Blog Archive

February 28, 2015

Berjaga Malam Dengan Ubat Tahan Mengantuk Tanpa Dadah Semata-mata Nak Selesaikan Semua Kerja Rumah?

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh

Kerja kita ni tak pernah-pernah nak selesai kan?
Manager dengan peningnya..memandai jer.
Cikgu dengan sekolah dan muridnya
Yang keje ofis dengan file2nya
Surirumah pulak dengan kain bajunya..hehe

Kadangkala tak menang tangan nak selesaikan seeeemuanya dalam satu hari. Sudahnya terpaksala berjaga malam untuk pastikan urusan esok berjalan lancar.

Mengantuk? Awek comei kat dalam video ni ada cara lain untuk tahan mata dari ngantuk dan hasilnya boleh berjaga malam di luar kebiasaan beliau. Cer tengok dulu. Kot2 pernah terdengar kat mana-mana sebelum ni.


Ubat Tahan Mengantuk Tanpa Dadah: Cergas Sokmo! from iReach HD on Vimeo.


Kalau anda nak tahu, Cinch Energy Tea bukan sekadar air teh yang sedap tetapi adalah produk yang terbaik untukmenaikkan metabolisme badan anda.
 
 Ia bukan sahaja utk meningkatkan metabolisme malah utk menggalakkan tenaga secara semulajadi dan memberi tenaga sepanjang hari (energy booster).

Cinch tea shaklee

Fungsi ekstrak yang ada dalam Cinch Energy Tea

1) Matcha Green Tea

  • antioksida yang sangat tinggi
  • energy booster
  • metabolisme booster
  • bakar kalori up to 4x

2) Taurina
  • menggalakkan metabolisme
  • lebih bertenaga
  • larutkan lemak
  • membantu menghasilkan otot tanpa lemak
3) White Tea
  • membakar lemak-lemak berlebihan
  • menghalang penghasilan sel lemak yang tidak perlu
  • meningkatkan metabolisme
  • juga dikenali sebagai teh hijau bayi dengan mempunyai kandungan antioksida yang lebih tinggi berbanding teh hijau.
4) Rooibos Red Tea
  • tumbuhan herba dari Afrika yang juga dikenali sebagai “The Miracle Tea” atau “Long Life Tea”
  • melarutkan lemak
  • meninggikan kadar metabolisme iaitu pembakaran lemak
  • agen detox yang kuat
5) Red Tea
  • Salah satu antioksidan yang dijumpai dalam teh merah, yang dikenali sebagai polifenol -
  • pejuang kanser yang kuat
  • Polifenol membantu kerosakan badan yang disebabkan oleh radikal bebas
  • merupakan antioksidan yang begitu kuat dan dikaji sebagai pencegahan kanser dan sebagai agen yang boleh menghalang tumor dari merebak

Siapa yang perlukan Cinch Energy Tea Shaklee ini?

testimoni cinch tea

Sesiapa sahaja yang memerlukan tenaga tambahan. Mereka yang sedang berdiet sangatlah digalakkan mengambil teh ajaib ini.


Anda ingin bertenaga sepanjang hari?
 Hadapi masalah metabolisme yang Rendah?
 Dah cuba diet sendiri tapi gagal? 
Dah cuba kurangkan nasi dan bersenam tapi masih gagal?
 Mungkin salah satu kurang berjaya adalah sebab metabolisma badan anda terlalu rendah dan tidak dapat membakar kalori dengan sebaik yang mungkin.
Jadi, memang banyak kebaikan dan keistimewaan Cinch Energy Tea Shaklee ni kan? Apa tunggu lagi. Anda wajib dapatkan Cinch Energy Tea Shaklee sekarang!


Rafhati Mohamad Napi
♥ sms/whatsApp: 013-9218084
♥ Emel : are_t84@yahoo.com
♥ Fb: http://www.facebook.com/attiey

*Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

Bapa Penyayang Kongsi Hadapi Masalah Tekanan Darah Tinggi Tanpa Ubat Demi Masa Depan Keluarga

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh

Sebelum cerita panjang, saya nak tunjuk satu luahan perasaan bapa penyayang ni.


