Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2014

Cara Hebat Untuk Tampil Gorgeous dan Menawan Dengan Shaklee Omega Guard

Berat badan turun cepat denganShaklee OmegaGuard 
“Hari pertamasaya amik 3 biji selepas lunch....sepanjang petang sehingga malam saya merasa sangat dahaga , hanya ALLAH sahaja yang tahu. Saya tak de rasa lapar tetapi saya rasa sangat dahaga. Air botol 1.5Liter peneman ke mana saya pergi. Dah minum 3 botol, tekak masih dahaga. Malam pun sama. Hmm  memang pelik. Hari pertama lupa makan buah....so tak best ke toilet.
Hari kedua,saya cuba makan pagi pula, unik, sebab tengari saya cuma makan nasi 3 suap dah rasa kenyang tapi saya rasa sangat dahaga.So saya banyak minum air. Saya bancuh ESP, MealShake dan PD supaya saya lebih kenyang pada waktu tengahari. Malam memang tak berapa makan sebab dah kenyang dengan air.

Hari ketiga, makan waktu pagi juga dan lebih kurang dengan hari sebelum ini. So saya dapati saya perlukan buah yang banyak supaya tak mudah sembelit ke tandas nanti. Apa yang best, perut senang kenyang.

Berbanding saya amik lecithin dulu, saya mudah rasa lapar bila lambat makan. Mungk…

Walaupun Anda Disahkan Menghidap PCOS Anda Masih Boleh Mendapatkan Tips Hamil Dengan Shaklee

Jangan bersedih sekiranya anda disahkan oleh doktor bahawa anda berada dalam kategori yang mempunyai PCOS.. BERJAYA HAMIL WALAUPUN ADA PCOS....
Hari ni nk bercerita tentang PCOS.. PCOS tu ape?? bagi yang blom tahu PCOS ni adalah singkatan kepada Polycystic ovary syndrome. Dengan bahasa mudahnya adalah ia berlaku bila hormon wanita tidak stabil. Ia akan mengganggu perjalanan period anda dan lebih buruk lagi ia akan mengganggu penampilan anda.

Antara kesan-kesan PCOS:
Hormon sex menjadi tidak stabil. Kebiasaannya ovari mengeluarkan sejumlah kecil hormon lelaki iaitu androgen.Tetapi penghidap PCOS akan mengalami lebihan hormon lelaki dan ini menyebabkan perjalanan haid terganggu, tumbuh jerawat dan bulu-bulu yang tidak dingini.  Untuk kes yang lebih teruk, penghidapnya mungkin akan terkena kencing manis. Ini kerana badan menghadapi masalah menggunakan insulin, makanya gula dalam darah akan meningkat. Ia seterusnya boleh meningkatkan peluang pengidap PCOS mengalami diabetes.  

Simptom-simptom P…

Cara Mengatasi Masalah Sakit Pinggang Ketika Hamil

Ibu -ibu hamil di luar sana, Ati nak kongsi sesuatu yg amatlah penting semua wanita hamil di luar sana..tq to superbvitamin

Ada tak ibu-ibu yang tidak pernah mengalami gejala sakit pinggang ketika hamil? Saya rasa 75 peratus pasti pernah mengalami sakit pinggang ketika hamil. Wahai kaum Adam ingat senang ke nak lahirkan umat Muhammad SAW ke dunia? Perit tau! Sayangilah isteri anda! Gejala sakit pinggang ketika hamil ini sedikit sebanyak akan mengganggu keselesaan rutin harian ibu mengandung. Tapi bagaimana ia boleh berlaku?



Meningkatnya hormon selama kehamilan membuat sendi andatidak stabilsehingga area pelvis mengembang seiring dengan pertumbuhan bayi.Kenaikanberat badanmencapai 11-15 kilogram selama kehamilan yang biasanya rasa sakitnya menjalar hingga sekeliling perut.Perubahan postur tubuh saat hamil yang semakin membesar sehingga mengubahpusat gravitasianda sebelumnya.

Ibu hamil akan mengalami begitu banyak perubahan pada emosi, mental dan fizikalnya. Maka ibu hamil disarankan menda…

Advanced Joint Health Tablet Vitamin Sendi Kesayangan Ramai

Hari ini  ati nak  perkenalkan kepada anda, vitamin kesayangan ramai - Advance Joint Health Tablet.




AJHT diperbuat daripada bahan-bahan sumber semulajadi (jagung) dan diuji secara klinikal untuk keberkesanan terhadap masalah sendi. Ia mengandungi  jagung, boswellia dan vitamin & mineral penting dari segi menolong mempertingkatkan tahap keselesaan sendi dan pergerakan seperti vitamin C, Zinc, Mangan dan sebagainya.
Kenapa MESTI  AJHT?
1)Menyokong keselesaan sendi 
Ekstrak Boswellia memberi extra keselesaan sendi dengan menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan. Ia juga anti-radang yang semulajadi.

Ubat Sakit Sendi Yang Mujarab Istimewa Sebagai Hadiah Paling Berharga Kepada Ibu dan Ayah

Risau...Risau....Bila ayah atau ibu mengadu sakit-sakit lutut...BETUL?Kali ni jom kita scroll.... 


10 Kebaikan AJHT (UBAT SAKIT SENDI PALING HOT)menyokong keselesaan sendimembantu kekalkan tulang rawanmemelihara tisu penyambung yang sihatmelancarkan pergerakan hariansangat berkesan, kesan positif selepas 5 hari pengambilan (ada ujian klinikal tau)menghalang pembentukan bahan kimia yang merosakkan tulang rawananti radang semulajadidibuat dari sumber tumbuh-tumbuhan semata-mata, asli dan semulajadimemberi kekuatan kepada struktur sendibertindak seperti kusyen untuk melindungi tulang rawan, juga membekalkan glukosamina (penting untuk binaan tulang rawan dan lendir untuk licinkan sendi dalam tendon dan ligamen.


Yelah, badan kita kan umpama enjin. Jika tak diletak minyak pelincir, akan sangkut tak boleh jadi. Dah jadi satu kewajiban untuk kita jaga badan yang Allah bagi pinjam nie. Ada cara bagi mengelak sakit sendi nie, tapi pencegahan mesti buat dari awal. Kalau dah sakit, makan AJHT nie..…