dengan perubahan dan peralihan bayi itu sendiri.

Mungkin ada masanya sesetengah ibu tidak dapat menghasilkan susu pada tahap maksimum namun jika ibu-ibu memahami proses penyusuan, ia mungkin boleh membantu ibu-ibu untuk mengatasi masalah ini.

Namun begitu, sekiranya ibu-ibu merasakan bahawa semua langkah telah dipraktikkan tetapi masih tidak dapat mencapai tahap pengeluaran susu yang diperlukan, saya ingin cadangka…

Wanita Sihat, Hidup Ceria ( Women's Health Programme)

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh

Apa khabar hari ni? Semoga semua sihat termasuk ibu anda, isteri, dan anak-anak anda.

Kenapa  saya sentuh tentang ibu dan isteri anda pada hari ini? Kerana saya nak cerita tentang satu program kesihatan khusus untuk kaum hawa atau kaum wanita.

Perasan tak, wanita terdedah kepadapelbagai masalah kesihatan dalam melalui pelbagai peringkat kehidupannya iaitu:

akil balighpra kehamilankehamilanpra menoposselepas menopos Oleh itu, Shaklee telah menawarkan produk yang sangat hebat untuk memenuhi keperluan wanita pada semua peringkat kehidupannya.

Set Kesihatan Wanita terdiri daripada :
GLA ComplexOstematrixOmega Guard






Mengapa kena pilih set ini?


Antara kebaikannya adalah :
Membantu melegakan simptom senggugut dan menoposMenggalakkan kulit yang cantikMenggalakkan tulang yang kuatMembantu mengurangkan risiko penyakit jantungMelegakan sakit-sakit sendi
 Ianya sangat sesuai untuk semua peringkat umur dan sangat bagus kalau anda belikan juga untuk ibu anda da…

Cara Bantu Masalah Haid Tidak Teratur Yang Terbaik dan Berkesan

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakaatuh
Kitaran haid yang tak menentu hinggakan ada yang period 4 cuma kali setahun sangat memeningkan para wanita apatah lagi jika merancang untuk mendapat cahaya mata.
Apabila pusingan haid ini tidak tetap, ia turut mengganggu perubahan hormon dalam badan dan boleh menyumbang kepada emosi seorang wanita. Haa...betul tak? kadangkala situasi ni boleh memeningkan pihak suami...
Janganlah risau dah susah hati sebab sebenarnya raaamai juga para wanita di luar sana yang turut mengalami benda yang sama. Apa yang membezakan adalah bagaimana cara mereka mengatasinya.

Haid Tidak Teratur Buat Dia Emo Sokmo, Suami Pun Bingung from iReach HD on Vimeo.
Ok, dah lihat video di atas? Menurut Puan Ija, haid beliau stop selama setahun dan menyebabkan badannya berasa letih, tak selesa serta emosi yang terganggu. Jadi, apa yang telah beliau lakukan?
Beliau telah mengambil keputusan untuk mengamalkan :   SetAsas Shaklee (Vitalea, B Complex dan Vitamin C)  dengan tambah…

Tips Menjadi Surirumah Tangga Yang Cergas Sampai Semua Kerja Rumah Selesai

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakaatuh..

Jika anda adalah seorang wanita bekerjaya, anda sememangnya hebat kerana anda bijak mengatur masa dan menyusun kerja. Dari hal suami, anak-anak, diri sendiri dan juga tempat kerja bukan?

Bila anda berada di rumah, tak kisahla sama ada anda siapa sekalipun, anda tetap memegang jawatan tetap iaitu "Surirumah" yang mana menjadikan anda seorang pengurus rumah tangga.

Siapa pengurus rumah tangga? Para isteri ni sebenarnya bukan hanya surirumah bahkan juga boleh dikatakan CEO kepada Pejabat Dapur, Pejabat Cucian , Pejabat Guru bagi yang bergelar ibu dan juga Pejabat Kediaman.