Ubat Darah Tinggi? Apa Laki Ni Buat Untuk Turunkan Tekanan Darah from iReach HD on Vimeo.

Amboi...sayang betul suami dia kat isteri dan anak-anak sampai sanggup cari cara terbaik untuk melawan penyakit darah tinggi beliau. Cop!!!Sape yang belum tengok video kat atas ni kena klik play dulu baru faham apa yang saya cerita pot pet kat bawah..hihi


Apa Sebenarnya Tekanan darah Tinggi Ni?


Hypertensi atau Tekanan darah tinggi adalah penyakit dalam diam yang mengakibatkan banyak komplikasi dan juga kematian jika tidak dirawat. Di Malaysia, Kajian Kesihatan dan Morbiditi Kebangsaan III menunjukan peratus kejadian penyakit ini adalah 32.3%.

Tekanan Darah
Jantung anda bekerja seperti sebuah pam yang mengecut dan rehat.
Tekanan darah diukur dalam dua bacaan contohnya 140/75.
  • Tekanan sistolik-nombor yang diatas (dalam contoh ini 140)
  • Tekanan diastolik- nombor yang bawah (dalam contoh ini 75)
Tekanan Darah Abnormal
Kategori Sistolik Diastolik
Normal bawah 120 dan bawah 80
Pre-hypertensi 120 - 139 atau 80-90
Hypertensi 140 dan ke atas atau 90 dan ke atas
Hypertensi sistolik 160 dan ke atas dan bawah 90

Penyebab-penyebab
Penyebab hypertensi selalunya tidak diketahui walaupun selepas pemeriksaan doktor.
Walau bagaimanapun hypertensi boleh disebabkan oleh:
  • Penyakit buah pinggang
  • Ubatan seperti steroid, ubat antiradang bukan steroid
  • Faktor keturunan
  • Alkohol dan merokok boleh meningkatkan risiko komplikasi hypertensi (termasuk penyakit jantung dan strok/angin ahmar)
Tanda & dan gejala
  • Selalunya, hypertensi tidak menunjukan sebarang tanda dan gejala.
  • Kadang-kadang pesakit mungkin mengalami tanda-tanda yang tidak spesifik seperti pening atau sakit kepala.
  • Periksa tekanan darah anda secara berkala di Klinik Kesihatan berdekatan. Doktor akan menasihatkan anda tentang kekerapan untuk memeriksa tekanan darah.
Komplikasi
Komplikasi-komplikasi Tekanan darah tinggi akan menyebabkan tekanan keatas organ-organ penting terutamanya otak, jantung, buah pinggang dan mengakibatkan kerosakan. Jenis kerosakan bergantung kepada berapa lama dan berapa cepat tekanan darah meningkat.
  • Peningkatan mendadak tekanan darah
    • Boleh menyebabkan kekeliruan, khayal, sawan dan kematian, maka hendaklah dirawat segera
  • Tekanan darah tinggi berterusan. Tekanan berterusan keatas organ-organ tubuh akan menyebabkan :-
    • jantung- menyebabkan kegagalan jantung, serangan jantung dan kematian
    • pembuluh darah- pembuluh darah menjadi keras
    • buah pinggang- mengakibatkan kegagalan buah pinggang
    • mata- pendarahan dan kerosakan pada kawasan sensitif cahaya dalam mata
    • otak- strok/angin ahmar
Semua komplikasi di atas dapat di cegah jika anda mendapatkan rawatan awal.

Rawatan
Tekanan darah tinggi anda boleh di rawat secara
  • Rawatan tanpa ubatan
    • Anda perlu mengubah cara hidup seperti
      • Kurangkan pengambilan garam
      • Meningkatkan aktiviti-aktiviti fizikal
      • Mengurangkan berat badan jika berlebihan melalui senaman dan pemakanan
      • Berhenti merokok dan pengambilan alkohol
      • Hindari stress
      • Pengambilan supplemen yang dipercayai
       
Seperti yang anda dah tengok dalam video, beliau ada menyatakan bahawa selain daripada mengubah gaya hidup ke arah yang lebih tersusun dan mengamalkan senaman,beliau juga mengamalkan supplemen iaitu :
  • Omega Guard
  • Vitamin C
  • Phytacol
  • B-Complex
  • Garlic
  • COQ10 Health
Tuuuu diaaa....banyak betoii tapi sebenarnya berbaloi sebab dah pun didiagnos oleh doktor kan. Demi kesihatan diri, ramai yang yang sanggup buat apa sahaja namun pilihlah cara yang betul-betul selamat.

Sebagai contoh, kita ketahui bahawa bawang putih bertindak sebagai antioksida dan mampu untuk beri fungsi menguatkan imunisasi. Nah, tak perlu tumbuk-tumbuk dah skang ni. Buka botol terus telan..sennag je kan?

B-Complex pula memang terkenal dengan pemberi tenaga kepada pengamalnya. Bukan itu sahaja bahkan banyak lagi yang boleh saya terangkan.

Bagi yang berminat, saya boleh cadangkan mengikut bajet anda dan jangan risau kerana ianya adalah PERCUMA!

Rafhati Mohamad Napi
♥ sms/whatsApp: 013-9218084
♥ Emel : are_t84@yahoo.com
♥ Fb: http://www.facebook.com/attiey

*Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

February 26, 2015

Rahsia Ibu Hamil Kekal Cergas dan Kuat Sampai Boleh Panjat Candi Borobudur

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh

Selalu sangat bila kita dengar masalah kepenatan melampau di kalangan ibu hamil terutama di trimester pertama. Tak kurang juga yang mengalami masalah yang sama di akhir kehamilan kerana kandungan yang semakin besar dan berat badan yang semakin meningkat.


Namun tak semua ibu hamil mengalami masalah yang sama iaitu keletihan yang melampau sehinggakan tak mampu berjalan jauh dan membuat kerja rumah. Contohnya Puan Ainul dalam video ni. Sampai ke Candi Borobudur pun dipanjatnya. Hish Hish..cemanela dia buat?


Ibu Hamil Kuat Boleh Naik Flight & Panjat Candi Borobudur! Fuyooo! from iReach HD on Vimeo.

Mengapa Ibu Hamil Penat?
Pada awal kehamilan, badan ibu bekerja dengan lebih kuat iaitu proses untuk membuat uri (plasenta) yang merupakan satu sistem sokongan sepanjang hayat bayi. Proses ini berlansung sehingga akhir trimester pertama. Tahap horman serta metabolisme ibu berubah dengan agak pesat pada waktu ini manakala gula dalam darah serta tekanan mungkin akan turun. Inilah antara sebab mengapa ibu berasa penat.

Cara Atasi Penat Semasa Hamil 
Jangan risau sebab hal ni sebenarnya boleh di atasi macam yang anda lihat dalam video kat ats tu..
Puan Ainul telah mengambil B Complex dan juga mengamalkan Osteometrix bagi memastikan keletihan tidak menyekat beliau dari melakukan aktiviti yang beliau gemari. Rugila bila dah jauh berjalan tapi tak dapat mendaki kan?

B Complex sebenarnya satu supplemen wajib untuk ibu hamil kerana:
  • mengandungi asid folik untuk elak masalah spina bifida pada bayi
  • elakkan rasa stress
  • sokong sistem saraf
  • hasilkan hormon dan sel darah merah 
  • bekalkan tenaga yang berpanjangan  
Osteometrix pula penting kerana:
  • bekalkan kalsium kepada ibu
  • kekalkan tekanan darah normal
  • menolong pengecutan otot dan saraf
  • elakkan kekejangan
  • kurangkan simptom bengkak air, murung dan kembung
  • baik untuk melawaskan sistem perkumuhan
  • elak sembelit
haa...tu dia.sangat berguna sebab saya pun memang amalkan masa pregnant anak kedua hari tu. Alhamdulillah, kesannya sangat memuaskan hati. Jika anda nak dapatkan penrangan lanjut secara PERCUMA, hubungi saya ye.