Jangan gelak ok jika pertama kali terbaca tentang pejabat-pejabat ini. Ni menunjukkan bahawa sabagai surirumah, kita memainkan peranan yang besar.


Tetapi, bagaimanakah kita nak memastikan bahawa kita mampu untuk kendalikan semua kerja-kerja rumah setelah penat seharian di pejabat? Atau mungkin bagi suri rumah sepenuh masa atau WAHM, bagaimana nak make sure tubuh ba…

Cara nak Register Member Baru (Downline) Dengan Shaklee2u Guna Browser Mozilla Firefox

Kesihatan Lelaki : Men's Vital Health Programme

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakaatuh

Biasa kita dengar kaum wanita saja yang duk sibuk-sibuk nak jaga kesihatan. Kaum lelaki macam mane? Relaks aje ke? Golongan adam ni sebenarnya bukan duduk goyang kaki aje tapi fikir macam-macam tentang diri dan keluarga. Sepatutnyalah kan (^_^)

Jadi, sepatutnya mereka juga perlu menjaga kesihatan lebih dari apa yang isteri atau jika belum punya isteri , lebih dari kaum wanita lakukan. Kenapa? Kerana mereka adalah tunjang sesuatu keluarga. Jika ketuanya tak sihat, macam mane dengan keluarga?

Jom kita lihat apakah masalah kesihatan yang selalu melanda kaum lelaki?

Andropos
Tahukah anda tentang andropos? Andropos atau dalam bahasa inggeris andropause ni bermaksud tahap penurunan keinginan dan kemampuan seks terhadap wanita. ia terjadi kerana berlaku penurunan pada testosterone hormone level apabila usia meningkat.
Sebelum ni kita pernah dengar menopause kan? menopause tu dialami oleh kaum wanita. jadi lepas ni jangan ingat perempuan je yang '…

Multivitamin Terbaik Untuk Seorang Eksekutif Berjaya

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakaatuh

Kehidupan kita sehari- hari tak boleh lari dari melaksanakan tanggungjawab sama ada sebagai pekerja atau ketua.

Sebagai bos,kita perlu sentiasa cergas dan mampu untuk membuat keputusan terbaik setiap masa.

Manggalas tugas sebagai pekerja sama ada eksekutif,pegawai,kerani dan sebagainya pula memerlukan kita untuk sentiasa menjadi yang terbaik dalam sesuatu organisasi.

Tetapi, bila semua tenaga dah all out sepanjang hari, malam pula ada dinner dengan client atau kena fly outstation,untuk kembali bertenaga sepanjang masa kadangkala macam mustahilkan..

Apa kata anda cuba Vitalea dari Shaklee?



Manfaat Vitalea

-merupakan multivitamin dan miltimineral
-meningkatkan kecerdasan mental dan ketahanan diri dari jangkitan
-menolong fungsi normal penghadaman
-penting untuk pertumbuhan sel dan pembiakan
-tingkatkan kesihatan secara menyeluruh
-sokong kesihatan mata,hati dan jantung
-tingkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi
-beri perlindungan menenta…

Promosi Bulan Februari 2015

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakaatuh

Alhamdulillah dah masuk bulan baru nampaknya. Macam mana hasil dari bulan lepas? Hasil apa? Tak kisahla. Jika anda merupakan ibu yang menyusu,hasilnya adalah ebm. Jika anda businessman,hasilnya adalah profit... Saya doakan semoga semuanya baik dan terbaik untuk anda.

Sempena bulan Februari ni, Shaklee bagi peluang besar dan menguntungkan. Kenapa?



Ostematrix beli 6 percuma1
Vitalea iron beli 6 percuma 1

Vitalea for children beli 3 percuma 1
Advanced Joint Health Tablet (AJHT) beli 3 percuma 1

Ostematrix pek berkembar dapat less 5%
Vitalea iron pek berkembar dapat less 5%

Tuuuu dia. Kena rebut peluang camni yang jarang datang berlonggok.

Hubungi attiey di 0139218084 untuk konsultasi terbaik serta pesanan.