Rafhati Mohamad Napi
♥ sms/whatsApp: 013-9218084
♥ Emel : are_t84@yahoo.com
♥ Fb: http://www.facebook.com/attiey

 *Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

February 25, 2015

Susu Badan Kurang dan Cara Mengatasinya

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh

Hampir semua ibu-ibu yang baru melalui pengalaman menyusu bayi akan merasakan bahawa susu mereka tidak mencukupi untuk bayinya. malah jika ditanya mengapa ibu-ibu lebih meyakini susu formula, ada yang mengatakan bahawa susu mereka tiada atau tidak keluar.

Sebenarnya, menurut pandangan sebilangan pakar, jarang berlaku situasi dimana susu ibu tidak cukup.

Bagi ibu yang baru melahirkan, susu yang keluar adalah sesuai dengan permintaan bayi pada waktu itu. jadi, bukan susu yang tidak cukup tetapi ia akan memenuhi permintaan bayi sesuai dengan perubahan dan peralihan bayi itu sendiri.

Mungkin ada masanya sesetengah ibu tidak dapat menghasilkan susu pada tahap maksimum namun jika ibu-ibu memahami proses penyusuan, ia mungkin boleh membantu ibu-ibu untuk mengatasi masalah ini.

Namun begitu, sekiranya ibu-ibu merasakan bahawa semua langkah telah dipraktikkan tetapi masih tidak dapat mencapai tahap pengeluaran susu yang diperlukan, saya ingin cadangkan set penyusuan Shaklee yang telah terbukti dapat membantu menyelesaikan masalah ibu-ibu yang kekurangan susu.

Sebelum itu, kita tonton video ni dulu.


Cara Tambah Susu Badan Supaya Tak PANIK Anak Menangis Kelaparan from iReach HD on Vimeo.

Jika kita kaji, faktor kerja yang tidak menentu masih boleh diatasi sekiranya ibu-ibu berzam tinggi untuk menyusukan anak sehingga satu tempoh tertentu.

Seperti yang telah dinyatakan oleh Puan Farah Wahida, antara supplemen yang diambil adalah:

  1. ESP
  2. Vitalea
  3. B-Complex
  4. Ostematrix
  5. Alfalfa
Boleh tambah ( Set Premium)  :  Vitamin C
 
 


Untuk penerangan lanjut secara PERCUMA, boleh hubungi saya dan saya akan guide mengikut bajet anda.

Rafhati Mohamad Napi
♥ sms/whatsApp: 013-9218084
♥ Emel : are_t84@yahoo.com
♥ Fb: http://www.facebook.com/attiey

*Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

February 13, 2015

Wanita Sihat, Hidup Ceria ( Women's Health Programme)

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh

Apa khabar hari ni? Semoga semua sihat termasuk ibu anda, isteri, dan anak-anak anda.

Kenapa  saya sentuh tentang ibu dan isteri anda pada hari ini? Kerana saya nak cerita tentang satu program kesihatan khusus untuk kaum hawa atau kaum wanita.

Perasan tak, wanita terdedah kepadapelbagai masalah kesihatan dalam melalui pelbagai peringkat kehidupannya iaitu:

  • akil baligh
  • pra kehamilan
  • kehamilan
  • pra menopos
  • selepas menopos
Oleh itu, Shaklee telah menawarkan produk yang sangat hebat untuk memenuhi keperluan wanita pada semua peringkat kehidupannya.

Set Kesihatan Wanita terdiri daripada :
  1. GLA Complex
  2. Ostematrix
  3. Omega Guard







Mengapa kena pilih set ini?


Antara kebaikannya adalah :
  1. Membantu melegakan simptom senggugut dan menopos
  2. Menggalakkan kulit yang cantik
  3. Menggalakkan tulang yang kuat
  4. Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung
  5. Melegakan sakit-sakit sendi

 Ianya sangat sesuai untuk semua peringkat umur dan sangat bagus kalau anda belikan juga untuk ibu anda dan juga isteri anda.

Kita lihat antara testimoni yang ada bagi mereka yang telah mengamalkan GLA, Ostematrix dan Omega.







Boleh hubungi ati untuk rundingan secara PERCUMA dan juga pesanan. Saya akan berikan yang terbaik mengikut bajet anda.

Rafhati Mohamad Napi
♥ sms/whatsApp: 013-9218084
 ♥ Emel : are_t84@yahoo.com
♥ Fb: http://www.facebook.com/attiey

*Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

February 12, 2015

Cara Bantu Masalah Haid Tidak Teratur Yang Terbaik dan Berkesan

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakaatuh

Kitaran haid yang tak menentu hinggakan ada yang period 4 cuma kali setahun sangat memeningkan para wanita apatah lagi jika merancang untuk mendapat cahaya mata.

Apabila pusingan haid ini tidak tetap, ia turut mengganggu perubahan hormon dalam badan dan boleh menyumbang kepada emosi seorang wanita. Haa...betul tak? kadangkala situasi ni boleh memeningkan pihak suami...

Janganlah risau dah susah hati sebab sebenarnya raaamai juga para wanita di luar sana yang turut mengalami benda yang sama. Apa yang membezakan adalah bagaimana cara mereka mengatasinya.



Ok, dah lihat video di atas? Menurut Puan Ija, haid beliau stop selama setahun dan menyebabkan badannya berasa letih, tak selesa serta emosi yang terganggu. Jadi, apa yang telah beliau lakukan?

Beliau telah mengambil keputusan untuk mengamalkan :  
SetAsas Shaklee (Vitalea, B Complex dan Vitamin C)  dengan tambahan GLA Complex selama 3 minggu dan Alhamdulillah, haid beliau telah seperti biasa pada minggu ke empat.

Jika anda yang membaca post ini berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut berkenaan set asas beserta penerangan, sila hubungi saya ok. jangan risau, konsultasi adalah PERCUMA..

Rafhati Mohamad Napi
♥ sms/whatsApp: 013-9218084
♥ Emel : are_t84@yahoo.com
♥ Fb: http://www.facebook.com/attiey

 *Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

February 11, 2015

Tips Menjadi Surirumah Tangga Yang Cergas Sampai Semua Kerja Rumah Selesai

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakaatuh..

Jika anda adalah seorang wanita bekerjaya, anda sememangnya hebat kerana anda bijak mengatur masa dan menyusun kerja. Dari hal suami, anak-anak, diri sendiri dan juga tempat kerja bukan?

Bila anda berada di rumah, tak kisahla sama ada anda siapa sekalipun, anda tetap memegang jawatan tetap iaitu "Surirumah" yang mana menjadikan anda seorang pengurus rumah tangga.

Siapa pengurus rumah tangga? Para isteri ni sebenarnya bukan hanya surirumah bahkan juga boleh dikatakan CEO kepada Pejabat Dapur, Pejabat Cucian , Pejabat Guru bagi yang bergelar ibu dan juga Pejabat Kediaman.

Jangan gelak ok jika pertama kali terbaca tentang pejabat-pejabat ini. Ni menunjukkan bahawa sabagai surirumah, kita memainkan peranan yang besar.


Tetapi, bagaimanakah kita nak memastikan bahawa kita mampu untuk kendalikan semua kerja-kerja rumah setelah penat seharian di pejabat? Atau mungkin bagi suri rumah sepenuh masa atau WAHM, bagaimana nak make sure tubuh badan kita sentiasa 100% bersedia untuk semua kerja-kerja rumah?

Macam mana nak jadi SUPER MAK yang mampu buat semua kerja sekelip mata tanpa abaikan suami tercinta?



Rahsia Dia Tambat Hati Suami Kaw2, Sambil Tersenyum Manja from iReach HD on Vimeo.

Saya percaya ramai yang rasa teruja dan ingin jadi macam Puan Liza kan? Dengan masalah sendi memang akan bagi rasa tak selesa bila buat kerja rumah. dah tu, bila dah sihat dan cergas, boleh lagi koin aktiviti luar dengan suami. tak ke happy kan bila sama-sama dapat luangkan masa bersama-sama.

"AJHT ada buat promosi sekarang. Ostematrix pun sama. Bolehla kalau nak cuba ni" 

Kenapa Omega Guard, Advanced Joint Healt Tablet dan Ostematrix jadi pilihan?

Ini adalah senarai dalam Set Sendi yang mana menyokong dan membantu anda supaya lebih cergas dan menghilangkan rasa lenguh-lenguh dan kebas kaki/tangan.

 Lagi pula, Omega Guard ni bagus untuk bantu mengelakkan strok!

Untuk rundingan secara percuma, jangan lupa hubungi saya yer.

Rafhati Mohamad Napi
♥ sms/whatsApp: 013-9218084
♥ Emel : are_t84@yahoo.com
♥ Fb: http://www.facebook.com/attiey

 *Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

February 8, 2015

Cara nak Register Member Baru (Downline) Dengan Shaklee2u Guna Browser Mozilla Firefox

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakaatuh

Tercari-cari kaedah nak daftar ahli baru dengan Shaklee2u? Meh ati kongsikan langkah-langkah yang boleh anda ikut step by step. ( ref:Mommy Lyna)

1. Logon ke akaun Shaklee2U masing2 (http://www.shaklee2u.com.my)

2. Cari tab 'Online Enrollment' di bahagian atas. Klik pada Online Enrolment
3. Isikan borang yang tertera.
4. Tekan submit.
5. Pastikan anda masuk semula ke ruangan 'Online Enrollment' tadi.
6. Di bawah perkataan 'Online Enrollment' ada 2 tab 'Enrollment' dan 'Pre Active'. Klik pada pre-active
7. Copy no ID anak tersebut
8. Logout Shaklee2U
9. Login semula dgn ID anak baru tersebut. Paste no ID yang kita copy tadi dan passwordnya adalah 6 angka terakhir IC anak tadi tu.
10. Belikan member kit utk beliau.
11. Siap!
12. Logout & logon balik akaun sendiri, tengok kat GE nama anak tu dah masuk ke belum.

**Kalau tak buat langkah 9 tu, status anak tu akan terus jd pre-active, akan akan dibatalkan keahlian selepas 30 hari ke berapa ntah (tak igt).

***Anak tu boleh jugak logon sendiri & dia beli sendiri kalau dia nak.

Senangkan? Kalau ada pape masalah, boleh contact attiey ye.
 


Rafhati Mohamad Napi 
♥ sms/whatsApp: 013-9218084 
♥ Emel : are_t84@yahoo.com 
♥ Fb: http://www.facebook.com/attiey 

*Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

February 7, 2015

Kesihatan Lelaki : Men's Vital Health Programme

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakaatuh

Biasa kita dengar kaum wanita saja yang duk sibuk-sibuk nak jaga kesihatan. Kaum lelaki macam mane? Relaks aje ke? Golongan adam ni sebenarnya bukan duduk goyang kaki aje tapi fikir macam-macam tentang diri dan keluarga. Sepatutnyalah kan (^_^)

Jadi, sepatutnya mereka juga perlu menjaga kesihatan lebih dari apa yang isteri atau jika belum punya isteri , lebih dari kaum wanita lakukan. Kenapa? Kerana mereka adalah tunjang sesuatu keluarga. Jika ketuanya tak sihat, macam mane dengan keluarga?

Jom kita lihat apakah masalah kesihatan yang selalu melanda kaum lelaki?

Andropos
 
Tahukah anda tentang andropos?
 
Andropos atau dalam bahasa inggeris andropause ni bermaksud tahap penurunan keinginan dan kemampuan seks terhadap wanita. ia terjadi kerana berlaku penurunan pada testosterone hormone level apabila usia meningkat.

Sebelum ni kita pernah dengar menopause kan? menopause tu dialami oleh kaum wanita. jadi lepas ni jangan ingat perempuan je yang 'expired', lelaki pun boleh 'expired' juga.

Berapa kerapkah andropos berlaku?
Andropos agak kerap berlaku.
Kejadian di kalangan lelaki dianggarkan:
  • 2%-5% semasa berumur 40 - 49
  • 6% - 30% semasa berumur 50 - 59
  • 20% - 45% semasa berumur 60 - 69
  • 34% - 70% semasa berumur 70 - 79
  • 91% bila berumur 80 ke atas

Tanda-tanda Andropos

Andropos menghasilkan berbagai-bagai perubahan pada tubuh lelaki termasuk:
  • Masalah ketegangan zakar
  • Nafsu seks rendah
  • Perubahan perasaan menjadi letih, cepat meradang, sedih dan pemarah
  • Masalah tidur
  • Bulu-bulu tubuh berkurang
  • Saiz dan kekuatan otot berkurang
  • Peningkatan lemak tubuh
  • Hilang daya ingatan
  • Osteoporosis (Tulang rapuh dan nipis)
  • Daya tumpuan yang lemah
Tidak semua lelaki mengalami tanda-tanda dan keterukan yang sama, dan setengahnya tidak mempunyai tanda-tanda langsung.

Mati Pucuk

Dalam perubatan, mati pucuk dipanggil erectile dysfunction (ED). Ianya terjadi mungkin disebabkan kuat merokok, disebakan tekanan kerja dan pengambilan ubat-ubatan tanpa pengawasan doctor.

Masalah Kesuburan

Lelaki akan dikatakan tidak subur bila mempunyai kualiti sperma yang menurun iaitu mempunyai sperm yang tidak normal dan bilangan sperm yang kurang. 
Kkebiasaanya pesakit akan diminta untuk menjalani 'semen analysis' untuk melihat apakah karekter dan abnormalities yang terjadi pada sperm pesakit itu. antara abnormalities ialah :-
  • Aspermia : absence of semen
  • Azoospermia : absence of sperm
  • Hypospermia : low semen volume
  • Oligozoospermia : low sperm count
  • Asthenozoospermia : poor sperm motility
  • Teratozoospermia : sperm carry more morphological defects than usual
  • Necrozoospermia : all sperm in the ejaculate are dead
  • Leucospermia : a high level of white blood cells in semen
Pembesaran Prostat

Prostat ni adalah gland. prostat gland. fungi gland ni adalah untuk hasilkan air mazi/semen yang bergerak bersama-sama sperm apabila berlaku ejaculation. bila bengkak, ia menyebabkan kencing tak lawas. 
Oleh sebab tu kita disarankan 'berdehem 2-3 kali' selepas buang air kecil untuk pastikan semua air kecil telah keluar.

Masalah Jantung

Ini adalah masalah utama dan rasanya masih kekal sebagai penyakit nombor 1 di negara kita, Malaysia. Masalah jantung ni boleh menyerang tidak kira umur dan masa tambah lagi jika tidak mengawal pemakanan dan tidak mengamalkancara hidup sihat.


Di sini saya bawakan Set Kesihatan Lelaki untuk membekalkan nutrisi terbaik untuk lelaki.

Antara kebaikannya adalah :
  • memelihara kesihatan prostat
  • meningkatkan kecergasan dan kesihatan badan
  • memelihara jantung yang sihat
  • membantu mengekalkan tekanan darah normal
  • mengawal tahap kolestrol sihat

Perkenalkan kepada anda set ini terdiri daripada :

  1.  Omega Guard
  2.  Vita-E Complex
  3. Zinc Complex

Jika berminat, hubungi saya untuk konsultasi PERCUMA dan juga pesanan.


Rafhati Mohamad Napi
♥ sms/whatsApp: 013-9218084
♥ Emel : are_t84@yahoo.com
♥ Fb: http://www.facebook.com/attiey

*Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

February 4, 2015

Multivitamin Terbaik Untuk Seorang Eksekutif Berjaya

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakaatuh

Kehidupan kita sehari- hari tak boleh lari dari melaksanakan tanggungjawab sama ada sebagai pekerja atau ketua.

Sebagai bos,kita perlu sentiasa cergas dan mampu untuk membuat keputusan terbaik setiap masa.

Manggalas tugas sebagai pekerja sama ada eksekutif,pegawai,kerani dan sebagainya pula memerlukan kita untuk sentiasa menjadi yang terbaik dalam sesuatu organisasi.

Tetapi, bila semua tenaga dah all out sepanjang hari, malam pula ada dinner dengan client atau kena fly outstation,untuk kembali bertenaga sepanjang masa kadangkala macam mustahilkan..

Apa kata anda cuba Vitalea dari Shaklee?



Manfaat Vitalea

-merupakan multivitamin dan miltimineral
-meningkatkan kecerdasan mental dan ketahanan diri dari jangkitan
-menolong fungsi normal penghadaman
-penting untuk pertumbuhan sel dan pembiakan
-tingkatkan kesihatan secara menyeluruh
-sokong kesihatan mata,hati dan jantung
-tingkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi
-beri perlindungan menentang kerosakan radikal bebas
-sebagai penambah tenaga segera
-pelengkap nutrisi yang baik untuk anemia kerana ada B12 yang bantu pembentukan sel darah merah
-metabolisma(melambatkan proses penuaan)
-jaga kesihatan tiroid

Kebaikan Vitalea

Tiada pemanis tiruan,perisa tiruan,warna dan tiada bahan pengawet

Bantu cantikkan kulit muka,kuku yang licin,rambut yang kuat akarnya,cegah penyakit tiroid.

Supplemen terpenting untuk diet atau slim bagi yang kurang makan kerana vitalea bantu badan untuk rasa bertenaga,tidak lesu dan kulit pun selalu tegang.

Digalakkan untuk ibu pregnant dan breastfeed.

Jika anda rasa ragu-ragu,hubungi saya di 0139218084 (telegram/whatsapp) untuk konsulttasi percuma.

February 2, 2015

Promosi Bulan Februari 2015

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakaatuh

Alhamdulillah dah masuk bulan baru nampaknya. Macam mana hasil dari bulan lepas? Hasil apa? Tak kisahla. Jika anda merupakan ibu yang menyusu,hasilnya adalah ebm. Jika anda businessman,hasilnya adalah profit... Saya doakan semoga semuanya baik dan terbaik untuk anda.

Sempena bulan Februari ni, Shaklee bagi peluang besar dan menguntungkan. Kenapa?



Ostematrix beli 6 percuma1
Vitalea iron beli 6 percuma 1

Vitalea for children beli 3 percuma 1
Advanced Joint Health Tablet (AJHT) beli 3 percuma 1

Ostematrix pek berkembar dapat less 5%
Vitalea iron pek berkembar dapat less 5%

Tuuuu dia. Kena rebut peluang camni yang jarang datang berlonggok.

Hubungi attiey di 0139218084 untuk konsultasi terbaik serta pesanan.

Featured Post

Potty Train Anak Kecil Perlu Kesabaran.

Hari ni atiey nak share satu kejayaan potty train Adib. Start awal tahun baru-baru ni, oleh kerana Adib belum kami daftarkan ke mana-mana ta...